Ruotsin T75-ravit Tanskassa - Makethemark viimeistelee Elitloppetiin - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Ruotsin T75-ravit Tanskassa - Makethemark viimeistelee Elitloppetiin

Arkistokuva: Anu Leppänen
Gallupin oikea vastaus oli viime viikolla tämä hevonen: Makethemark (rattailla kuvassa Vermon Finlandia-ajossa 2018 Mika Forss). Entä onko T75-ravit illalla hyvä idea?

Ruotsiin pelataan tänään sunnuntaina ylimääräinen Toto75-kierros. Peli sulkeutuu kello 16, ja päälähtö Copenhagen Cup starttaa 17.54.

Copenhagen Cupiin tuo suomalaisväriä Petri Salmelan valmentama Makethemark. Ihan kuumin voittajasuosikki se ei lupaavasta kaudenavauksestaan huolimatta ole, sillä se on kutsuttu kahden viikon päästä ravattavaan Elitloppetiin. Seiskaradalta kenraaliharjoitusta tuskin lähdetään ajamaan kovin aggressiivisesti.

Cyber Lane puolustaa viimevuotista voittoaan loistopaikalta, ja koko matkan johto on taas lähellä.

Anu Leppänen2 Heart Of Steelin (T75-5) kunto on terästä, vaikka voittoja ei ole tällä kaudella vielä tullut. Kaudenavauksessa ruunalla oli takarivin lähtöpaikka, mistä se jäi 5. pariin ulos. Toissa kerralla se lopetti 07-vauhtia ja hävisi vain johtaneelle Perfect Spiritille. Viimeksikin matka oli maili, eikä 11-vauhtinen  700 metrin kiri riittänyt aivan kärkeen, mutta esityksessä ei ollut moittimissa. Nyt matka pitenee, vastus kevenee ja lähtöpaikka paranee. Kaikki on pedattu kauden avausvoittoa varten.

Anu Leppänen2 Västerboonthenews (T75-2) on kilpaillut Ruotsin kivenkovissa kultadivisioonissa läpi talven. Toissa kerralla Solvallan finaaleissa se haki 07,6-avauksessa keulat ja jatkoi puolimatkassa johtoon siirtyneen Handsome Bradin takana. Koukku petti loppukurvissa. Viimeksi Halmstadissa syntyi ennätys 10,8 Ringostar Trebin keulasta voittamalla vauhtimaililla, joten kunto on rautaa. Nyt vastus on päivän kakkossarjassa paljon kevyempi kuin Ruotsin lähdöissä, ja kakkosradalta ruuna johtaa normaalina lähdöstä maaliin.

Anu LeppänenCopenhagen Cupia pidetään kolmen kauppana. Tuntuvan edun muihin pelaajiin nähden saa rastaamalla varmaksi kisan viimevuotisen voittajan 4 Cyber Lanen.

Kaudenavauksessaan Jägersrossa se kiersi 3. ulkoa vahvan 600 metrin kirin ja hävisi vain tallikaverilleen Day Or Night Inille. Viimeksi Olympiaravien finaalissa Cyber Lane haastoi keulasta itsensä Propulsionin. Se oli virhe ja maksoi monta sijaa, mutta kertoi Cyber Lanen olevan huippuiskussa. Todennäköisesti kova startti vei hevosta vielä eteenpäin. Lähdössä se otti ulkopuolelta puhtaasti keulat 1 Handsome Bradilta, joka kiri open stretchiä pitkin kakkoseksi. Charlottenlundissa ei ole sellaista eikä Propulsionin kaltaista mankeloijaa rinnalle.

Kolmas kova 7 Makethemark löi kaudenavauksessaan Rommessa Sorbetin kiertäen loppukurvin tämän ulkopuolella kolmatta rataa ilman vetoapua. Nyt Ulf Ohlsson pakittanee oriin huonolta paikalta takajoukkoihin Elitloppet jo mielessä, ja keulahevosen lyömisestä tulee tällöin käytännössä mahdotonta.

