Vihjeet

Rommessa jysähtää kunnon 75-potti?

Kuva: Ville Toivonen
Valmentaja Daniel Redén ja ohjastaja Örjan Kihlström ovat lauantain 75-jackpotin pankin taustalla. Uskoisitte, jos kerrottaisiin, että kyseessä on kylmäveriravuri?

Lauantain Ruotsin T75 ratkeaa Rommessa Tukholmasta parisataa kilometriä luoteeseen ja sisältää reilun jackpotin.

Täysosumalla voi voittaa jopa neljä miljoonaa euroa, kun ylimmässä voittoluokassa on mukana viime lauantailta jääneet bonusrahat 1539986 euroa. Kohteet ovat tuttuun tapaan erittäin tasaisia, joten haastetta piisaa. Lisäksi Borlängen seudulle on luvattu sadetta, joskin tuorein ennuste lupaa sateen olevan korkeintaan tihkua ravien aikana.

Perusidea kierrokselle on, että useimmat pelaajat laittavat Kultadivisioonan Milligan's Schoolin (T75-3) varmaksi, mutta siitä yritetään ohi. Oriin peliprosentti on yli äyräiden (74% vihjettä väsättäessä), ja se ei välttämättä nyt saa helppoa juoksua. Eturivissä on monta kovaa avaajaa, mutta näistä Exodus Hanover ja Diamanten nousevat esiin pelillisinä helminä. Riippuen tietenkin siitä, miltä hevoset tuntuvat käteen, niillä saatettaisiin koittaa lyhyelllä matkalla keulasta, jos sinne päästäisiin. Lyhyt matka ei ole suosikille plussaa, vaikka se jenkkihevonen onkin.

Anu LeppänenDaniel Redén ei ole tullut kuuluisaksi kylmäveritreenarina, mutta nyt laitetaan hänen tallinsa Bokli Rapp N.O. (T75-3) varmaksi. Aloitus uudesta tallista jenkkikärryillä ilman kenkiä Örjan Kihlström rattailla toi veden kielelle. Ori nautiskeli johtavan rinnalta voiton. Nyt vastus kovenee, mutta paikka kolmosradalla on mainio, ja valjakko on lähellä keulavoittoa. Onnistuminen tuntuu näistä lähtökohdista melkolailla 50/50-tapaukselta, ja ori saa paremman puutteessa siis toimia pankkina.

Toinen pankki tulee tutusta paikasta Timo Nurmoksen tallista, ja sitä ohjastaa Jorma KontioIstanbul Boko (T75-7) näytti nousevan vielä taistoon kärkisijoista Solvallan Kriterium-lauantain kierroksella. Ainakin kakkossija olisi ollut ulottuvilla, kun vastuja nousi ulospäin, kärryt menivät hakaukseen, ja Istanbul laukkasi. Sitä ennen se teki huiman juoksun Solängetin 75:ssä, kun lähti tosi kankeasti voltista - nyt on autolähtö - ja jäi kauas, kiersi johtavan rinnalle voimalla ja hallitsi siitä vieläkin juoksua. Vastus näyttää viime starttia helpommalta eli erittäin sopivalta, ja sukuoriilla on erinomainen sauma kiertää kaikki - ideavarmaksi vaan!

Porukkasysteemi:

6, 5, 1, 4 (7,8)

8, 9, 6, 10, 13, 3, 1, 15, 2, 4 (11,7)

4, 1, 6 (11,5)

3 Bokli Rapp N.O. (7,13)

1, 2, 5, 6, 3, 9, 12, 4 (11,7)

6, 3, 2, 9 (11,1)

9 Istanbul Boko (4,5)

3840 riviä - 192 euroa.

Anu LeppänenMaksavia ideoita löytyy taas viljalti. Avauskohteessa kakkossuosikki on tosi kiinnostava. Kyseessä on hieman erikoisempi tapaus Win B.Hill (T75-1), joka palasi viimeksi melkein viiden vuoden (!) tauolta. Seitsenvuotias kilpaili viimeksi kaksivuotiaana Amerikassa. Se kilpailee isolla pakkostarttisummalla ja on juossut vain kolme kertaa urallaan. Kuitenkin ori lopetti viimeksi juuri Rommessa 08,5-tahtia viimeiset 600 metriä ulkoratoja selvään voittoon vaikka matkavauhtikaan ei suosinut. Omistaja-valmentaja Nurmos on kehunut jenkin kapasiteettia paljon, ja sitä se näytti jo uransa alussa mennessään mm. uransa avausstarttiin kaksivuotisajan 12,8 Pocono Downsissa. Voltin viitosrata on sen verran iso kysymysmerkki, ettei kokematonta oritta uskalla laittaa varmaksi. Se on stabiilin oloinen ja avannee ravia, mutta asetelmia menetetään ehkä sen verran paljon, että hevosen täytyy tehdä kaamea esitys voittaakseen uransa neljännen startin. Silti siinä siis on ideavarma-ainesta.

Kakkoskohde voi olla se, jossa jysähtää oikea jättiyllätys. Se voisi olla vaikkapa Isn't It Ironic, jonka juoksu meni vaikeaksi viimeksi numerolla 12. Se kiri silti vähintään samaa vauhtia loppumetrit, kuin päätöskohteen suosikki Rocky Tilly. Rocky Tilly kilpailee ylisarjassa - Isn't It Ironic nappisarjassa. Silti jälkimmäinen on lähes täysin unohdettu. Myös Azaraiah RidgeDiggerman ja Testa Di Cavolo voivat paalulta yllättää sopivalla reissulla. Volocity De Vie on ehkä koko lähdön jännin pelihevonen. Se on aiemmin näyttänyt viihtyvänsä pitkillä matkoilla. Ruuna palasi tauolta uusista käsistä viimeksi, näytti hieman tukkoiselta loppukiritaistossa, mutta mikä tärkeintä ravasi hyvin. Aiemmin ravi monta kertaa on ollut hapuilevaa.

Brake Cooling (T75-5) voi myös yllättää omassa lähdössään. Ori on juossut kovissa ikäluokkaporukoissa, avaa hyvin, ja tänään Jorma Kontion ohjastettavalle saatetaan laittaa kokolaput. Se voi tuoda lisää ruutia.

Sign Me Up Too (T75-6) on jäämässä myös liian alhaisille prosenteille. Ruuna on monta kertaa näyttänyt voimiensa riittävän tällaisiin tehtäviin. Nyt eturivi näyttää siltä, että vauhtia pidetään, ja viimeksi johtavan Global Undecidedin rinnalle numerolla 12 kiertäneen Emilia Leon suojatin kiriruuti säilynee kuivana loppuun asti.

Ideasysteemi:

5 Win B.Hill (6,1)

10, 13, 3, 1, 2, 4 (8,9)

4, 1, 6 (11,5)

3 Bokli Rapp N.O. (7,13)

1, 2, 3 (5,6)

6, 3, 2, 9 (11,1)

9 Istanbul Boko (4,5)

216 riviä - 10,80 euroa.

Anu LeppänenIstanbul Bokossa on ainesta Päivän Duoonkin (lähdöt 10 ja 11). Avauskohteeseen voidaan nostaa henkiin muutama uusikin hevonen, mm. viime startin perusteella nousukuntoinen Perfect Dynamite, jonka lähtöpaikka 12 vaatii kylläkin tuuria ja vauhtia matkan varrelle.

Kohde 1: 6, 3, 2, 9, 11, 1, 12

Kohde 2: 9 Istanbul Boko

Seitsemän yhdistelmää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Runsaudenpulaa varmoista Solvallan 75-finaalikierrokselle

Lauantain ravit: Solvallan 75-finaaleissa suomalaistoiveita - ravit kanavalla 26

Päivän ravit: Ruotsissa täysi rähinä päällä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video