Vihjeet

Iso vonkale Ruotsin 86:ssa - MAS Capacity auttaa?

Kuva: Ville Toivonen
MAS Capacityssä on ainesta jopa T86-varmaksi. Tässä Vermossa ohjissa on Olli Koivunen - illalla Katja Melkon valmennettavaa ohjastaa Torbjörn Jansson.

Keskiviikkoilta raveissa huipentuu Åbyn ja Solvallan pikaraveihin, joisa ratkeaa tosi ison T86-potin kohtalo.

Jo viime viikolla oli jackpot. Kun rivi muodostui liiankin haastavaksi, eikä kukaan saanut täysosumaa, siirtyi koko päävoittoluokan potti, 1469912 euroa, bonukseksi tämän viikon täysosumien päälle. Tämä tarkoittaa sitä, että täysosumalla voisi voittaa jopa 2,5 miljoonaa euroa.

Tämän viikon keskiviikkoversio ei liioin vaikuta liian simppeliltä, joten siksikin kierroksella on mahdollisuus todella suuriin rahoihin. Haastetta ei ehkä vähennä sekään, että illaksi Åbyn seudulle on luvattu sadetta. Solvallassa sataa ehkä iltapäivällä, mutta illaksi siellä on luvattu poutaa.

Anu LeppänenT86-kohteiden varmimmalta voittajalta tuntuu etukäteen Vinci I.M. (T86-5). Tamma on juossut viime lähdöissä Tammaderbyn karsinassa ja viimeksi muuten vaan tosi kovia hevosia vastaan huonoilta paikoilta. Se avaa lujaa, ja on todennäköinen keulahevonen tässä, kun pahimmat vastustajatkin tulevat sen kuskin Peter Untersteinerin tallista. Koko matkan johto tuntuu nyt erittäin todennäköiseltä.

Toiseen varmaan tarvitaan jo hieman enemmän rohkeutta, sillä MAS Capacity (T86-2) on toisaalta osoittanut mahtavaa virettä, mutta toisaalta laukannut kolmesti viimeiseen neljään starttiin. Ruuna osaa avata ja koko matkan keula ei ole poissuljettu vaihtoehto. Eli rohkea rokan syö tai kalan nappaa.

"MAS Capacity on oikein hyvä hevonen", sen valmentaja Katja Melkko toteaa.

"Se on vain ollut vaikea ajettava, enkä voi tänäänkään luvata, että tulee onnistuminen. Kotona se tuntuu mahtavalta, mutta raveissa on kuskeilla ollut tekemistä. Vire on sielläkin tullut selväksi toki. Viimeksi Jorma Kontio antoi aika tarkkoja ohjeita, mitä voisi kokeilla, ja nyt yritetään säätää varusteita paremmin kohdilleen. Jos säädöt osuvat, MAS Capacity pystyy voittamaan tällaisen lähdön."

Melkko ja Soronen ovat ottaneet toiminnan laajentamisen myötä valmennukseen myös enemmän vanhempia starttihevosia. Kuva: Anu LeppänenPorukkasysteemi:

1, 2, 3, 6, 4 (9,5)

1 MAS Capacity (9,5)

1, 3, 5, 6, 11 (7,10)

9, 4, 5, 1 (7,2)

6 Vinci I.M. (5,3)

5, 2, 3, 4, 9, 12 (6,1)

12, 6, 2 (1,5)

9, 5, 1, 4 (3,8)

7200 riviä - 360 euroa.

Anu LeppänenHieman joka päästä löytyy monia jopa vain yhden prosentin verran pelattuja hevosia, jotka tuntuvat paljon todennäköisemmiltä. Toisaalta isoista suosikeista Sweet On You (T86-4) ja Smevikens Cruiser (T86-7) tuntuvat karkeasti ylipelatuilta, ja ne jätetään kokonaan lapulta! Varmasti toki niiden peliosuudetkin vielä laskevat iltaa kohden.

Avauskohteen Zarchicco Park ei esittänyt ensimmäisessä startissaan Ruotsissa vielä ihmeitä, mutta se parantaa todennäköisesti. Ori oli kesän starteissaan Pariisissa hyvä, ja sitä ei kannata unohtaa peleistä.

Kolmoskohteessa, kolmevuotislähdössä, on tasainen sakki, jossa päivän vire ja juoksunkulku ratkaisevat. Unarmed Face voisi johtaa koko matkan, jos startti onnistuu, kuten kävi viimeksi. Bear A Perfection ja Ornello esimerkiksi ovat tosi kyvykkäitä tähän seuraan, mutta miten juoksu onnistuu?

Neloskohteessa suosikin Sweet On Youn varjosta löytyy monta alustavasti yhden prosentin hevosta, joita kannattaa koittaa. Lingbo EivorDreamlady Glatigne ja Avantis Red Witch avaavatkin kaikki lujaa, joten onnistumisen avaimet ovat käsillä. Lingbo Eivor kiri heittämällä ohi suosikista kolme kisaa sitten, joten sikälikin peliosuudet (59-1 suosikille) ovat käsittämättömät.

Jesithappened (T86-6) paransi niin paljon viime starttiin, että se pitää ilman muuta olla lapuilla yhden prossan osuudellaan tasaisessa kisassa. Se voitti ajamatta "puoli suoranmittaa" toki helpomman lähdön, mutta tyyli hurmasi. Robertino on myös lupaava menijä tähän pienelä osuudella - toki huonolla paikallakin.

Ideasysteemi:

1, 2, 3, 6, 4 (9,5)

1 MAS Capacity (9,5)

1 Unarmed Face (3,5)

9, 4, 5, 1 (7,2)

6 Vinci I.M. (5,3)

3, 9, 12 (5,2)

12, 6, 2 (1,5)

9, 5, 1, 4 (3,8)

720 riviä - 36 euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

T86-jackpot: lopussa varmat lymyävät

Päivän ravit: Bollnäsissä jackpot ja Månprinsenin aloitus

Päivän ravit: Åbyn jackpot suomalaisvärein päättää illan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video