Vihjeet

Kajaani mukaan Toto76-kartalle

Yhteenveto:  Viikon Toto76-ravit juostaan poikkeuksellisesti sunnuntaina, ja näyttämönä toimivat ensimmäistä kertaa Kainuun raviradan maisemat. Päivän Toto76-pelin ylimmässä voittoluokassa on tarjolla yli 72 000 euroa bonusta, kun viime viikolla kuutoset jäivät ilman voitto-osuutta. Vaikean kierroksen pankki on Midnight Hour (T76-6), vaikka sen viime suoritus jätti ilmaan kysymysmerkkejä. Ravinetti varmistaa suursuosikin ja rastaa vihjesysteemin varmoiksi vahvassa nousussa jatkavan kaksikon Fiiling (T76-2) – William Birdland (T76-5).T76-1: 2 Faith In Life on voittanut kaikki laukattomat juoksunsa, mutta kolikon kääntöpuoli on se, että hyppy on tullut lähes joka toisessa startissa. Raamikas ruuna palaa neljän kuukauden tauolta, ja tässä porukassa vaaditaan ravaamisen lisäksi hyvää kuntoa. Faith In Lifen voitot ovat tulleet lähinnä haukotellen, mutta nyt vastassa on samoihin vauhteihin pystyviä hevosia.

10 Maana’s Black Rose on monelle ohipelihevonen, sillä tamma starttaa kahden 76-tammalähdön voiton jälkeen haastavammassa tehtävässä. Takarivistä ei ole asiaa keulaan, mikä lienee pelkästään hyvä asia. 4 Wasa Thunder on saanut ehjissä starteissaan onnistuneita juoksuja ja pärjännyt hyvin. Tornion startissa Hannu Torvinen ajoi johtavan rinnalle, mikä oli tosi hidasvauhtisessa lähdössä juuri oikein.  Ruuna on saanut muuten sopivia selkäreissuja.

6 Noble Heart Nova jatkaa loistavassa kunnossa, mutta juoksusta uhkaa tulla taas vaikea. Sisäpuolella on useampi nopea avaaja. Ruuna kiersi viimeksi alun kolmatta ja kesti vauhtijuoksussa kuolemanpaikalta hienosti kolmanneksi.  Samat juoksuasemat saattavat olla tiedossa tässä. 9 Ready Press sai viimeksi kuskiltaan aikaisen reissutuskäskyn, ja ruuna juuttui loppumatkaksi kolmoskaistalle. Sijoituksen voi unohtaa, ja edellisten otteiden perusteella Ready Pressin pitäisi olla tässä enemmän rastattu. 5 Grainfield Alex kohtaa kovia ja joutuu venymään voiton eteen. Ruuna sai viimeksi keulassa painetta ja oli ihan hyvä kolmas. Nopea avaaja saanee tässä tarkan selkäreissun kärjen tuntumassa.

 Juoksunkulku:  Radoilta 2-5 avataan parhaiten. Faith In Life tai Wasa Thunder etenee keulaan.

A: 2,10,4 B: 6,9,5,1,3,8,11T76-2: 10 Fiiling on Ravinetin yritysvarma Kajaanin haastavalle 76-kierrokselle. Ori on tehnyt loistavaa työtä jo pitkään ja pystyy jatkamaan sarjanousuaan, vaikka voittosumma on kasvanut isojen ykkössrahojen myötä nopeasti. Viime startissaan ori vetäisi kirilenkin keulasta 23-vauhtia ja voitti oikein varmasti. Taulun ainoa särö löytyy Suomen Cupin finaalin kohdalta, jossa Fiiling kulki alkulaukan jälkeen selvästi kilometriaikaansa kovempaa. Kuukauden starttiväli on Fiilingin kohdalla selkeä kysymysmerkki, mutta luotto hevosen kykyihin on vahva.

Suosikki ei ole alussa kovin nopea, ja ahtaassa paikassa hevosella on pieni laukkariski. Niko Jokela ajaa luultavasti savun hälvettyä eteenpäin ja luottaa hevosen vauhtikestävyyteen. 14 Ekosan herättää kunnoitusta vastustajana, ja se voi saada juoksuradan lähtöpaikaltaan merkittävän edun Fiilingiin heti alussa. Ekosan antoi Lahden startin päätössatasella näytteen epäluotettavuudestaan taipumalla suursuosikkina kolmanneksi. 1 Tupla-Erkki teki Vieremällä oikein positiivisen kauden avauksen, mutta ori on huomioitu pelikansan toimesta ihan tarpeeksi. Pieni parannus ja keulajuoksu voivat poikia voiton, mutta tässä lähdössä tulee painetta hyvissä ajoin.

