Vihjeet

Älä unohda Ruotsin 75-jättipottia!

Ville Toivonen
Tämä mies on taas avainroolissa, kun jackpotmiljoonia jaetaan. Daniel Redénin tallista tulevat Bucks To Burn ja Sorbet ovat liki onnistua kulta- ja hopeadivisioonissa.

Kuninkuusravit vievät ravifanin päähuomion, mutta kannattaa noteerata, että Ruotsin T75:ssä on lauantaina mahdollisuus yli neljän miljoonan euron pottiin.

Viime lauantailta ja tiistain Jägersron ylimääräiseltä 75-kierrokselta on jäänyt yli kaksi miljoonaa euroa bonusrahaa täysosumapottiin. Lauantain säätila ei ennusteen mukaan aiheuta päänvaivaa. Hyvissä olosuhteissa mennään Rättvikin radalla.Vaikea keksiä yhtäkään pankkia, vaikka kansa pelaa Sorbetin (T75-3) kultadivisioonassa megasuosikiksi. Se onkin Elitloppet-hevosena kova sana tähän lähtöön. Kuitenkin ori on ollut kipeä tässä välissä, eikä se esittänyt suuria Elitloppetin karsinnassakaan reilu kaksi kuukautta sitten. Perusteita suuren suosikin varmistamiseenkin siis löytyy. Ainoa vain, että pitää melkein ottaa kaikki, niin pyöreä loppuporukka on. Onneksi mukana on vain kuusi muuta hevosta!

Sen sijaan olmei mahdollista keulahevosta kiinnostavat kovasti, avauskohteen Bucks To Burn, jolla jäi voimat käyttämättä St Michelissä, ja kaiken lisäksi ruuna hylättiin murtautumisesta neljäntenä maalissa. Kuitenkin se lähti yllättävänkin lujaa ja voisi johtaa tässä koko matkan - siitäkin huolimatta, että vastassa on Elitloppet-hevonen Milliondollarrhyme. Rättvikin loppusuora on lyhimmästä päästä, 187 metriä, ja keula on arvokas.

Sitä se voi olla Urgent Callillekin (T75-6), joka oli hieno lähtöradalta 12 ja siitä kuolemanpaikalle edenneenä viimeksi. Ruuna avaa lujaa ja koko matkan johto on liki. Toki vastassa on niin hyviä, että juostakin pitää.

Ennen kaikkea liki koko matkan keulaa on kuitenkin kylmäveristen lyhyessä voltissa Troll Ronja (T75-4), joka on vieraillut kerran Ruotsissa - voitokkaasti. Viimeksi se oli mukana tammojen Norjan mestaruudessa, missä otti keulan heittämällä ja seuraili hyvin supertamma Ulsrud Teaa lopussa. Nyt vastus on täysin eri. Lukas Rauen on väkivahva norjalaisori, mutta lyhyt matka ja voltin viitosrata eivät ole plussaa epävarmalle menijälle.

Hyvä idea voisikin olla laittaa hajotukseen ehdoksi, että kaksi-kolme nelikosta Bucks To Burn, Sorbet, Troll Ronja tai Urgent Call voittaa?

Ravinetin porukkavihje Rättvikin T75-jackpotiin:

1 Bucks To Burn (7,10)

2, 3, 4 (5,11)

5, 6, 7, 3 (2,1)

1 Troll Ronja (5,15)

9, 7, 5, 4, 8, 10, 11 (1,2)

1, 4, 9, 11, 2, 10 (7,6)

6, 1, 7, 12, 2 (9,13)

2520 riviä - 126 euroa.

Bright Memphis (T75-2) teki hirmuisen esityksen viimeksi alkulaukan jälkeen. Nyt ruuna mahdollisesti menee ohjastajansa Kaj Widellin mukaan ilman takakenkiä, mikä voisi auttaa. Lisäksi eturivistä voi ehkä päästä paremmin ravia, ja valjakko on kiinnostava hyvin vähän pelattuna - varsinkin jos takakengät riisutaan.

Viitoskohteessa on todella pyöreää, mutta Tanskan vieras Andre Ward on hirmu kyvykäs ja se voitti viimeksi kovat hevoset Århusissa murtomaaradalle kovalla ajalla. Århusissa on suuria korkeuseroja, eikä siellä mennä kovia tuloksia juuri koskaan. Flemming Jensenin ruuna näytti hienolta, ja taitaa olla maltillisesta peliosuudestaan (alustavasti 7%) huolimatta todennäköisin menestyjä. Toki on siis tosiaankin tasaista!

Päätöskohde on kovia hevosia vilisevä Sommartravets final 300000 kruunun ykköspalkinnolla, mutta ei kannata ehkä sittenkään unohtaa Suomen edustajaa Risto Salmelan suojattia New Life Wheels.

"Viimeksi ruuna oli räkäinen", Salmela kertoo.

"Edellisenkin startin saa unohtaa, sillä kengitys ei ollut kohdallaan. Hevonen ei ollut väsynyt, mutta se ei pystynyt kovempaan vauhtiin, kun etujalka jäi alle. Nyt tuntuu hyvältä ja olen optimistinen."

Ravinetin ideavihje Rättvikin T75-jackpotiin:

1 Bucks To Burn (7,10)

2, 3, 4 (5,11)

5 Sorbet (6,7)

1 Troll Ronja (5,15)

9, 7, 5, 4, 8, 10, 11 (1,2)

1 Urgent Call (4,9)

6, 1, 7, 12, 2 (9,13)

105 riviä - 5,25 euroa.

Duoon (lähdöt 10 ja 11) laitetaan Urgent Call varmaksi!

Kohde 1: 1 Urgent Call

Kohde 2: 6, 1, 7, 12, 2, 9, 13

Seitsemän yhdistelmää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsista pukkaa taas kunnon 75-pottia

Rommessa jysähtää kunnon 75-potti?

Kaksi miljoonan dollarin huutokauppavarsaa Lexingtonissa

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video