Vihjeet

Ice Winella paikka hallita 64-avausta

Kuva: Ville Toivonen
Leo Mänttisen valmentama Ice Wine on rautaisessa iskussa ja sille lankeaa vihjerivin varman rooli.

Leo Mönttisen omistama Ice Wine voitti pronssidivisioonan finaalin toissa lauantaina yllättäjänä. Se ampaisi kuudennelta radalta vaivatta johtoon, sai vetää sopivan tasaista tahtia ja vastasi rinnalle kiertäneelle Pascha Tillylle maaliin asti.

Esityksen myötä Ice Wine laitetaan keskiviikon Toto64-kierroksen avauskohteeseen Vermossa suosikkina. Se arvottiin ykköspaikalle, josta Ari Moilasen ajokilla ei pitäisi olla vaikeuksia pitää kilpakumppaneita ulkopuolella. Mikäli tamma pystyy samantasoiseen suoritukseen kuin Forssassa, ohittajia tuskin löytyy tälläkään kertaa.

Ice Wine ei ole varmana maistuvimmasta päästä, mutta se on keskiviikon vaihtoehdoista mielekkäin eikä vihjeeseen tule toista yksinäistä merkkiä. Kolme kohdetta pyritään selvittämään kahdella tai kolmella hevosella.

Kylmäveristen matalammassa sarjassa erottuu kolmikko, jonka keskinäisen paremmuuden arvioiminen on hankalaa. Yli puolen vuoden tauolta palannut Hymynvirne kukisti viime kohtaamisessa johtopaikalta Mopoheikin, jota rasitti ensimmäisen kaarteen lyhyt laukka. M.A. Piste teki viikkoa myöhemmin kovemman tuloksen kierrettyään kolmatta rataa johtohevosen rinnalle.

Päätöskohteena ajettavassa kovemmassa sarjassa voittokamppailu käydään Siporin Santun ja Eetin kesken, jos molemmat sattuvat menemään ravia. Laukkariski on siis olemassa, mutta toivottavasti ainakin toinen onnistuu.

Viime viikolla hurmannut Cyrius d'Ariane osallistuu jälleen kolmen kilometrin kisaan, mutta asetelma on täysin päinvastainen. Cyrius d'Ariane on tällä kertaa itse takaa-ajajana, kun se starttaa täydessä kuudentoista kilpailijan tasoituksessa 40 metrin takamatkalta.

Kaksi viikkoa sitten komean ennätyksen 14,7a täydellä matkalla tehnyt nelivuotias Knocking Match kerää peliä. Sille tehtävä on kuitenkin aiempaa tuntuvasti vaativampi, ja suosikin lisäksi vihjeeseen otetaan vain voltin välikarsinasta starttaava Notable, joka joutui viime kilpailussaan juoksemaan toista rataa ilman vetoapua.

Isokengässä on mukana monta samaa hevosta kuin Helsinki-ajossa, jonka voittoon johtaneen Edward Alen takaa kirinyt Top Of The World sai saman tien kutsun Finlandia-ajoon.

Juoksunkulku voi edetä tismalleen samalla tavalla, ja jos Edward Ale on hiemankin terävämpi, sillä on sauma pitää muut takana koko matkan ajan. Muuttuvia tekijöitä kuitenkin riittää, ja vauhtijuoksussa useammalle osallistujalle aukeaa tilaisuus. Takariviin arvotut Special Envoy U.S. ja Workout Wonder esimerkiksi olivat viimeksi sijoitustaan parempia.Lähtö 1: 1 Ice Wine (7, 10)

Lähtö 2: 4 Hymynvirne, 2 Mopoheikki, 9 M.A. Piste (10, 11)

Lähtö 3: 3 Deangelo, 2 Cavalier Brodde, 1 Look Complete, 12 The Dude, 4 Al E.Gador Zet, 6 Leon Coger, 10 Ergo Am (8, 9)

Lähtö 4: 15 Cyrius d'Ariane, 10 Notable (5, 8)

Lähtö 5: 4 Edward Ale, 8 T.Rex, 1 Top Of The World, 2 Next Direction, 9 Special Envoy U.S., 11 Workout Wonder (3, 10)

Lähtö 6: 4 Siporin Santtu, 9 Eeti (13, 12)

1 x 3 x 7 x 2 x 6 x 2 = 504 riviä = 50,40 euroa

Lähtö 1: Mikäli Ice Wine pystyy samantasoiseen suoritukseen kuin Forssassa, ohittajia tuskin löytyy tälläkään kertaa.Lähtö 5: Takariviin arvotut Special Envoy U.S. ja Workout Wonder olivat viimeksi sijoitustaan parempia. Vauhtijuoksussa niillä on mahdollisuutensa.Päätöskohteena ajettavassa kovemmassa sarjassa voittokamppailu käydään Siporin Santun ja Eetin kesken, jos molemmat sattuvat menemään ravia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lappeen Toto75:seen voimalla kolmen keulavarman

MT Ravinetin 64-varmalla riittää lahjoja ikäluokkakisoihin asti

Tuttu varma 64-pelin päätöskohteeseen - Mika Taittoselta hyvät vinkit

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video