Vihjeet

Sobel Conway innostaa keskiviikon ekstra-T75:een

Keskiviikkona Solvallassa ajetaan huippuravit, ja tilaisuuden kunniaksi pelataan myös ylimääräinen T75-kierros. Olli Koivusen ajokki Sobel Conway on illan ykkösidea.

Kohteina on aivan huippuluokan menoa, kun mukana on muun muassa Jubileumspokalen huippukoville viisivuotiaille ravureille miljoonan kruunun ykköspalkinnolla sekä tammojen EM (1.p. 900000 kruunua). Kisat ajetaan ennusteen mukaan läpi hyvässä säässä, joten olosuhteet eivät ole esteenä vaikka minkälaisille huippusuorituksille.

Ilahduttavasti illan ykkösidea on Harri Koivusen valmennuksessa kahdessa startissaan selvää jälkeä tehnyt Sobel Conway. Ruuna oli jo Ruotsin puolella tosi kyvykäs jääden mm. pussiin omassa Cyber Lanen voittamassa Derbyssä, mutta se ei missään vaiheessa päässyt iskemään kunnolla kultasuoneen. Nyt kuusivuotiaaana Suomessa palaset tuntuvat loksahtaneen kohdalleen, ja on mukava nähdä, mihin kiri kantaa.Sobel Conway (T75-7) on niin edullinen merkki 75-peliin, että sen voi laittaa vaikka varmaksi asti. Se voittaa tällaisen lähdön suosikki Macellerian poisjäännin myötä jopa kerran kolmesta ja alustavalla noin 10% osuudellaan se on parhaita ideoita vähään aikaan! Uhkana tosin on, että osuus tulee iltaa kohti kasvamaan selvästi, mutta ruuna jäänee joka tapauksessa maistuvaksi vedoksi.

Tammojen EM:ssä Uza Josselyn (T75-3) on erittäin liki, jos se pitää tasonsa. Viimeksi Hugo Åbergs Memorialissa tamma joutui vetämään kierroksen keulasta 09,0-tahtia avattuaan 500 metriä toista rataa 05,5 saadakseen väkisin keulan. Ei siis liene epäselvää, että sveitsiläistamma on tämänkin kisan keulahevonen? Hieman maltillisemmalla meiningillä ja olettaen, ettei tamma ole ottanut itseensä moisesta revityksestä, sen täytyy olla lähellä. Vastus ei ole samaa luokkaa, ja pahimmista vastustajista Mellby Free joutui räkäisyyden takia jäämään pois suunnitellusta välistartista, ja Björn Goop kommentoi, että tamma olisi luultavasti tarvinnut tuon startin huippuvirettä varten.

Kolmaskin todella maistuva pankki illalle löytyy; se löytyy kylmäverislähdöstä. Frode Hamrella on muitakin kovia saumoja Solvallaan, mutta edullisin veto on tässä: Troll Solen. Kuusivuotias oli viimeksi mukana Norjan mestaruudessa ja se tuli parijonosta tosi vahvasti loppua. Voittanut Odd Herakles oli kaamea viimeksi Bollnäsissa vieraillessaan, ja Troll Solen oli melkein samaa luokkaa Sörlandissa ajetussa mestaruudessa. Nyt vastus on paljon helpompi, kun vastassa on ikäluokkahevosia, ja aiemmin tällä kaudellakin huippujuoksuja tehnyt Troll Solen on nyt väkisin lähellä.

Hamren toinen potentiaalinen pankki on tappioton Ecurie D. (T75-5) Big Noon -Pokalenissa, mutta sitä on pelattu hurjasti, ja uran ensimmäisessä volttilähdössä voisi olla varmistuksen paikka.

Ravinetin porukkasysteemi keskiviikon T75-kierrokselle:

10, 7, 2, 5 (8,11)

8 Troll Solen (4,11)

2 Uza Josselyn (6,9)

7, 1, 10, 11, 12, 3, 5, 9, 4, 6 (8,2)

4, 7, 2, 6, 1, 8 (5,11)

9, 6, 4, 11, 10, 8 (1,5)

10 Sobel Conway (6,13)

1440 riviä - 72 euroa.

Päivään löytyy monta tosi alipelattua hevosta, mutta avauskohteen Amalia Cash on yksi parhaista. Keskipitkä matka 2640 metriä suosii, ja tamma on ollut todella epäonninen viime starteissaan, kun mikään ei juoksunkuluissa ole onnistunut, ja on tullut laukkoja. Suosikki Ultimaluna Grif on aivan liikaa pelattu. Tammat kohtasivatkin juuri tällä 2640 metrillä Solvallassa kolme kisaa sitten ja Amalia oli liki tulla ohi ulkopuolella juostenkin. Nyt se ottaa revanssin!

Jos Uza Josselyn jotenkin pettää Tamma-EM:ssä, on myös Dear Friend (T75-3) alipelattu. Se taipui viimeksi Double Exposurelle, mutta nyt ei ole jenkkiä vastassa. Samoin Shadow Gar on käsittämättömän aliarvostettu. Tamma on voitellut urallaan paljon tällaisia lähtöjä.

Evens Cool Boy (T75-5) paransi kauden avauksesta huimasti ja meinasi ehtiä ohi itsestään Attraversiamosta viimeksi Bergsåkerissa, kun kiri hänniltä 08,5-tahtia viimeiset 600 metriä. Ori tuntuu nyt jättimielenkiintoiselta Örjan Kihlströmin ajamana. Toki Ecurie D. on onnistuneella juoksulla paha kiinnisaatava 20 metristä lyhyellä matkalla.

Heart Of Steel (T75-6, Jubileumspokalen) taas on turhaan tolppaputkestaan huolimatta unohdettu peleissä päälähdössä. Ruuna kirii takaakin mahtavasti, ja jos juoksussa on yhtään tuuria, se on vaarallinen Solvallan suoralla.

Ravinetin ideasysteemi keskiviikon T75-kierrokselle:

10 Amalia Cash (7,2)

8 Troll Solen (4,11)

2, 6, 9, 1 (10,4)

7, 1, 10, 11, 12, 3, 5, 9, 4, 6 (8,2)

4, 7 (2,6)

9, 6, 4, 11 (10,8)

10 Sobel Conway (6,13)

320 riviä - 16 euroa.

Sobel Conway on mainio pankki myös Päivän Duoon (lähdöt 11 ja 12). Avauskohde Jubileumspokalen onkin vaikea ja vaatii merkkejä, mutta onneksi on maksava ideavarma kakkoskohteeseen!

Kohde 1: 9, 6, 4, 11, 10, 8

Kohde 2: 10 Sobel Conway

Kuusi yhdistelmää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lome Brage hoitaa homman raskaalla 75-radallakin?

Sobel Conway joutuu taas töihin

Pottia potin päälle - Ruotsissa lymyää iso T86

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video