Vihjeet

Varmapula Pohjois-Savossa

Yhteenveto:  Kuopion Toto76-kierrosta värittävät Kuopio Stakesin karsinnat, ja molemmat lähdöt ansaitsevat tasonsa puolesta paikkansa illan pääpelissä, vaikka taktikoinnilla voi aina spekuloida. Kierrokselta ei löydy yhtään yli 50-prosenttista suosikkia, ja systeemien kasaaminen on tänä lauantaina paljon normaalia hankalampi tehtävä. Viimeksi Åbyssä loistanut Benjamin Evo (T76-4) ja hienotasoisessa kultadivarissa keulavoittoa hakeva Twigs Voici (T76-7) ovat Ravinetin Toto76-varmat.T76-1: Kolme tosi lahjakasta kolmevuotiasta erottuu A-ryhmään, ja yksi niistä on jäänyt liian vähän pelatuksi. 6 Easy On The Eye on aloittanut uransa neljällä voitolla, ja Biofarm Cupin finaalissa luvassa on uran tiukin paikka. Nopea avaaja on voittanut joka kerta keulasta, ja uran avauskisan perusteella juoksuradan lähtöpaikka sopii hyvin. Viime voitossa vauhti oli reipasta alusta alkaen, ja 20-lopetuksesta huolimatta tammalle jäi varaa. 15-aika keulasta voi olla tässä muille liikaa.

11 Twist Of Fate voitti karsinnan kuolemanpaikalta tosi vakuuttavasti ja oli Vermossa tappiosta huolimatta loistava. Edelle jäi vain timantinkova Hotshot Luca, ja 14-aika kertoo Pekka Korven suojatin kunnosta kaiken. Kahden muun A-hevosen lyöminen takamatkalta on kovan tason haaste.

Kolmas kova ja pelillisesti maistuvin on 7 Arctic Agent. Ori hävisi viimeksi Twist Of Fatelle kymmeniä metrejä, mutta juoksun pilasi kirivaiheessa sisäradalle eteen väsynyt hevonen. Tilaa tuli vasta maalisuoralla, ja rytmin vaihtaminen valmiiksi kovassa vauhdissa ei onnistunut hieman harvatahtiselta hevoselta. Edelliskerran jäätävä voittosuoritus kannattaa muistaa, eikä oriin pitäisi olla vain 15 prosenttia pelattu. Juoksuradan paikka sopii hyvin.

2 Dancinginthedark jäi Turun startissa suosikin taakse pussiin ja olisi tilat saadessaan heittänyt jonkinlaisen haasteen. Viime startin kirissä vauhti oli maalin kohdalla vielä kovaa, mutta vastus on nyt kauttaaltaan selvästi pystyvämpi.  9 Mister Lane seurasi viimeksi kakkoseksi ja vaikuttaa menevän starttien myötä eteenpäin. Totosija tässä porukassa edellyttää isoa parannusta, ja ruunassa voi olla ainesta siihen.

Juoksunkulku:  Easy On The Eye ja Arctic Agent avaavat kovaa, ja ensin mainittu pystynee puolustamaan itselleen keulat. Twist Of Fate kestää aikaisen reissutuksen.

A: 6,11,7 B: 2,9,12,1,8,5,4,3,10T76-2: 10 Hymynkare jatkaa loistokunnossa, mutta oriista on silti vaikea leipoa isoa ennakkosuosikkia. Alla on kaksi loistavaa noin kierroksen mittaista kiriä, ja molemmilla kerroilla edelle jäi vain hyviä hevosia. Oriilla on laukkariski alussa ja lopussa, eikä noin 25 prosentin kannatus kiinnosta pelillisesti.  1 Veeran Poika laukkasi viimeksi maalisuoran alussa keulasta ja lopetti vielä terävästi voittajan sisäpuolelle. Voitto olisi ollut ravilla lähellä, mutta on ruuna ottanut ennenkin ikäviä loppumatkan laukkoja. Keulojen puolustaminen sisäradalta olisi yllätys, sillä ulkopuolella on pari tosi nopeaa avaajaa.

9 Tuurin Toivo on tosi hyvä hevonen tähän lähtöön, mutta alla on epäonnistuminen ja pieni tauko. Ori kulki alkuvuodesta loistavasti kovatasoisissa lähdöissä, ja vauhdit riittävät varmasti tässäkin. Laukkariski ja paussi vaikeuttavat arviointia. 3 Kartelli vastaa maalisuoralla muille hyvin ja voi voittaa tämän lähdön vaikka kuolemanpaikalta. Ruuna kiri viimeksi kuudennesta ulkoa neljännen kautta vahvasti perille. Viime voitto tuli 76-tasolla keulasta, mutta sinne pääseminen voi olla nyt vaikeaa. 2 Piirka kohtasi Vieremällä sopivan vastuksen ja hallitsi keulasta ilman suurempia ongelmia. Tällä tasolla kaikille vastaaminen vaatii enemmän, mutta ruunalla voi ajaa yhtä hyvin myös selästä.

Juoksunkulku: Piirka, Myllyn Valtti ja Palomestari avaavat kovaa, mutta kaikilla saatetaan hakea selkäreissua. Joku A-hevosista voi päästä alun jälkeen keulaan.

A: 10,1,9,3 B: 2,11,8,4,6,12,7,5

 

T76-3: 7 Whole Lotta Love ei taida päästä ulkoa keulaan, tai ainakin se maksaa paljon ruutia. Ori jäi Glenn Kosmos Memorialissa pussiin ja vaikuttaa kuntonsa puolesta porukan parhaalta. Samassa lähdössä vahvaa nousukuntoa esittänyt 5 Mas Archie on saanut paremmat asemat ja saattaa parantaa viime kerran kova startti alla. Välistä tosi kovaa lähtevä 6 Tessa’s Devil avasi viimeksi ripeästi ja voi napata keulat tässä kovatasoisemmassa lähdössäkin. Yrityshaluinen ruuna on hyötynyt kenkien riisumisesta paljon.

3 Callela Leonard ei ollut viimeksi omalla tasollaan ja starttaa nyt pienenä arvoituksena. Ruuna saanee tässä paikan sisäradalta, ja voittosaumat lepäävät pitkälti lyhyen kirin varassa. Myös 2 Merit pystyy kärkipäähän, jos tamma saa sisäradalta suotuisan juoksun. Lähtönopeutta löytyy viime startissa nähtyä enemmän, ja tässä alkuun satsaamiseen on syytä. 4 Batman Evo ei ole vielä näyttänyt kaikkia lahjojaan, ja viime voiton perusteella ori voi riittää tässäkin. Voitto tuli Vermon 65-lähdössä keulasta ilman mitään ongelmia. 9 Minto’s Daisy Star oli viime vuonna pari kertaa todella hyvä, mutta tämä kausi on alkanut parilla tasaisemmalla suorituksella. Kajaanissa vastus oli oikein sopiva, mutta voitto teetti silti paljon työtä.

Juoksunkulku:  Merit, Tessa’s Devil ja Whole Lotta Love avaavat kovaa. Kuskien taktiikat ratkaisevat paljon, ja vauhti rauhoittunee nopeasti paikkojen selvittyä.

A: 7,5,6 B: 3,2,4,9T76-4: 1 Benjamin Evo ja 5 Next Direction erottuvat viime näytöillään muista, ja näin on tilanne myös peliprosenteissa. Next Direction hävisi Vermossa vain huippuhyvälle Love Mattersille ja oli maalin kohdalla kaikkea muuta kuin väsynyt. Esitys oli loistava, ja vauhtikestävä hevonen saattaa voittaa karsinnan kuolemanpaikaltakin. Alkuun satsaaminen tuo mukanaan laukkariskin, eikä karsinnassa taideta lähteä urheilemaan turhaan.

Benjamin Evo ei taida pystyä puolustamaan sisäradalta keulaa, mutta ulos pääseminen ja Next Directionin takaviistossa pitäminen voi onnistua.  Ori voitti viimeksi toiselta ilman selkää aivan jäätävällä suorituksella ja olisi voinut mennä sisärataa pitkin mailin pitkästi alle yhtätoista. Mika Forssin ajokki on kaksikosta vähemmän pelattu, ja se rastataan siksi varmaksi vihjesysteemiin.

2 Ratu Royale jäi viimeksi toiseen ulos pussiin ja palaa nyt pieneltä tauolta. Tamman pitää pärjätäkseen yltää lähelle huipputasoaan, ja se vaikuttaa tässä vaiheessa epätodennäköiseltä. 3 Callela Eliza ei riittänyt viimeksi Next Directionille, ja parannusta vaaditaan luultavasti liikaa. Kenkien riisuminen voisi auttaa tammaa.

Juoksunkulku:  Radoilta 2, 3 ja 4 avataan kovaa ja Ratu Royale pystyy puolustamaan kuskin halutessa keulat. Benjamin Evo pääsee alussa ulos Next Directionin etupuolelle.

A: 1,5 B: 2,3,4,6

 

T76-5: 4 Wasa Windy sai viimeksi rattailleen Ari Moilasen, ja ruuna kesti reippaan matkavauhdin keulahevosen rinnalta hyvin. Jo edelliset suoritukset olivat lupauksia herättäviä. Viime volttilähdöstä on jo aikaa, eikä nelosrata ole yksinkertainen paikka lähteä. Numerolla 11 Willy Wingston piti ajaa viimeksi Santtu Raitalan mukaan selkäjuoksu, mutta vauhdin hiljentymisen jälkeen kuolemanpaikalle eteneminen oli järkevämpää.  Voitto tuli varmoin ottein, ja hevosen nykykunto riittää tässäkin kärkeen.

1 Cousin Evert ei päässyt viimeksi Wasa Windystä ohi, mutta ei ruunan suoritusta voi moittia. Keulojen puolustaminen sisäkaistalta olisi voiton kannalta iso asia. Juoksu menee luultavasti joka tapauksessa sujuvasti. 15 Baby Field oli Kajaanissa maalisuoran alussa vielä porukan viimeisenä, mutta ehti tulisella kirillään mukaan voittotaistoon. Tamma  lopetti karsinnassa sisäratajuoksulla kovaa ja pystyy tässä kaiken mennessä nappiin jopa voittoon. Pelikannatus on alamaissa. 6 Tiger Mint juoksi karsinnassa kengittä, eteni alkulaukan jälkeen keulaan ja kesti hyvin kolmanneksi. Viimeksi tuli laukka ensimmäiseen kurviin ja jatkossa ruuhkia kirivaiheessa. Peliosuus suhteessa suosikkeihin on liian matala.

Juoksunkulku: Cousin Evert puolustaa sisältä keulaa, mutta ravaava Tiger Mint tulee ulkoa ohi. Sillä saatetaan ajaa selästä, esimerkiksi Wasa Windyn takaa.

A: 4,11 B: 1,15,6,14,9,7,13,10T76-6: 11 Välähdys oli viimeksi Erkon Pokaalissa innokas heti alussa, ja Ville Korjus käänteli oriin nopeasti vapaalle. 19-vauhtinen avauskierros kuolemanpaikalla oli liikaa, mutta ainakin hevosen nykykunto paljastui. Takamatkan takarivi voi olla juoksun onnistumisen kannalta pelkästään hyvä asia, mutta epävarma suorittaja ei maistu yli 40-prosenttisena oikein millään.

3 Saaga S vastasi Vermon maalisuoralla Huimariinalle niukasti ja on matkalla kohti huippukuntoa. Tässä on tiedossa keulajuoksu, eikä voitto välttämättä vaadi suurta parannusta. 4 Pyörylän Paroni oli Vermossa sisäratajuoksulla kerrassaan loistava ja voi saalistaa takamatkan ykkösradalta loistavat kiriasemat. Ruunan lopullista tulemista on odoteltu, ja viime suoritus oli vahvasti plusmerkkinen. 6 Koivikon Kalle oli Joensuun voitossaan positiivinen ja parantanee tähän, mutta parhaiden lyöminen yllättäisi tässä vaiheessa kautta.

Juoksunkulku: Saaga S avaa keulaan ja saa Taruntuulen taakseen. Välähdys saattaa puskea aikaisin kohti kuolemanpaikkaa.

A: 11,3,4 B: 6,7,1,9,8T76-7: Kovatasoinen lähtö, jossa matkavauhti ratkaisee paljon. Jos 2 Twigs Voici pääsee keulaan ilman suurta revitystä, pystyy se vetämään maililla maaliin saakka. Kovavauhtisessa juoksussa vahvoilla olisivat 10 Midnight Hour ja 8 Victory Bonsai, ja tarkkaa juoksua hakeva 1 Up Up And Away on lyhyellä kirillä vaarallinen.

Twigs Voici ei voinut viimeksi Ranch Kellylle mitään, ja nyt alla on vajaan kuukauden starttiväli. Tuo seikka ei tosin ole Korven tallin hevosen kohdalla mikään ongelma. Finlandiassa epäonnistunut Victory Bonsai lienee kunnoltaan edellä, mutta kasiradalta luvassa on paljon lisämetrejä. Midnight Hour kiri Oulussa loistavalla tyylillä ylivoimavoittoon ja on takarivistäkin suosikki, mutta pelikannatus on noussut vaikealla kierroksella liian korkeaksi. Vastus on nyt paljon kovempi, eikä tätä porukkaa ole helppo kiertää maililla ulkokautta.

5 Bret Boko ei taida päästä alussa Twigs Voicista ohi, ellei sitten ruunalta riisuta tähän paikkaan kenkiä. Voitto ilman sisäradalle pääsemistä tuntuu epätodennäköiseltä, sillä vastus on parhaiden osalta tosi kova. Kokeillaan Twigs Voicia keulavarmana vaikealla kierroksella, kun kannatus näyttää pysyvän 20 prosentin lukemissa.

Juoksunkulku:  Twigs Voici etenee keulaan ohi Up Up And Awayn. Victory Bonsailla ajetaan kuolemanpaikalle Bret Bokon eteen.

A: 10,2,8 B: 1,5,7,9Ravinetin Toto76-systeemi:

6,11,7 (2,9)

10,1,9,3 (2,11)

7,5,6,3,2,4 (9,8)

1 Benjamin Evo (5,2)

4,11,1,15,6 (14,9)

11,3,4 (6,7)

2 Twigs Voici (10,8)

1080 riviä – 54 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

40 metriä riittää

Hyviä lähtöjä ja haastavia kohteita

Pelillistä ja urheilullista mielenkiintoa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video