Vihjeet

Jännä päivä myös Ruotsin 75:ssä

Suomen Kriterium lauantaina on yksi historian mielenkiintoisimmista, mutta myös Ruotsin puolella on T75:ssä hyvin suomalaisjännitystä.

Suomesta matkaan lähtevä joukkue on neljän hevosen suuruinen, ja kaikki ovat mahdollisia menestyjiä, kuten voit Ravinetin uutisesta lukea. Janne Soronen esimerkiksi yrittää valloittaa Skellefteån kylmäveristen ykkössarjan kriteriumvoittaja Vixuksella, kun taas puolisonsa Katja Melkko pyrkii Tampereella Kriteriumin ykköseksi tallin BWT Echolla.

Linkki suomalaishevosten kommenteihin.

Pankit tulevat silti muualta. Talvi tekee tuloaan Ruotsinkin pohjoisessa, mutta ravikelin pitäisi ennusteen mukaan olla silti hyvä. Kylmää on, vain muutama lämpöaste, mutta sateetonta kuitenkin. Peli menee kiinni 17.20 Suomen aikaa, kuten niin monta kertaa aikaisemminkin.

Anu LeppänenTimo Nurmoksella on Skellefteåån kaksikin mahdollista pankkiehdokasta tallistaan. Antonio Trot (T75-5) ei ole voittanut vähään aikaan, mutta syksy on ruunan aikaa, ja viimeksi esitys oli sittenkin hurja. Vastus oli 75-finaalissa aivan eri luokkaa kuin nyt, kun Milliondollarrhyme, Very Kronos ja Esprit Sisu olivat edellä. Antonio Trot tuli vauhdilla maaliin noiden välissä, ja vastaavalla esityksellä voi olla vaikka ylivoimainen tässä seurassa.

Carmine AM (T75-6) on uusi Nurmoksella, ja se aloitti ylivoimavoitolla. Ruuna on hirmu kova sarjoihinsa, mutta vaivat ovat riivanneet. Ravi ei nytkään ollut aivan 100%, mutta se meni sulavammin kuin aiemmin, ja voi olla että säädöt tarkentuvat vielä. Juoksurata ja Ulf Ohlsson kärryillä sopivat, ja onnistuminen on lähellä. Pitkä matka ei ole ollut miinusta.

Majet Af Djupmyra (T75-7) maistuu myös pankiksi asti. Paalulla ei ole Daniel Wäjerstenin valmennettavalle vastaavaa hevosta, ja jos se keulaan pääsee, on vaikea uskoa ohitukseen. Niin hyvä Wäjerstenin melko tuore valmennettava viimeksi oli voittaessaan ylivoimaisesti johtavan rinnalta. Tallikommentit kertovat tässäkin kaiken olevan kohdallaan, ja odotusten silläkin puolella olevan korkealla. Näillä kolmella varmalla kierros tuntuu liiankin yksinkertaiselta ratkaistavalta, kun päätöskohteestakin tuntuu selviävän kahdella Robert Berghin valmennettavalla. Kuitenkin näihin uskotaan eli "näillä mennään".

Ravinetin vihjesysteemi:

8, 7, 2 (1,3)

2 Majet Af Djupmyra (5,15)

3, 5, 8, 12 (9,11)

9, 10, 6, 1, 2, 3, 4 (12,8)

10 Antonio Trot (1,2)

6 Carmine AM (14,9)

1, 5 (9,7)

168 riviä - 8,40 euroa.

Anu LeppänenKyseisessä päätöskohtessa toisaalta tuntuu, että Macelleria on kisan ylivoimainen, mutta sisärata voi olla sille ansa. Skellefteåssa ei nimittäin ole helppoa saada täyttä vauhtia päälle sisältä auton takaa, ja ulompaa lähtevä tallikaveri Kövras So Far on alussa tosi nopea - kisa voi ratketa siihen.

Avauskohteessa taas Pietarsaaresta paikalle matkaavan Jani Ahopellon suojatti Gold Narva on kiintoisa, sillä valmentaja uskoo ruunan olevan tähän starttiin aivan parhaimmillaan. Kykyjähän sillä piisaa, kuetn esimerkiksi elokuun ennätysjuoksussa nähtiin: ruuna meni 11,6 eli kymmenyksen päähän Power Parkin lämminveristen rataennätyksestä. Maksavista hevosista avauskohteessa myös Viggo Frontline on mahti-iskussa ja nopea lähtemäänkin auton takaa. Suosikki Giant Shadow tuntuukin ulkoradaltaan tolppaputkestaan huolimatta yliarvostetulta.

Kylmäveriottelussa myös Pave Faks (T75-3) on hirmuiskussa, vaikka tulosrivi ei sitä täysin paljastakaan. Rikard Skoglund vihjasi ATG:n lähetyksessä perjantaina, että Zaplac (T75-4) voi avata voltin kolmosradalta keulaan ja jopa riittää tasaisessa lähdössä, joten sitä ei kannattane jättää prosentin hevosena pois lapuilta, jos laittaa monta.

Anu LeppänenNurmoksen tallin Carmine AM on pelihevonen Päivän Duoonkin (lähdöt 10 ja 11), eikä kakkoskohdekaan tunnu liian vaikealta.

Kohde 1: 6 Carmine AM

Kohde 2: 1, 5

Kaksi yhdistelmää, minimipanos eurolla yhteensä 2 e.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Bollnäsissä jackpot ja Månprinsenin aloitus

Päivän ravit: Åbyn jackpot suomalaisvärein päättää illan

Ruotsin 86-potin jahtiin suomalaiseväin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video