Anu Leppänen1 Queen Of Sandin (T75-1) talvinen huippukunto katosi joksikin aikaa, mutta on palannut kevätkelien koitettua ja kenkäpakon päätyttyä. Kahteen viime starttiin kovissa T75-lähdöissä se on näyttänyt loistavalta ja tehnyt paljon sijoituksia paremmat esitykset tullen voimissaan maalin: viimeksi lopettaen 600 metriä 10-vauhtia ja toissa kerralla jääden pussiin. Vaikka lähtö on nyt avoin tammaryhmä, keulasta tai johtavan takaa Quuen Of Sand olisi yllätysvalmis.

Vastaavan lähdön viimevuotista voittoa puolustava 2 Goldy Stardust on avannut kautensa Saksalla kahdella voitolla: ensin johtavan takaa ja viimeksi johtavan rinnalta. Wolfgang Nimczykin hevosia valmentava Reijo Hokkeri vahvistaa sen olevan tallin päivän paras voittosauma.  9 Stonewashd Diamant on myös kunnossa. Toissa kerralla kaudenavauksessaan se kiri 5. ulkoa hyvin kolmanneksi, ja viimeksi se hävisi vain hurjalle Lesperanzalle jouduttuaan tekemään 600 metriä töitä kuolemanpaikalla ennen kuin pääsi keulaan.

Päätöskohde on äärimmäisen vaikea veikattava, kun paraatipaikoilta starttaavat voitokkaat tanskalaiset 2 C You Again ja 3 Belladore saavat haasteen ulommille lähtöradoille arvotuilta keskieurooppalaisvierailta 5 Officer Stepheniltä ja 6 Zuleika Fontlta. Robert Berghin italialainen 8 Viveur Bi on voittanut viime starttinsa keulasta. Reijo Hokkeri odottaa 4 Arendellea hyvällä juoksulla totoon. Kuka pääsee keulaan ja millä hinnalla, on mahdoton aavistaa.

Pahasti on peleissä unohdettu varmuudella hyvän juoksun saava 9 Iwan Boko (T75-7). Se laukkasi viimeksi voltista jääden 40-50 metriä ja kulki raville selvittyään 1900 metriä 14-vauhtia. Toissa kerralla se lopetti 800 metriä Emotion Manin peesissä 3. rataa 09,9 tullen rehdisti perille asti.

Avoimen nelivuotislähdön suursuosikiksi pelataan viime vuoden Orsi Mangellin kakkonen ja Saksan Derbyn ja Breeders Crownin voittaja 4 Mister F Daag. Se palaa tauolta hyvin valmistautuneena 12,5-vauhtinen täyden matkan koelähtö Wolwegasta alla, muttei ole starttiraketti ja voi jäädä alussa ikäviin asemiin. Se houkuttaa varmistamaan, kun kilpailuvireensä starteissakin näyttäneitä varmoja on muissa lähdöissä tarjolla.

3 Zohar Font (T75-4) ei ole juossut kovimmissa 4-vuotislähdöissä kuten esimerkiksi 2 Smokin Joe, joka karsiutui viimeksi vain niukasti Kungapokalenin finaalista, tai viime vuoden Hambletonianin seiska 8 Classicchap, jonka Ruotsin debyytti pilaantui laukkoihin kahdessa ensimmäisessä kaarteessa. Zohar Font lopetti viimeksi Åbyssä 600 metriä 2. ulkoa 09,7 ja oli edelliskerralla pikkulaukan kera kuolemanpaikalta mainio kolmas otellen loppuun asti voitosta.Anu LeppänenSuuri T75-vihjesysteemi

Toto75-1: 2, 1, 9 (8,5)

Toto75-2: 2 Västerboonthenews (1,10)

Toto75-3: 14, 11, 8, 6, 12, 1, 10 (5,13)

Toto75-4: 4, 2, 8, 3, 10 (5,7)

Toto5-5: 2 Heart Of Steel (10,4)

Toto75-6: 4 Cyber Lane (1,7)

Toto75-7: Kaikki 12 hevosta

1260 riviä – 63,00 euroa

Anu LeppänenLue myös: Tanskan menestysvalmentaja antaa tärpit Copenhagen Cupin T75:een

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Martin De Bos ankkurina – myös italialaisvarmoja tarjolla Ruotsissa

Ruotsin Toto75-vihje: Ronaldo Malibussa on ideaa

Il Duce Bokon komennossa mennään Ruotsin 75:ssä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video