Muusta porukasta maistuvin pelihevonen on 13 Tuurin Toivo, joka laukkasi viimeksi maalisuoran alussa kesken hyvän kirin. Ori on jäänyt parin laukkakisan jälkeen pelaajilta ihan unholaan, vaikka sen vauhtivarat ovat tässäkin sakissa kärkiosastoa. Mukaan peleihin, jos Fiilingin varmistaminen on suunnitelmissa.

Juoksunkulku:  Tupla-Erkki puolustaa johtopaikkaa Faijaa vastaan. Vienan Myrskyllä saatetaan ajaa aktiivisesti, jos ori sattuu ravaamaan alkumatkan. Takahevosista Ekosan on ensimmäisenä mukana kärkikuvioissa.

A: 10,14,1 B: 13,3,2,11,15,8,12,6,5

 

T76-3: 2 Wheelie Awake matkasi Vieremällä johtohevosen ulkopuolella, siirtyi kiripuolikkaan alkaessa keulaan ja hävisi vain takanaan liftanneelle Grand Alelle. Edellinen laukkastartti antoi hyvän näytön hevosen kapasiteetista, kun ruuna kulki taustalla matkan läpi noin 13,5-vauhtia. 3100 metrin matka kelpaa hyvin, ja keulapaikan saaminen olisi puoli voittoa.

Puoli voittoa kelpaisi varmasti myös numerolle 5 Issaquah Sund. Ruuna voitti viimeksi tätä selvästi kelpomman lähdön ilman mitään ongelmia. Hevosen olemus vaikutti aiempaa paremmalta, mutta toki Seinäjoen illassa on helpompi loistaa kuin kovatasoisessa 76-lähdössä. Kenkien riisuminen tuo Issaquah Sundille lisää nopeutta, mutta Wheelie Awaken ohi ei taida silti olla alussa asiaa.

Kolmas kova on viimeksi keulasta pystyyn voittanut 10 Sue’s Photo. Tamma sai tehdä johtopaikalla oman juoksunsa ja voitto oli hyvin odotettu, mutta hevosen tyyli miellytti silmää kovasti. Nyt lähtöpaikka on takarivissä, ja etu sen myötä muilla A-hevosilla. Sue’s Photon pohjia ei olla vielä nähty, ja kunto lienee edelleen nousuvaiheessa. 4 Sunbird Chelsea on vahva tamma, joka hyötyy pitkästä matkasta, mutta edellisten lyöminen kirisuoralla vaatii hieman aiempaa parempaa jälkeä.

Juoksunkulku:  Super Don päästää Wheelie Awaken alussa edelleen, ja ulkoa yrittää keulaan Issaquah Sund. Matkavauhti voi olla hyvinkin rauhallista.

A: 2,5,10 B: 4,9,3,7,8T76-4: Tähtidivarissa mennään suurilla tasoeroilla, ja suosikit erottuvat myös pelijakaumassa selvästi. 7 Koskelan Akseli voitti Vieremällä keulasta ja Oulussa toisesta ulkoa. Marginaalit olivat molemmilla kerroilla melko pienet, mutta kyllä hevonen ansaitsee suorituksista kehuja. Viimeksi avauslenkki oli kovavauhtinen, ja Koskelan Akseli vaihtoi vielä loppumatkasta kerran rytmiä. Lähtöasemat paranivat yhden poisjäännin myötä, ja nyt suosikilla on hyvät saumat edetä nopeasti keulaan.

4 Vapperi on vahvasti tuloillaan ja saattaa voittaa jo tässä. Ori puski viimeksi Porissa 1200 metrin kirinsä hienosti perille saakka ja eteni kakkoseksi Rokin Maxin jälkeen. Vapperilla on eturivistä selkeä laukkariski, mutta kunto riittää tässä tehtävässä varmasti pitkälle. 11 Hissun Aarre kohtaa pari kovaa, mutta kyllä ruuna pystyy kirimään tässäkin kärkipäähän. Viimeksi kohtaloksi koitui kuolemanpaikalle jääminen, ja ruuna kesti raskaan juoksupaikan hyvin. 3 Herra Hanuri jäi viimeksi Tuulenpojun kantaan pussiin ja juoksee nyt divaria ylempänä. Ori lähtee hyvin ja voisi pystyä ainakin kengittä yllätykseen.

Juoksunkulku:  Koskelan Akseli etenee ulkoa keulaan ohi Herra Hanurin. Vapperilla voi ajaa alun jälkeen aktiivisesti.

A: 7,4,10 B: 11,3

 

T76-5: 7 William Birdland juoksi Vermossa takakengittä ja voitti keulaan etenemisen jälkeen vakuuttavasti. Uusi balanssi vaikutti toimivan tosi hyvin, ja suosikki on ainakin näillä pidemmillä matkoilla sarjoissaan tosi vaikea voitettava. Lähtönopeus ei riitä keulataistoon, ja se voi olla tässä eturivissä pelkästään hyvä asia. Mika Forss ajaa luultavasti sopivassa kohdassa kuolemanpaikalle, ja vahva hevonen kestää sen kyllä.

