Vihjeet

Nadal Broline tuo Ruotsin mestaruuden ja 75-osuman?

Lauantain raviurheilullinen kiinnostus ohjautuu suuresti Vermoon, mutta samaan aikaan Åbyssä on myös hyvin kiinnostava 75-kierros.

Ei vähiten siksi, että Ruotsin mestaruuksissa on suomalaistaustaisia menestyssaumoja. Avoimessa Ruotsin mestaruudessa kaameassa iskussa kilpaileva Onkel Invest Oy:n omistama Nadal Broline on mainio pelihevonenkin. Tammojen Ruotsin mestaruudessa puolestaan Halmstadissa vaikuttavan tamperelaislähtöisen Petri Puron valmennettava, kasvattama ja omistama Cash Crowe, viime vuoden voittaja, on kaikesta huolimatta aliarvostettu, eli hyvä idea peliin sekin.

Analysointia voi mutkistaa myös se, että aamupäivällä Göteborgissa sataa ennusteen mukaan reippaasti. Ravien tai viimeistään T75:n alkaessa sateen pitäisi tosin tauota.

Anu LeppänenPankit ovat kiven alla, mutta otetaan rohkeasti vähän maksavampi tapaus Order To Fly (T75-3) käyttöön, kun idea tuntuu tosi hyvältä. Moni käyttää Mellby Freetä (T75-5) pankkinaan, mutta tässä vihjeessä se varmistetaan kahdella maistuvalla ja kyvykkäällä vastustajalla.

Order To Fly voitti saman kisan viime vuonna, mutta silti se ei ole lähellekään pelatuimpia. Suurvoittonsa jälkeen ori on kilpaillut vain harvakseltaan montéssa ja muutenkin. Kuitenkin viimeksi kärryt perässä se teki jäätävän esityksen tullessaan kaukaa takaa 12-kyytiä kirituhannen tosi helponnäköisesti, korvat kiinni.

"Order To Fly on tosi hyvä montéssa, mutta se kipeytyy siitä lajista, eikä sillä siksi ajeta satulasta paljoa", Per Lennartsson, oriin valmentaja, kommentoi voittajahaastattelussa.

"Tähän montén Ruotsin mestaruus -lähtöön on tähdätty jo aika pitkään. Näyttää, että suunnitelma onnistuu sikäli, että hevonen on taas tosi hyvä."

Lisäksi kakkoskohteessa tuntuisi, että kaksi merkkiä riittää. U.B.Cool lienee keulahevonen, ellei Andre Agassi rykäise edelle. Jälkimmäinen on olut niin upea viime aikoina, että se voisi riittää johtavan ulkopuoleltakin.

Porukkasysteemi:

6, 13, 11, 8, 1 (3,4)

2, 1 (7,5)

4 Order To Fly (10,9)

6, 10, 1, 12 (3,2)

10, 5, 9 (7,11)

7, 10, 4, 2 (1,6)

3, 2, 12, 7 (9,6)

1920 riviä - 96 euroa.

Anu LeppänenNadal Broline on myös loistava veto lauantaille. Se on lopettanut kolme kertaa peräkkäin 06,5-07 viimeiset 600 metriä. Viimeksi se teki sen Global Trustworthyn rinnalta ja haastoi maaliin saakka. Nyt asetelmat ovat eri. Oudointa tällä kertaa on, että viimeksi toisessa ulkona Nadalin selässä vaaninut Sorbet on nyt pelattu suosikiksi, vaikka oikeastaan kaksi kertaa peräkkäin ori ei ole voinut Nadalille mitään. Toki toissa kerralla ratkaisu tapahtui maalikameran kuvassa, mutta silloinkin Nadal kiri ohi täysin toivottomista asemista. Vaikea kierros vaatii ronskeja otteita, ja yksi vaihtoehto olisi laittaa molemmat maltillisesti pelatut Order To Fly ja Nadal Broline varmoiksi. Toinen olisi hajottaa pelit kahdelle lapulle niin, että ainakin toisen hevosen olisi voitettava, jotta täysosuma olisi mahdollinen.

Muita tosi maistuvia potintekijöitäkin löyty. Avauskohteessa Cobbys Olifant ja paalun Zinzan Cash tuntuvat aliarvostetuilta. Ne ovat riviään parempia, asetelmat sopivat ja matka on osuva. Henna Halmeen ajokki Corleone D.K. (T75-4) on näytöiltään hyvä hevonen oppilasohjastajien SM:ään, mutta paikka on yönmusta. Toisaalta kuitenkin näissä lähdöissä tapahtuu, ja se tuntuu aliarvostetulta - samoin parhaalta paikalta starttaava Tyson Dimanche. Jälkimmäinen on kovasti tauluaan parempi.

Tamma-SM:ssä (SM=Svenska Mästerskap) Puron tamma on tähdännyt kisaan jo jonkin aikaa, ja on paljon prosenttejaan todennäköisempi. Toisaalta myös Wild Love on kova haastaja. Sillä riisutaan viime startista poiketen kengät, mikä on paras balanssi, ja laitetaan jenkkikärryt ensimmäistä kertaa. Keulaan koitetaan. Tamma oli mahtava jo viimeksi, kun se Mellby Freen rinnalta oli kakkonen Kalmarissa kengät jalassa. Sillä balanssillakin kirikierros meni selvästi alle 10:n! Keulasta Wild Love olisi paha. Kuutoskohteen Adde S.H. on myös alustavasti käsittämättömän vähän arvostettu. Ruuna oli mukana Sprintermästaren finaalissa voitettuaan karsintansa johtavan rinnalta. Myös Derbyn finaaliin oli saumaa, mutta hevionen jäi pussissa kolmanneksi ja jäi ulos.

Ideasysteemi:

6, 13, 11, 8, 1 (3,4)

2, 1 (7,5)

4 Order To Fly (10,9)

6, 10, 1, 12 (3,2)

10, 5, 9 (7,11)

7, 10, 4, 2 (1,6)

3 Nadal Broline (2,12)

480 riviä - 24 euroa.

Anu LeppänenNadal Broline sopii myös Päivän Duon pankiksi (lähdöt 10 ja 11).

Kohde 1: 7, 10, 4, 2, 1

Kohde 2: 3 Nadal Broline

Viisi riviä - minimipanoksella viisi euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Sorsasalon Thai Profitista Åbyn Kurri Jari Bokoon

Onkel Investin voitokkaat kolmevuotiaat siirtyivät Suomesta Goopille

Onkelin No Limit Queen voitti, Djokovic finaaliin - Kolgjinin hevoset hurjina

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video