Vihjeet

T86 ratkaistavissa?

Anu Leppänen
Nousevalla ruotsalaisvalmentajallaMattias Djusella, 30, on ajokkinaan muiden muassa ehkä illan todennäköisin T86-voittaja, oma valmennettavansa Zolly.

Kahdeksan kohteen keskiviikkoiltainen Ruotsin raviveto T86 on itsestäänselvästi kova haaste. Tänään tarjolla on kuitenkin monta todennäköistä onnistujaa, joten olisiko peli nyt ratkaistavissa?

Mantorpissa mennään vuodenaikaan nähden melko viileässä mutta sateettomassa kelissä, eikä olosuhteista ole tulossa päänvaivaa kilpailijoille tai vedonlyöjille.

Pankkiehdokkaat ovat monet, mutta parhaiten maistuu ihan kotimainen vaihtoehto Staro Miami rattaillaan Mika Forss. Aripekka Pakkasen valmennettavasta on hyvin positiiviset kommentit, tehtävä vaikuttaa sopivalta ja kykytamma on silti jäämässä maltilliseen peliosuuteen, joten asetelma on pelillisestikin herkullinen. Toki prosentit varmaan nousevat, kun suursuosikki Hankypanky Rubyred jäi pois.Staro Miami (T86-7) on tosiaan maistuvin veto illalle. Sen Breeders Crown -alkuerässä on pari kovaa avaajaa, Felicity Shagwell ja Zeta Wise As,  ja keulasta voi tulla kiistaa. Joka tapauksessa Forss voi tehdä rohkeita ratkaisuja, sillä Staro Miami on osoittanut kestävänsä vaikka paikan johtavan rinnalla. Ruotsalaiset eivät taaskaan muista, miten kova tamma on kyseessä: ehkä jopa ikäluokan ykkönen, ellei Conrads Rödluva (ei mukana tänään) nosta jatkossa tasoaan.

Tästä pääset Aripekka Pakkasen kommenteihin Staro Miamista.

Zolly (T86-2) on päässyt rankkaripaikkaan eli on illan todennäköisimpiä voittajia. Mattias Djusen suojatti on ollut tosi vakuuttava koko uransa. Viimeksi se ei saanut Mascat Matchia kiinni E3-finaalissa, mutta kiri todella varmasti kakkoseksi, vaikka joutui tosi karkean häirinnän kohteeksi alussa. Vastustaja ajoi suoraan eteen ja asetelmat muuttuivat mahdottomaksi heti ensi metrillä. Illan vastus on helpoimpia Zollyn uralla.

Riville löytyy vielä kaksikin hyvää pankkiehdokasta edellämainittujen lisäksi. Montdore (T86-4) on elämänsä vedossa. Viimeksi se runttasi ohi Spartan Kronoksesta johtavan rinnaltakin. Nyt ori on liki pitää keulan sisäradalta, ja nykyvireessään näitä hevosia vastaan se tuntuu ohittamattomalta. Peliosuus ei ole noussut todennäköisyyttä vastaavaksi, kun pankkiehdokkaita on paljon.

Heti avauskohteessa on mainio pankkiehdokas, Explosive Merlot. Per Lennartsson ajoi viimeksi yllättäen oriilla neljänteen sisälle, eikä sieltä tullut jatkossa enää tilaisuutta. Kauden kaikki esitykset ovat olleet väkivahvoja, matka sopii ja vastus on paljon viime kertaa helpompi. Robert Bergh ajaa nyt valmennettavallaan eteenpäin, eikä kellään tässä porukassa ole varaa alkaa vastailla. Korkeintaan Pacific Face olisi voimiltaan riittävä, mutta se on niin jähmeä alussa, että suosikki suhahtaa siitä ohi heti kättelyssä. Pacific on niin valtava jyrä, ja Explosive on nyt paljon pelattu, joten laitetaan isoon systeemiin suosikille vielä kaveri mukaan lapulle.

Lord Flax (T86-5) on ollut tämän kauden kahdessa juoksussaan kuin uudesti syntynyt. Ori on saanut painaa molemmissa pitkään ilman vetoapua toisella radalla kovassa tempossa, mutta se ei ole haitannut. Kummallakin kerralla se on kadonnut maisemaan lopussa, ja tuloksien arvoa nostaa vielä se, ettei keli ole kummallakaan kerralla ollut nopea. Samalla tasolla Lord Flax on taas ylivoimainen, ja orihan voi vaikka parantaa! Isoon systeemiin sen voi toki varmistaa, kun eturivissäkin on mielenkiintoisia, mm. tallia vaihtanut Scarlets Mirakel ja viimeksi voimissaan pussiin jäänyt kova avaaja Final Dream.

Ravinetin porukkasysteemi Mantorpin T86:een:

9, 8 (1,5)

4 Zolly (1,3)

1, 2, 8, 4, 6, 9 (3,5)

1 Montdore (4,3)

10, 4, 1, 2, 11, 12 (5,6)

1, 11 (9,2)

9 Staro Miami (6,3)

4, 3, 1, 2, 9 (8,5)

720 riviä - 36 euroa.

Kolmevuotaiden oriiden ja ruunien Breedersissä (T86-3) on pyöreää, eikä kannata jättää vähän pelattua Eagle Hallia lapulta. Ruuna parantaa koko ajan ja oli hyvä viimeksi johtavan rinnalta.

Päätöskohteessa on hirmuisia lupauksia, mutta ei kannata unohtaa Kaj Widellin tällä kertaa ajamaa Ferrari Sisua. Ruuna oli mahtava keväällä Kungapokalenin finaalissa tullessaan alle 10 viimeisen tuhannen hänniltä ulkoratoja. Viimeksi se oli tauolta murskaava helpommassa lähdössä, ja hyvältä paikalta voi nyt olla saumaa yllätykseen.

Ravinetin porukkasysteemi Mantorpin T86:een:

9 Explosive Merlot (8,1)

4 Zolly (1,3)

1, 2, 8, 4, 6, 9 (3,5)

1 Montdore (4,3)

10, 4, 1, 2, 11, 12 (5,6)

1, 11 (9,2)

9 Staro Miami (6,3)

4, 3, 1, 2 (9,8)

288 riviä - 14,40 euroa.

Staro Miami kelpaa mitä parhaiten myös Päivän Duon (lähdöt 9 ja 10) ideavarmaksi.

Ravinetin vihje Päivän Duoon:

Kohde 1: 9 Staro Miami

Kohde 2: 4, 3, 1, 2, 9

Viisi yhdistelmää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Saksalaisruuna T86:n pankkina

Kavioliigan lauantain suosikilla Välähdyksellä tarkoitus astuttaa 2020:kin

Forss-Kivimaan muutto Sisulle selvä - jos laivat seilaavat

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video