Vihjeet

Kymenlaakso-ajo jälleen huippumielenkiintoinen

Kolmevuotiaat lämminveriset kilpailevat 45 000e ykköspalkinnosta Kouvolassa. Suosikiksi noussee keulasta karsintaansa varmoin ottein hallinnut American Hero. Pekka Korven suojatti kehittyy kaiken aikaa, mutta finaalissa tarvitaan jo venymistä. Kari Savolaisen valmentama Morris voitti karsintansa niin ikään keulasta. Se lähti voltista matkaan aivan eri vauhtia kuin muut ja hallitsi kisaa helpon oloisesti maaliin saakka. Valmentajalle voitto ei ollut yllätys.

”Pelaajat eivät vissiin katsoneet heinäkuun laukkastarttia videokirjastosta. Se kulki piiska kainalossa alle 13-vauhtia viimeiset 1200m. Se kiihtyy todella lujaa ja odotuksia on finaalin suhteen”, jutteli Kari Savolainen.

Takamatkan hevosista mielenkiintoisin on Sahara True Lies. Kriteriumin finalisti parantaa karsinnasta.

”Tampereen jälkeen oli murheita, eikä sitä päästy valmistelemaan karsintaan oikein mitenkään. Finaalissa voidaan nähdä aivan erilainen hevonen, kun saatiin startti alle”, vihjasi Timo Korven-heimo.

Koveri jäi viimeksi johtaneen Raggarin taakse pussiin ja voi Kouvolassa jäädä vähälle huomiolle.

”Jos Porissa olisi tiloja ilmaantunut, olisi Koveri taistellut kärjessä. Se oli tosi jämäkän tuntuinen ko-ko päivän kun kilpaili hokkikengillä. Koveri kiihtyy lujaa ja keulapaikalta se on aina parhaat esityksensä tehnyt. Ulompana on hyviä hevosia, mutta ei tämän ulkopuolelta ole helppo keulaan päästä. Muutama epäonnistuminen on alla, joten Kouvolassa olisi jo aika palata voittokantaan”, ker-toi ohjastaja Ahti Antti-Roiko.

Ranskan suuriin koitoksiin tähyävä Sobel Conway kilpailee Kavioliigan osalähdössä. Takamatkan sisärata voi aiheuttaa murheita juoksun kulun suhteen. Vain siksi mukaan pari varmistusta.

Toto75-vihje

Lähtö 1 2,3,1 (10,11)
Lähtö 2 5,4,3,6 (2,1)
Lähtö 3 3 Koveri (6,7)
Lähtö 4 6 Välähdys (2,5)
Lähtö 5 10,3,6 (8,9)
Lähtö 6 1,6,11,12,10,9,7 (8,3)
Lähtö 7 3,4,9,5,8 (11,1)

1260 riviä x 0,05e = 63e

Viikon Varma - Toto75-3 3 Koveri
Jäi viimeksi voimissaan pussiin Raggarin taakse. Keulasta hankalasti voitettavissa.

Viikon Väistö - Toto75-3 4 Kihisee
Voitti viimeksi sopivan lähdön. Parantaa kaiken aikaa, mutta vastus on Kouvolassa ehkä liian kova.

Viikon Idea - Toto75-6 6 Morris
Katapultin lailla kiihtyvä ori voitti vakuuttavasti karsintansa. Kulki heinäkuussa Vermossa laukan jälkeen 1200m 12,8-vauhdilla helpon oloisesti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kotiradan lupaus Upset Face avaa 75-pelin

Ruotsin 86-potin jahtiin suomalaiseväin

Runsaudenpulaa varmoista Solvallan 75-finaalikierrokselle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video