T86:ssa muhii armoton potti - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

T86:ssa muhii armoton potti

Kuva: Anu Leppänen
Illan T86-jackpotkierroksen ideavarma Europhile AM tulee Peter Untersteinerin tallista Halmstadista Solvallaan.

Keskiviikkoillan pikavauhtinen Ruotsin helmi, T86-peli, on tänään tosi kiinnostava, kun pelissä on kunnon jackpot.

Viime viikon kuutosilta jäi jakamatonta bonusrahaa 677877 euroa, eli täysosuma voisi olla jopa 1,4 miljoonan euron arvoinen. Molemmilla paikkakunnilla, Göteborgissa ja Tukholmassa, on hyvä ravikeli, joskin Solvallan päässä vuodenaikaan nähden kylmää, nollan pinnassa.

Kohteissa on todella haastavaa, ei mitään itsestäänselvyyksiä, ja ison potin mahdollisuus vaikuttaa siltäkin kantilta katsoen olevan realismia.

Anu LeppänenKierroksen varmaosastolle ei löydy mitään pomminvarmaa materiaalia. "Kaikki" rastaavat Perfect Dynamiten (T86-6) varmaksi, mutta sen valmentaja Ante Lisell ei ole kuskina lainkaan samaa luokkaa, kuin edelliset nimet. Vastassa on lisäksi mielenkiintoisia haastajia, ja tämä pankki varmistetaan karkeasti ylipelattuna.

Sen sijaan kierroksen alkupäästä löytyy kaksi tammaa, jotka vakuuttavat. Monet suhtautuvat kunnioituksella Italian Derbynsä voittajaan Valchiria O.P.:hen (T86-2), mutta kisaan löytyy parempikin kortti, Europhile AM, joka puolestaan jäi Ruotsin Tammaderbyssä pussiin kakkosena ja johti koko matkan saman kisan karsinnassa. Se voitti karsinnassa keulasta 09-lopetuksella ikäluokan parhaaksi valitun Mellby Freen. Nyt Europhile aloittaa kautensa, mutta Valchiriakin palaa paussilta ja on reissannut hiljan monen päivän automatkan Italiasta pohjolaan. Peter Untersteiner lausuu kotisivullaan Europhilestä, vihjeen pankista, näin:

"Tamma tuntuu loistavalta treenissä. Se avaa lujaa ja saanee keulan, ja kuski saa valita taktiikan. Varusteissa mennään heti optimiin: ilman kenkiä, jenkkikärry ja vetolaput."

Toinenkin pankki Callmeawinner (T86-3) perustuu keulapsyykkiin. Vaikka matka on reipas 3140 metriä Åbyssä, Tanskan Tammadebyn finaalissa neljännestä sisältä ajamattomana nelosena maaliin tullut Callmeawinner, jaksaa vetää maaliin saakka. Se on sekä nopea että kestävä. Pahin vastustaja Tudor Kronos kerää peliä, vaikka se näytti huonoraviselta ainakin koelähdössään, ja vammat ovatkin kiusanneet oritta. Norjan vieras Royal Baby ottaa ensin keulan ja antaa sen sitten Callmeawinnerille - Åbyssähän on tietenkin open stretch, mutta Callmeawinner on erinomainen keulahevonen ja hoitaa tämän homman.

Ravinetin porukkasysteemi T86-jackpotiin:

6, 5 (3,1)

5 Europhile AM (6,1)

4 Callmeawinner (3,8)

11, 5, 8, 4, 6 (2,9)

1, 10, 8, 6, 7 (4,11)

6, 1, 2, 5, 4 (7,3)

4, 1 (5,7)

6, 4, 2 (15,14)

1500 riviä - 75 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenJoyride Cane (T86-1) oli aivan hirmuinen viimeksi, kun ensimmäiset mentiin 07,9, ja se jäi johtavan rinnalle. Kierroskin mentiin 10,8-tahtia, ja ruuna kesti hämmästytävästi 11,3-tuloksella totossa. Jos se saisi keulan nyt tai muuten helpomman juoksun, ei voitto ainakaan tuolla suoritustasolla ole kaukana. Henna Halmeen ajokki ei silti ole kuin vasta kolmossuosikki (alustavat 10%). Suursuosikki Quite A Quality tuskin saa keulaa Joyride Canen ulkopuolelta.

Dream Cash (T86-4) on ollut epäonninen juoksun kulun suhteen kaikissa kolmessa kauden juoksuissaan. Ensin se laukkasi lopussa totosijan, sitten jäi pakettiin ja viimeksi ruuna pakitti ensimmäisessä kaarteessa neljännen kautta hännille, mistä sai tilaa myöhään ja tuli rivakasti maaliin. Jokohan nyt onnistuisi, ja ori on alkuun ainoastaan nelossuosikki?

Busy Doin' Nothing (T86-6) on kierroksen maistuvin merkki ainakin alustavalla yhden prosentin osuudellaan nappipaikalta. Viime juoksu oli siltä aivan jäätävä, kun ruuna kiersi numerolla 12 kolmatta takasuoralla johtavan rinnalle. Se hävisi Vincent Chaselle maalikuvassa, hevoset tulivat koko loppusuoran aivan tasapäin. Busy Doin' Nothing oli mainio jo helmikuussa. Maaliskuussa oli vaisumpaa, ja nyt taas erinomaista jälkeä, eikä ori ole missään tapauksessa ulkona ainakaan totokuvioista.

Whitestripe Maid (T86-7) on myös hyvä idea illalle, jopa ideavarma. Tamma on muuttunut tultuaan täysikäiseksi, ja se näyttää nyt tosi hyvältä. Se jäi viimeksi pussiin voimissaan ja sai myöhään tilaa myös edellisesä juoksussaan. Rickard Svanstedtin valmennettava avaa lujaa, ja näyttöjen perusteella ei ole ollenkaan selvää, että valjakon kuuluisi antaa keulaa suursuosikki Nanny McPheelle. Toisaalta Åbysä voi myös luopua keulasta, kun lopussa saa tilaa.

Ravinetin ideasysteemi T86-jackpotiin:

6, 5 (3,1)

5 Europhile AM (6,1)

4 Callmeawinner (3,8)

11, 5, 4 (8,6)

1, 10, 8, 6, 7 (4,11)

6, 1, 2, 5, 4 (7,3)

1 Whitestripe Maid (4,5)

6, 4 (2,15)

300 riviä - 15 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenWhitestripe Maid on hyvä tipsi myös illan päättävään Päivän Duoon (Xpress lähdöt seitsemän ja kahdeksan).

Ravinetin vihje Päivän Duoon:

Kohde 1: 1 Whitestripe Maid

Kohde 2: 6, 4, 2, 15, 14

Viisi yhdistelmää.

Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kunnon 86-pähkinä illan päätteeksi

T86-potin ratkaisut Italiasta ja Norjasta

Untersteiner: Lewis Ale tuli upeassa kunnossa - aikaa menee silti

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video