1 Finally Famous on pieneltä latautumistauolta arvoitus, eikä nopea avaaja pysty välttämättä puolustamaan paikkaansa ulkoa tulevia vastaan. Ainakin 2 Protector ja 5 Ida’s Owen lähtevät auton takaa kuin raketit. Vaikka Finally Famous pitäisikin keulat, voi hintalappu olla liian suuri. Painetta on luvassa jo ennen kirilenkin alkua. William Birdland ei ole vajaan 50 prosentin pelikannatuksellaan huippuvarma, mutta tähän hevoseen on ollut ennenkin hyvä luottaa.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 2 ja 5 avataan kovaa. Protector ryövää ensimmäiset keulat, ja johtopaikalta saatetaan myös ajaa. William Birdland etenee matkan aikana keulahevosen rinnalle.

A: 7 B: 1,2,9,4,5,10,8,6,11T76-6: Kultadivarissa ei tasolla juhlita, ja kuumimmat pelihevoset erottuvat muista selvästi. 3 Midnight Hour on selkeä ykkösmerkki, mutta 80 prosentin kannatus tuntuu Kuopion startin jälkeen liialliselta. Ruuna joutui kirimään kovassa lähdössä pitkään ilman selkää, mutta maalisuoran taipuminen oli tämän hevosen kohdalla silti pettymys. Iikka Nurmonen ei enää päätössatasella ajanut hevosta, kun näki kärkikoplan karkaavan edestä pois. Jos suosikki palaa tasolleen, on se hyvin lähellä keulavoittoa.

8 Up Up And Away voitti viimeksi Midnight Hourin, ja suurimpana syynä oli selvästi onnistuneempi juoksu. Ori ei saanut lopussa ihan sataprosenttista kirisaumaa ja osoitti kovan kuntosa tasokkaassa lähdössä. Bodenin startin voi oikeastaan unohtaa, sillä viimeisessä ulkona matkannut ori oli kiripuolikkaan alussa liian vaikeissa asemissa. Lähtöpaikka vaatinee kovaa satsausta alkuun, mikäli Hannu Torvinen aikoo ajaa suosikkia vastaan. 7 Outlaw Merci puolusti viimeksi keulat kovassa avauksessa ja taipui maalisuoralla. Suoritus oli pieni tauko huomioituna aivan hyvä. Suosikin lyöminen vaatii selvästi enemmän, mutta ero pelikannatuksissa on kyllä valtava. 6 Hamdalla on parantanut koko ajan, ja viime kerran esitys oli jo näissä ympyröissä riittävä. Parhaiden lyöminen vaatii vielä lisää pykäliä.

Juoksunkulku: Midnight Hour ottaa keulat ja saa vetää rauhassa, ellei radoilta 7 tai 8 ajeta alkumatkasta eteenpäin.

A: 3 B: 8,7,6T76-7: 7 Välähdys ja 6 Pikkukahveli erottuvat kuntopuntarissa muista tosi selvästi, ja luultavasti ainakin toinen onnistuu ja voittaa lähdön.  Molemmat tekivät Mikkelissä loistosuoritukset, eikä viivalla ole aivan rotumme ykköshevosia. Välähdys jättäytyi taktisesti alussa, eteni nopeasti keulaan ja lähti 18-vauhtisella maalisuoralla kevyesti muilta karkuun. Suosikki osaa edelleen laukata, mutta nyt menohaluinen ori saanee edetä alusta asti vapaata rataa pitkin. Voitto on laukatta lähellä.

Pikkukahveli kiri viimeksi ensimmäisen kurvin laukkansa jälkeen kovaa maaliin ja saattaa pystyä haastamaan suosikin ihan juoksemalla. Ori tykkää mennä keulassa kovaa, ja Välähdyksen ulkopuolella pitäminen alusta alkaen voi olla voittoisa resepti. 8 Vixen teki viimeksi tosi positiivisen suorituksen, mutta suosikkikaksikko ei taida olla onnistuessaan lyötävissä.

Juoksunkulku:  Pikkukahveli ottaa ravilla keulat alkumatkasta. Välähdys puskee heti lähtöautosta selvittyään eteenpäin.

A: 7,6 B: 8,1,3,2,9,4,5,10Ravinetin Toto76-systeemi:

2,10,4,6,9,5, (1,3)

10 Fiiling (14,1)

2,5,10 (4,9)

7,4,10,11,3 (1,2)

7 William Birdland (1,2)

3,8,7 (6,5)

7,6 (8,1)

540 riviä – 27 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

40 metriä riittää

Hyviä lähtöjä ja haastavia kohteita

Pelillistä ja urheilullista mielenkiintoa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video