Vihjeet

Färjestadissa pitkäperjantain 75-haaste

Ruotsin T75-putki jatkuu pitkäperjantaina Färjestadin radalla edetäkseen Norjan kautta Rommen jackpotkierrokselle sunnuntaina. Pitkäperjantai lupaa kivikovaa haastetta 75-pelureille.

Färjestad on siis pääsiäisenä paitsi Ruotsin kuumimpia jääkiekkojoukkueita, myös raviareena toiminnan keskipisteessä ainakin pitkäperjantaina. Torstaina viereisessä jäähallissa pelattiin SHL:n ratkaiseva finaaliottelu ja perjantaina on siis kavioiden kopsetta 75-raveissa. Jääkiekkojoukkue tosin jäi ulos finaalista. Prinssi Carl Philipin Viisivuotispokaalissa on vain yksi suosikki, Daniel Redénin tallin Hambletonianinsa ykkönen syksyltä 2017, Perfect Spirit. Hambovoitto tuli Åke Svanstedtin tallista.

Perjantaille on luvassa lämpöä jopa yli 15:n asteen, joten Karlstadin raveissa mennään varmasti lujaa, sillä Färjestad on myös yksi Ruotsin nopeimmista radoista.Perfect Spirit on ilmeinen kieroksen pankki, vaikka vastassa on hyviä hevosia. Lähdön avain on ehkä siinä, että Örjan Kihlström saa hakea oriilla keulan suhteellisen vastuksetta, kun kovimmista vastustajista sisäpuolelta esimerkiksi Derbyn kakkonen Chianti sekä Lucifer Lane palaavat tauolta. Vastustajista kiinnostavin pelihevonen olisikin kauden tulisella kirillä ilman tuuria aloittanut Heart Of Steel, joka jää pelaamattomaksi ulkoa. Kuitenkin Perfect Spirit on kierroksen paras pankki ja saa luottamuksen.

Toinen varma otetaan kotiradan "päällikön" Björn Goopin ajokeista, vaikka hän itse varoitteleekin ajokkinsa rutinoimattomuudesta. Tycoon Broline (T75-5) on onnistuessaan lähellä johtaa koko matkan. Ruuna on tosi kyvykäs sarjaansa, mutta ei täysin luotettava siis kuitenkaan. Toinenkin pankki on löydettävä, ja Tycoon Brolinen pelaaminen on hieman kuin kruunaa ja klaavaa. Toivottavasti kolikko kääntyy oikein päin! Muissa lähdöisä on haastetta niin paljon sekä monia maistuvia potintekijöitä, joten kaksi tukipilaria systeemiin tulevat todella tarpeeseen.

Tästä pääset lukemaan Björn Goopin arvioita omista saumoistaan.

Ravinetin porukkasysteemi Färjestadin 75:een:

3, 5, 2 (1,4)

11, 6, 1, 4, 8, 10, 12 (5,15)

9, 4, 5, 10, 8 (1,6)

3, 2, 9, 8 (12,1)

1 Tycoon Broline (4,11)

10, 8, 4, 15, 3, 9 (1,7)

4 Perfect Spirit (7,1)

2520 riviä - 126 euroa.

Färjestadiin löytyy monta tosi maistuvaa vähän pelattua hevosta, joilla on mahdollisuus päästä isonkin tilin syrjään. Yksi parhaista on Mellby Galanga (T75-3). Ruuna oli iso lupaus jo kolmevuotiaana, mutta ongelmat estivät suuremman menestyksen. Tälle kaudelle se palasi mahtavalla esityksellä Leangenissa Norjassa. Nuoren ohjastajalupauksen Mats Djusen ajokki kiersi lumimyräkässä kolmatta koko matkan mutta voitti silti ajamatta! Se joutui jäämään mahaongelmien vuoksi pois yhdestä startista, mutta kysessä on riittävä hevonen tälle sarjatasolle, ja sen alustava peliosuus (5%) on erikoistarjous!

Avauskohteessa Hevin Boko on liikaa pelattu. Nurmoksen suojatti ei saane tässä keulaa Odessa Celeberiltä, ja tässä tapauksessa viimeksi kautensa vahvasti johtavan rinnalla aloittaneen Gun Paleman mahdollisuudet kasvavat. Se on pienessä lähdössä miniosuudella tosi maistuva myös, kuten arvioitu keulahevonenkin.

Kylmäverilähdössä (T75-2) on pari norjalaishevosta, joita pelaava yleisö on ainakin alustavasti aliarvioinut. Kaksen N.O. ja Stensvik Martin ovat turhaan jämäprosenteissa. Kummallakin on vauhtia ja kykyä tarpeeksi tähän tasaiseen lähtöön, ja Ruotsissa mukaan tuleva varuste ajovitsa voi aina olla plussaa norjalaisvaljakoille.

Tammalähdössä (T75-4) on ehkä älytöntä ottaa kasiradalta taukohevonen J.J. lapulle, mutta kysessä on tapaus, jolla kapasiteetti riittää varmasti. Carlos Söderström ei aina onnistu kärryillä, mutta jos kisa mene esimerkiksi Velegancen ja Emmyloun kesken kiistaksi piikkipaikasta - molemmat ovat nopeita auton takaa.

Ravinetin ideasysteemi Färjestadin 75:een:

3, 5, 2 (1,4)

11, 6, 4, 8, 10 (1,12)

9 Mellby Galanga (4,5)

3, 2, 9, 8 (12,1)

1 Tycoon Broline (4,11)

10, 8, 4, 15, 3, 9 (1,7)

4 Perfect Spirit (7,1)

360 riviä - 18 euroa.

Päivän Duon kohteissa eli kahdessa viimeisessä 75-lähdössä mennään siis Perfect Spiritillä. Ori saanee hallita viisivuotislähtöä, ja se saattaa kykyjensä puolesta olla vaikkapa menossa Elitloppetiin tai muuten maailman huipulle saakka. Duon avauskohde on iso pelilinen haaste, jossa viime starteissa tosi vahvaa jälkeä tehneitä jokseenkin pelamattomia Global Skipperiä ja Ochongo Facea ei tee mielei jättää matkasta. Ensinmainittu palasi mahtavalla esityksellä tauolta ja jälkimmäinen on taistellut hyvin avoimen sarjan menijöitä vastaan viime starteissa mm. johtavan rinnalta.

Ravinetin Päivän Duon (lähdöt 10 ja 11) vihje:

Kohde 1: 10, 8, 4, 15, 3, 9

Kohde 2: 4 Perfect Spirit

Kuusi yhdistelmää tasapanostuksella.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Björn Goopilla myös suomalaishevosilla menestyssaumoja Pariisissa

Keulaan ja kukat Gävlen 75:ssä

Stall Nikkasen hevoset tähyävät Goopin tallissa Ranskan rahalähtöihin

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video