Vihjeet

40 metriä riittää

Kuva: Anu Leppänen
Kansainvälinen on Ravinetin hakuhevonen Porin-jackpotkierroksella.

Viime viikon ylivaikean T76-rivin myötä Porissa jaetaan 123 000 euroa lisärahaa. Urheilullisesti taso on jälleen ilahduttavan korkea, ja todennäköisesti voitto-osuus nousee jälleen paperirahalukemiin.

Anu LeppänenRavinetin vihjesysteemin varma löytyy viitoskohteena ajettavasta Satakunta-Ajosta. 10 Kansainvälinen on loistavasti sisällä sarjassa, ja Kriteriumin kolmonen pääsee matkaan peräti 40 metriä pisimmän takamatkan hevosten edeltä.

Karsinnassaan Kansainvälinen laukkasi loppukaarteessa menettäen otteen kärkikamppailuun. Nyt starttiväli on pidempi kuin kovan kriteriumfinaalin ja Satakunta-Ajon karsintojen välissä, ja Kansainvälisen luulisi olevan parempi kuin karsinnassaan. Kansainvälinen on osoittanut olevansa kovan tason lahjakkuus, ja jos se heittää välikarsinasta 1.27-alkuisen tuloksen, takaa-ajajien tehtävästä tulee todella hikinen. Kansainvälinen on jäänyt peleissä suurimpien suosikkien varjoon, ja se maistuu ideavarmaksi asti.

Anu LeppänenRivin päättävä St Leger on aivan upea lähtö, jossa on monta voiton tavoittelijaa. Vaikka 2600 metrin matka tasoittaa puntteja, kahden ensimmäisen karsinan hevosilla on selkeä etu pitkältä takamatkalta lähteviin verrattuna.

7 Lexus Dream on ollut syksyn starteissaan mainio, ja se nousee suosikiksi. Derbyssä Lexus Dream oli hyvä kakkonen Hachiko de Veluwen jälkeen, ja viimeksi Turussa se hallitsi Kasvattajakruunun alkuerää keulasta helposti. Startti alla Lexus Dream varmasti parantaa, eikä keskipitkä matka ole sille mikään ongelma.

9 Callela Ladyboss on ollut koko ajan hyvä, ja viimeksikin se puristi hyvin, vaikka juoksu meni raskaaksi. Kisan idearasteja on nappijuoksun sisäradalla saava 1 Club Nord Elit, jonka vauhtivarat riittävät ohittamaan koviakin hevosia.

Anu Leppänen5 Polara (T76-4) on rivin pelatuin hevonen, mutta vihjesysteemissä se varmistetaan yhdellä hevosella. 9 Hullumies on 15-vuotiskautensa lopulla niin valtavassa iskussa, ettei siihen tee mieli pudota. Seppo Sarkolan suojatti ei pääse takarivistä käyttämään lähtönopeuttaan, mutta pääsee pienessä lähdössä iskuetäisyydelle Polarasta. Polaran kuuluu olla suosikki, mutta alustavien peliprosenttien välinen ero ei ole suhteessa hevosten voimasuhteisiin.

Anu Leppänen2 Pops' Sunrise (T76-2) oli viime viikon voitoissaan hyvä, mutta nyt sen peliosuus on nousemassa aivan poskettomaksi, ja tammalle otetaan useampia varmistusrasteja. Teivossa Pops' Sunrise kiri voittoon kolmannesta ulkoa, Turussa se kiersi puolimatkassa johtavan rinnalle ja puristi varmaan voittoon.

Nyt vastus on voittostartteja kovempi. 9 M.T. Kopitar on voittanut neljästi putkeen, mutta sekin on juossut tätä helpommissa tehtävissä. 11 Katie Ale taas on juossut kovia ikäluokkalähtöjä, ja jos juoksu onnistuu takarivistä, se on varmasti vaarallinen. Suomessa debytoiva 3 Cutthecrap on osoittanut Tanskassa rehtejä otteita. Reipas matkavauhti sataisi sen laariin.

Anu Leppänen9, 7 (10, 5)

2, 9, 11, 3, 4, 5 (6, 12)

4, 8, 3 (5, 9)

5, 9 (2, 4)

10 Kansainvälinen (15, 14)

2, 6, 5 (9, 3)

7, 9, 16, 2, 1, 5 (10, 12)

64,80 euroa

Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hyviä lähtöjä ja haastavia kohteita

Pelillistä ja urheilullista mielenkiintoa

Suuria suosikkeja Ylivieskassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle