Vihjeet

Toto75-vihje: Kisa ravivaltakunnan valtaistuimille käynnistyy Lahdessa

Anu Leppänen
Tammojen avausmataklla voidaan nähdä melkoinen aloitus, kun Liisan Tulilintu (kuvassa) saa viereltään kirittäjäksi Juliette Laxin.

Lauantain Toto75-kierroksen vuorenhuiput ovat kuninkuus- ja kuningatarkisojen avausmatkat.

Oripuolella on oletettavaa, että Kimmo Taipale kaasuttelee Suurmestaruuden tapaan Välkyn Tuiskulla Camrin ja Terho Rautiaisen suostumuksella johtoon.

Vakavin vastustaja Välähdys on arvottu takariviin, mikä tuo tulisieluiselle kilpailijalle mutkia matkaan. Jos Ville Korjus onnistuu väistelemään karikot, pistää lämminverisen rytminvaihtokyvyllä varustettu Välähdys Välkyn Tuiskunkin ahtaalle.

Tammojen ensimmäisessä erässä erottuu kaksikko Liisan TulilintuJuliette Lax. Ensin mainittu tykitti Teivossa viimeiset 700 metriä loistavasti alle 20-vauhdilla. Laukka on kuitenkin Liisan Tulilinnun perivihollinen.

Juliette Laxin kohdalla arveluttaa puolestaan viime kisassa tapahtunut keulasta kangistuminen. Nyt juostavaa on kierroksen verran vähemmän, ja johtoon ampaiseva voittokone on omalla tasollaan operoidessaan vaarallinen.

Yllättäjäosastolta poimitaan esille kovakapasiteettinen mutta lopun ravivaikeuksista kärsinyt Hetviina, nousuvireinen kirikanuuna Sävel-Taika ja kokenut konkari, uransa kolmanteen seppelejahtiin starttaava Ryti-Tyttö. Viimeksi mainittu voitti vuosi sitten mailin osakisan ja oli kokonaistaulukossa komeasti kolmas.

”Edelliset vuodet ovat antaneet meille oppia. Tamma selvittää kaikki matkat, emmekä taatusti lähde häviämään”, linjaa ohjastaja Jonny Länsimäki.

Ennakkosuosikkeihin Ryti-Tyttö ei lukeudu, mutta kun tammojen puolella erot ovat marginaalisia, on kaikki mahdollista.

Kysymysmerkin nostaa ilmaan se, ettei Ryti-Tyttö ole startannut sitten juhannuksen. Länsimäki kuitenkin hälventää epäilyksiä.

”Kävin hiljattain laskemassa tammalla reippaamman harjoitusajon. Kaikki vaikutti olevan kunnossa.”
Vihjerivin ankkuri on toisen kohteen Baby Beyonce, joka oli alkukauden hapuilun jälkeen viimeksi erinomainen.Toto75, lähtö 5: Tamma-aateliin pitkään kuulunut Huimariina ei ole ollut kesän kisoissa vetreimmillään.


Toto75, lähtö 2: Lars Wetzer ladannee Baby Beyoncella riskisti eteenpäin. Alla on huippusuoritus.


Toto75, lähtö 7: Keulaan tähtäävä Sue's Photo oli Porissa nousukuntoa uhkuen Suurmestaruudessa kolmas.


Lähtö 1: 2,3,9 (6,12)
Lähtö 2: 6 Baby Beyonce (9,4)
Lähtö 3: 1,7,4,5 (11,10)
Lähtö 4: 9,1,2,11 (7,5)
Lähtö 5: 2,3,7,10,6,5 (11,4)
Lähtö 6: 7,10 (3,6)
Lähtö 7: 1,2,3 (6,8)
1 728 riviä x 0,05 euroa = 86,40 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mascate Match on Antti Teivaisen käsissä 75-varma

Ravihistorian ensimmäiset Kavioliiga GP:t 75-rivissä

Kymenlaakso-ajo jälleen huippu mielenkiintoinen 75-kohde

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video