Pelimanni-ajo pääsiäisen 75-jännitysnäytelmänä - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Pelimanni-ajo pääsiäisen 75-jännitysnäytelmänä

Kuva: Pauli Impola
Antti Ojanperä tavoittelee Pelimanni-ajon voittoa Josveisilla. Samassa lähdössä on tallista myös Siirin Älli.

Kaustisen Toto75-ravien päätapaus on perinteinen Pelimanni-ajo. Iskukykyisestä tusinasta nousee suosikiksi keulaan tähtäävä, kisan toissavuotinen sankari Polara. Ruunaruhtinas oli viimeksi jo talven kisoja pontevampi, mutta edelleenkään menossa ei ollut parhailta ajoilta tuttua rentoutta.

Antti Ojanperä tuo Pelimanni-ajoon kaksi vakavasti otettavaa voitontavoittelijaa. Josveis on suomenhevosten alkukauden rahatilaston kärkinimi.
”Josveis sai Kouvolan kisan jälkeen jalkaansa ihotulehduksen. Ruuna oli viikon ajamatta, mutta mielestäni hevonen jatkaa edelleen huippukunnossa. Paikka on hyvä, ja selkäreissu todennäköisesti tarjotaan”, kaavailee Ojanperä.
Pelimanni-ajon kolmen vuoden takainen voittaja Siirin Älli teki puolestaan pitkän paussin jälkeen positiivisen paluun baanoille.
”Olin ruunaan tyytyväinen. Maanantain treenissä Siirin Älli polki letkeästi, ja odotan parannusta viime kerrasta. Lähtöpaikka on vain ikävä.”

Ojanperällä riittää muissakin lähdöissä ruutia.
Gute Band jatkaa ilman kenkiä. Vastus ei vaikuta liian kovalta, ja ruuna pystyy pärjäämään.”
Everest de Ginai oli mainio kauden avauksessa, mutta toinen startti taisi tulla liian lähelle. Oriin pitäisi olla nyt terävämpi. Everest de Ginai on tosi nopea avaaja. Keulasta on meininki ajaa.”
Tämä tieto tekee hallaa Suomessa upeasti debytoineelle Shotproofille, jolle mahtaa olla tarjolla juoksupaikka johtavan kupeella.
Ojanperän arsenaalin täydentää maanantaina keulasta vaivatta voittanut Quite Special, mutta sillä on nyt edessään tyystin toisenlainen tehtävä.

Vihjerivin varma on avauskohteen Bismarck Comery. Iivo Niskasen, Ristomatti Hakolan, Matti Heikkisen ynnä muiden latuässien omistama tähti on avannut uransa kiitettävällä tavalla. Mikäli ensimmäinen pitkä kuljetusmatka ei aiheuta ongelmia, muilla on kyydissä pysymistä.


Lähtö 1: 10 Bismarck Comery (3,1)
Lähtö 2: 5,2,1,11,7,3 (4,8)
Lähtö 3: 11,5 (2,12)
Lähtö 4: 10,16,14 (1,6)
Lähtö 5: 7,12 (1,10)
Lähtö 6: 7,6,2 (3,12)
Lähtö 7: 2,11,1,9,7,10 (8,4)
1296 riviä x 0,05 euroa = 64,80 euroa

Toto75, lähtö 6: Kokematon Viking Grace voi joutua ahtaalle Hopeadivisioonassa.Toto75, lähtö 1: Huippulahjakas Bismarck Comery on pikamarssilla läpi sarjojen.Toto75, lähtö 2: Sinnikäs Elliot Web jatkaa vakaassa vedossa. Pitkä matka on ruunalle mieleen.Antti Ojanperä marssittaa Kaustiselle nipun hyviä hevosia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: kotimaassa monenlaista mielenkiintoa

Lisää suomalaisväriä Elitloppet-raveihin - ”Oli tauolta tosi hyvä”

Josveis matkalla Elitkampeniin - Mascate Matchkin häikäisi

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video