Vihjeet

Keulatipseillä 75-lunastukseen

Ruotsin T75-kierros ajetaan Jägersrossa, ja kierros on pullollaan huippuhevosia.

Keli on Ruotsin etelässä ollut loppuviikolla keväistä, ja oletus on että Malmössä mennään lujaa. Jägersron rata suosii keulahevosia, ja voitaneen luottaa, että monta 75-kohdettakin voitetaan piikkipaikalta. Vihjeissä ainakin luotetaan siihen.

Anu LeppänenJägersrohun löytyy sekä koko kansan pankkeja että tosi maistuvia ideavarmoja. Nelivuotislähdössä Campo Bahia (T75-2), Kriteriumin kakkonen, tuntuu aivan ylittämättömältä. Se tuli jo muun muassa startissaan ennen Kriteriumin karsintaa kirikierroksen alle kymppiä. Ennen kauden avaustaan se on mennyt tänä keväänä pruuvilähdön Jägersrossa 12,7 täydellä matkalla helposti eli valmius voittoon on takuulla olemassa. Miten muut "tavallisemmat" nelivuotislupaukset voisivat riittää pitkällä matkalla Conrad Lugauerin superlupaikselle?

Avauskohteessa Adde S.H. on todennäköisin keulahevonen, ja se tulee keräämään isot prosentit, mutta tässäkin Lugauerilla on tosi vahva hevonen mukana, Gambit Brodde. Jälkimmäinen on vähemmän pelattu ja tuntuu hevosena selvästi kovemmalta viime näyttöjen perusteella, joten otetaan kupongille kumpikin, Gambit takarivistä huolimatta.

Kuutoskohteen Vikings Preacher kiersi viimeksi melkein koko matkan kolmatta rataa ja kesti upeasti. Ruuna avaa juoksuradalta tosi lujaa ja on liki johtaa koko matkan. Päätöskohteessa Baron Gift on nopea ensimetreillä. Se saa peräänsä jenkkikärryt ensimmäistä kertaa ja ns. blinkersit silmien viereen. Viime starttiin, jossa ruuna tuli lentämällä loppua, erona on myös kaikkien kenkien riisuminen, ja vihdoin hyvältä paikalta Rickard Svanstedtin suojatti tuntuu huippukiinnostavalta. Lisäksi Victory Island (T75-5) kuuluu sarjaan mahdolliset keulahevoset, vaikka ruuna on ollut viime starteissaan melko verkkainen alussa. Ruunalta riisutaan kengät, mikä valmentaja Steen Juulin mukaan auttaa paljon. Ideavarmoja siis riittää Jägersron kierrokselle!

Ravinetin iso vihjesysteemi:

3, 9 (10,6)

4 Campo Bahia (5,2)

3, 5, 4, 7 (1,6)

7, 15, 4, 8, 6, 3 (9,12)

3, 12, 10, 11, 1, 9, 6 (2,7)

6, 4, 2, 8, 9, 7 (1,10)

1 Baron Gift (9,2)

2016 riviä - 100,80 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenYksi maistuvimmista yllätysvedoista on Peter Ingveksen ohjastama Pastor Power (T75-6). Lähtö on kova, mutta juoksuradalta se voi saada hyvän paikan, ja myös tällä ruunalla on kykyjä. Ja ennen kaikkea se on jäämässä hyvästä paikasta huolimatta melko pelaamattomaksi.

Pääset Peter Ingveksen kommentteihin tästä.

Kuitenkin toinen juoksuradan hevonen samassa lähdössä, Vikings Preacher, on siis lähempänä kullanarvoista keulapaikkaa, ja se laitetaan ideasysteemin varmaksi.

Jos hakee yllätystä Victory Islandin ja 12,7 pruuvilähdössä Campo Bahian kanssa menneelle Norton Commanderille (T75-5), löytyy lähdöstä Silent Hill ja Youngblood Pellini, jotka ovat jäämässä mainittujen puristuksessa vähille prosenteille. Tämä siitä huolimatta, että viimemainittujen kyvyt saattavat aivan hyvin olla jokseenkin samaa luokkaa - kuka tietää, miten nousevat hevoset kehittyvät?

Kultadivisioonassa on mahtavia hevosia, ja siellä Takethem on jäämässä muiden varjoon, vaikka ori oli mukana viime vuoden Elitloppetin finaalissa. Lisäksi Steen Juul lupaa, että ori on ainakin vahvasti tulossa kuntoon. Silti jättiyllättäjä jää tässä vihjeessä varahevoseksi.

Tammalähdöissä (T75-4) jysähtelee yllätyksiä, ja sellainen voisi tällä kertaa olla Belle Godiva, joka kulki hyvällä tyylillä 13 kaksi kierrosta laukan jälkeen. Silti se on jäämässä unohduksiin (1% vihjettä kirjoitettaessa).

Ravinetin pieni vihjesysteemi:

3, 9 (10,6)

4 Campo Bahia (5,2)

3, 5, 4, 7 (1,6)

7, 15, 4, 8, 6, 3 (9,12)

3, 12, 10, 11, 1, 9, 6 (2,7)

6 Vikings Preacher (4,2)

1 Baron Gift (9,2)

336 riviä - 16,80 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenKumpikin Päivän Duon (lähdöt 10 ja 11) kohde sisältää siis hyvän ideavarman, jolla on iso sauma johtaa alusta loppun. Ei laiteta "kaikkia munia samaan koriin", vaan valitaan tähän toinen ideahevonen pankiksi, kuin isoon 75-systeemiin. Vikings Preacher on ollut talven loistoiskussa ja luultavasti suhahtaa juoksuradalta keulaan Duon avauskohteessa.

Ravinetin vihje Päivän Duoon:

Kohde 1: 6 Vikings Preacher

Kohde 2: 1, 9, 2, 8, 7

Viisi yhdistelmää tasapanostuksella.

Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ison potin metsästykseen Mantorpissa?

Ruotsin Toto75-vihje: Ronaldo Malibussa on ideaa

Il Duce Bokon komennossa mennään Ruotsin 75:ssä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video