Vihjeet

Kylmäveriset ratkaisut illan T86-peliin

Kuva. Ville Toivonen
Pitkän uran tehnyt uumajalaisohjastaja Ove A Lindqvist saapuu Ylivieskaan tavoittelemaan Don Vikingille ruunaruhtinaan arvonimeä.

Loppuillan Ruotsin pottipeli T86 ratkeaa tänään kello 20.20 alkaen Östersundissa, ja kylmäveriravurit ovat nyt poikkeuksellisen isossa roolissa.

Östersundissa ajetaan muun muassa naapurimaan Kylmäveriderbyt ja kaikkiaan pohjoismainen rotu on esillä puolissa kahdeksasta 86-kohteesta. Samat helteet, jotka lämmittävät Suomeakin, ovat vallalla myös Pohjois-Ruotsissa, ja rataolosuhteiden puolesta ei liene pelkoa.

Kierros on kuitenkin mahtavan haastava ja myös hyvin kiinnostava pelillisesti, eikä kunnon jättiosumakaan tuntuisi olevan poissuljettua tänään. Pankit löytyvät siis kylmäverilähdöistä, ja kumpikaan ei ole alustavassa vaiheessa lähellekään ykkössuosikin prosentteja, joten lähtökohta on totisesti mielenkiintoinen.

Anu LeppänenTammaderbyn norjalainen Eldoda (T86-3) on hyperkiinnostava, ja toki vaikuttaa muutenkin, että voittaja tulee joka tapauksessa Norjasta. Myös suosikki Brenne Blesa on kyvykäs, mutta se vaikuttaa kaksikosta epävarmemmalta onnistujalta sisäradaltaan. Eldodan laukkoihin ei kannata tuijottaa, sillä ne ovat tulleet volttilähetyksellä, missä tammalla on vaikeuksia toimia, mutta auton takaa homma sujuu kuin rasvattu, kuten karsinnassa nähtiin. Eldoda avaa todella lujaa ja on todennäköisin keulahevonen, vaikka Brenne Blesakin voi avata lujaa, mutta sillä ei ole vielä kokemuksia hyvästä paikasta auton takana. Eldodan kyvyt riittävät varmasti. Se oli karsinnassa omaa luokkaansa ja karkasi väliprässeistä huolimatta. Esimerkiksi kauden avausstartissa ison alkulaukan jälkeen sen on täytynyt kulkea tosi lujaa loppumatka Momarkenissa.

Kylmäveristen ykkössarjassa on myös mielenkiintoista pelattavaa. Tangen Haap (T86-5) on tehnyt upean kauden muun muassa Elitkampen-voittoineen. Kuitenkaan Solvallassa se ei ehkä enää ollut voimakkaimmillaan taipuessaan keulasta, ja Pydinin vire tuntuu kovemmalta. Jälkimmäinen ori jäi kolmannelle roikkumaan 18-vauhdissa avauspuolikkaalla viimeksi päästäkseen etenemään keulaan kierros ennen maalia. Siitä ori karkasi muilta. Sen ravi on ollut aiempaa sujuvampaa, ja jatko on nyt tosi mielenkiintoista. Ove A Lindqvist on lisäksi kuskina huomattavasti aktiivisempi, kuin Tangen Haapin Björn Karlsson, joten asetelma on kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen, kun peliosuudet ovat alustavasti 51-26 Tangen Haapille.

Ravinetin porukkasysteemi Östersundiin:

3, 4 (6,2)

2, 11, 5, 12, 3 (9,10)

3 Eldoda (1,4)

3, 5, 15, 9 (2,1)

7 Pydin (4,6)

2, 4, 7, 5, 8 (3,9)

1, 3 (2,9)

5, 7, 3, 9, 8, 10 (12,1)

2400 riviä - 120 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenÖstersundiin riittää maksavia ideamerkkejä! Avauskohteen From The Mine on ollut jäätävä viime juoksuissa, mutta niin on Noel Facekin. Jälkimmäinen lähtee sisäpuolelta, mutta on silti viisi kertaa vähemmän pelattu.

Kuutoskohteen Mayfair Amok voisi olla vaikka ideavarma. Tamma jäi viimeksi väsyvän keulahevosen taakse pussiin ja tuli voimissaan olevan näköisenä maaliin, kun juna oli jo mennyt. Tämä oli hyvä suoritus, kun ensimmäinen tuhat oli ajettu kuitenkin 14,9-tahtia. Nyt se voisi pikkupaalulta vetää porukkaa vaikkapa maaliin asti.

Päätöskohteessa suosikit ovat ihan liikaa pelattuja. Veneer oli hieno kengittä pitkällä kirillä viimeksi, ja oikea ykkössuosikki, mutta näillä näytöillä silti liikaa luotettu. Maistuvimmat löytyvät vähän pelatuista: Vidar Caprese avaa lujaa ja piti toissakerralla Pleasure For Cashin keulasta takanaa 09-avauksesta huolimatta. Silti Vidar on alustavasti melkein pelaamaton. Merrit tsemppasi viimeksi hienosti johtaneen Global Wizardin rinnalta. Silti jäkimmäinen on alustavasti melkein kymmenkertaisesti pelattu, vaikka paikat suosivat melkein enemmän Merritiä. Takarivistä myös Bright Memphis on luokaltaan oikein hyvä hevonen tällaiseen lähtöön.

Ravinetin ideasysteemi Östersundiin:

3, 4 (6,2)

2, 11, 5, 12, 3 (9,10)

3 Eldoda (1,4)

3, 5, 15, 9 (2,1)

7 Pydin (4,6)

2 Mayfair Amok (4,7)

1, 3 (2,9)

7, 3, 9, 10 (5,8)

320 riviä - 16 euroa.

Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Kaikkien aikojen T86-potti - rahaa riittää Hemisphereen asti?

Ravivihje: Paldanilla ratkaisu illan 86-pulmaan

Vaggerydissä ainekset taas huimaan 86-pottiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video