Vihjeet

Åbystä keulavoittajat T86:een

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Joko upea No Limit Royalty onnistuu taas vaihteeksi Ruotsin puolellakin? Pekka Korven valmennettavaa ajaa tänään Solvallassa Björn Goop.

Jos joku on varmaa, niin se, että kahdeksan ravilähdön veikkaamisessa riittää haastetta. Näin on Ruotsin T86:ssa tänäänkin.

Tosin tehtävä ei onneksi vaikeudu olosuhteiden myötä. Sekä Solvallassa että Åbyssä on illalla ennusteen mukaan mainio ravisää. Lapulle löytyy juuri ja juuri kaksi pankkia, ja moneen kisaan on tarjolla taas tosimaksavia ideahevosia. Pelin henkihän 86:ssa usein on se, että vaikeassa pelissä varmoja on "pakko" löytää, ja osa niistä kipuaa pelikannatukseltaan ihan liian ylös. Niiden takaa löytyy usein hyvää pelattavaa.

Yksi mukava piirre kierroksella on, että Solvallassa ajettavan kuutoskohteen voitto tulee melko takuulla "Suomeen". Toki No Limit Royaltya (Pekka/Janne Korpi) ja MAS Capacitya (Katja Melkko) valmennetaan tällä hetkellä Ruotsissa, mutta omistajat ovat suomalaisia. Kumpikin on tehnyt vahvaa jälkeä, ilman että taulu tekisi oikeutta nelivuotiaiden kapasiteetille tai vireelle. Molemmissa olisi ollut ainesta vaikkapa derbyhevosiksi, joten luotetaan, että ainakin toinen kaksikosta onnistuu tänään kykyihinsä nähden matalassa sarjassa.

Anu LeppänenWhipped Eggs (T86-3) vaikuttaa ylikylän peliltä hieman erikoisessa 3140 metrin ryhmäajossa. Se kesti 12-avauskierroksen viimeksi kunnialla puoli kierrosta lyhemmällä, ja saanee nyt keulan helpommin. Lisäksi startti monen kuukauden tauon jälkeen teki varmasti notkeudelle hyvää. Tehtävä on juuri sopiva, ja ruuna on sarjojensa jaksavimpia.

Rackham (T86-5) on suosikki sarjassa, joka on valtakunnalliseen peliin alhainen. Mukana on kuitenkin kovia kolmevuotiaita Tanskasta saakka. Silti suosikin prosentit ovat ansaitut, sillä asetelma suosii kovasti Christoffer Erikssonin ajokkia. Keula irtoaa lähes takuulla, kun toinen kolmen hevosen paalulta starttaavista on tallikaveri. Jos ori toistaa viime kerran esityksensä piikkipaikalla, ei siitä ole helppo päästä ohi. Varsat vielä kehittyvätkin tässä vaiheessa, joten mahdollisuudet ovat muhkealle Rackhamille nyt tosi mainiot.

Porukkasysteemi:

1, 3, 5 (7,4)

6, 5, 2, 11, 12 (8,10)

6 Whipped Eggs (4,9)

3, 1, 11, 10 (7,4)

3 Rackham (2,1)

7, 6 (1,10)

2, 11 (4,5)

10, 1, 6, 2, 9, 4, 11, 12 (3,5)

1920 riviä - 96 euroa.

Anu LeppänenKakkoskohteen suosikit Hakon Von Haithabu ja Mister Niky eivät tosiaankana loistaneet viime starteissaan, joten haetaan maksavampia. Dino Dollar oli keulasta niin selvä voittaja, että Simon Hoas alkoi tuulettaa Visbyssä jo puolivälissä suoraa. Nyt kuski vahvistuu Erik AdielssoniinOne To Beat avaa hyvin ja jäi pussiin viimeksi. Västerbo Highscore ja Breidabliks Cognac ovat lähdön vireeltään ehkä kovimmat, mutta surkeilla paikoilla.

Indiana Bokolla (T86-4) on mennyt oikeastaan kaikki kauden juoksut epäonnisesti. Samoin kävi viime kaudella Oaksin finaalissa, missä tuli loppukaarteen lopussa laukka ja meni rahaa. Toissakerralla tamma oli sentään kakkonen pussissa ikäluokan kärkinimiin kuuluvan Aleppo Pinen takana.

Global Wireless (T86-7) on ollut upea voitoissaan ja johtanee pitkään. Rivin nolla on takarivistä Tammaderbyn karsinnasta. Kuitenkin kannattaa huomioida Thai Explosive, joka oli ensin epäonninen Norjan Derbyn karsinnassa ja on tehnyt kaameat juoksut sen jälkeen Ruotsissa.

Päätöskohde tuntuu sellaiselta, missä mikä vain on mahdollista, eikä kannata jättää ainakaan maksavia Giampaolo PoofiaGlobal Unspokedia tai Cupido Sisua pois. Kaikki ovat tauluaan parempia, ja Ruotsiin muuttaneen Giampaolon valmentaja Daniel Parlingkin tietää nyt, että ruuna tulee käytännössä vain selkäreissuilla. Se taipui keulasta viimeksi, mutta näytti sitä ennen myöhään tilaa saadessaan tosi hienolta.

Ideasysteemi:

1, 3, 5 (7,4)

6, 5, 2, 11, 12 (8,10)

6 Whipped Eggs (4,9)

3, 1, 11, 10 (7,4)

3 Rackham (2,1)

7 No Limit Royalty (6,1)

2, 11 (4,5)

6, 4, 11 (10,1)

360 riviä - 18 euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Keskiviikkoillan "86-kookospähkinä"

Salmelan talli auttaa illan 86-tehtävässä?

Timorol on 86-pankki

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video