Saaga S palaa pitkältä tauolta Vermon 64-lähdössä - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Saaga S palaa pitkältä tauolta Vermon 64-lähdössä

Kuva: Anu Leppänen
Matti Nisosen ohjastama Saaga S palaa pitkältä kilpailutauolta A.V. Marttilan Tammasarjassa.

Kolmesti ravikuningattareksi seppelöity Saaga S joutui viime vuonna väistymään valtaistuimelta, kun asiat eivät loksahtaneet kohdilleen koko kauden aikana.

Tamman omistaja Ilkka Pyysalo tiesi, että kaviossa oli vikaa, mutta sen vakavuus paljastui vasta syksyllä.

"Se oli niin syvällä, että kaviota jouduttiin avaamaan tosi isolta alueelta", Ilkka Pyysalo kertoi.

"Niitä murheita oli niin paljon, että jälkeenpäin ajatellen oli hölmöä yrittää etenkin Rovaniemelle, kun hevonen ei ollut satkun tuntuinen."

Kaviossa on edelleen iso paikka, mutta Pyysalon mukaan sen ei pitäisi haitata. Talven treenit toteutettiin kavion ehdoilla eri tavalla kuin aiemmin, mutta starttiin valmistautuminen on tehty suunnilleen samoin kuin muinakin vuosina.

"Hiitit on olleet sellaisia 30-vauhtisia vetoja", Pyysalo tarkensi.

"Pikkuisen sellainen terävyys puuttuu, ja joudutaan ajamaan rautakengässä, kun aiemmin on menty alumiinikengillä, mutta tällä hetkellä se juoksee ihan älyttömän hyvin eikä puolla mihinkään."

"Jos vaan muuten pysyy kaikki kunnossa eikä tule muita takapakkeja, niin luulen, että saattaa olla hyväkin vuosi, mutta onhan se kysymysmerkki nyt. Totta kai voitosta ajetaan, jos tilaisuus tulee, mutta lähtökohta on, että ajetaan siisti reissu ja sisääntulostartti."

Vermon keskiviikkokierroksen päättävä Tammasarja on hyvä paikka kauden aloitukselle, sillä aivan huippuvauhteja ei vielä vaadita.

Vihjeen tukipilarit löytyvät alkupäästä. Tom Erikssonin valmentama 3-vuotias No Vice teki täydellä matkalla viimeksi jo kovan voittoajan 15,4a, ja kehityskäyrä näyttää vahvasti ylöspäin. Tehtävä näyttää sopivalta, kun viime vuoden lopulla itäisen Suomen radoilla vakuuttavasti mennyt Wonder Of You joutuu aloittamaan ikävistä asemista.

Toinen kohde on nuorten ohjastajien Salamakypärät-kilpailun osalähtö, jossa hevosten taso ei kokonaisuutena häikäise. Iivari Nurminen ajaa isänsä Anssi Nurmisen tallin Volume Acea, jolle jäi viime kerralla sisäratajuoksun jälkeen voimia tallelle. Derbyn finaaliin karsintavoittajana viime syksynä selvinnyt Volume Ace tuntuisi taas nousuvireiseltä ja kamppailee onnistuessaan voitosta.

Maaliskuun voitoissaan säväyttänyt Exuberance laitetaan pronssidivarin karsintaan selvänä suosikkina. Mikäli kiihdytys sujuu ongelmitta ja se pystyy hyödyntämään sisäradan paikkansa, ohittajia tuskin ilmaantuu.

Toisessa tapauksessa takariviin arvottu Cantona America on kirivaiheessa kova luu. Upean alkukauden tehneelle Roberto Diverille siunaantui turhan vaikea lähtöpaikka.Lähtö 1: 4 No Vice (11, 2)

Lähtö 2: 3 Volume Ace (4, 1)

Lähtö 3: 5 Aging Well, 1 Franklin Web, 3 Westcoast Skipper, 4 High Flying, 7 Bean Dead Cert, 8 Nedda Miller (12, 10)

Lähtö 4: 1 Exuberance, 9 Cantona America (12, 6)

Lähtö 5: 12 Lord Ivar, 8 Ida's Owen, 10 Celebrity Lane, 4 William Birdland, 9 Robin Roof, 5 Thai Profit, 7 Pajas Face (3, 1)

Lähtö 6: 9 Huimariina, 4 Akaasia, 6 Virin Camilla, 7 Saaga S (10, 1)

1 x 1 x 6 x 2 x 7 x 4 = 336 riviä = 33,60 euroa

Läthö 4: Tällä kaudella jo seitsemän kertaa voittanut Roberto Diver jää ulos systeemistä, sillä lähtörata 12 on varsin synkkä.

Viime vuoden Derby-kuutonen Volume Ace on Salamakypärät-osalähdössä varman roolissa. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Saaga S varsoi tammavarsa Silvia S:n – omistaja Ilkka Pyysalo: "Kuninkaallinen nimi luo paineita"

Vuoden hevosen "Sämpylän" menetys kosketti monia: "Raha ei ratkaise kaikkea"

MT Ravinetin 64-varmalla riittää lahjoja ikäluokkakisoihin asti

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video