Supervaikea T86-kierros – miljoonapottia pukkaa jälleen? - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Supervaikea T86-kierros – miljoonapottia pukkaa jälleen?

Ville Toivonen
Marc Elias ajaa yhtä potentiaalista varmaa Solvallan finaalikierroksella, American Dreamia, superhevonen Campo Bahian täyssiskoa. Kyseinen pikkusiskokin on esittänyt huimia otteita.

Viime viikolla Ruotsin T86-pelissä löytyi vain yksi täysosuma. Tämän päivän kierros näyttää ennakkoon vieläkin vaikeammalta.

Lähdöistä erottuu selkeitä suosikeita, muttei välttämättä ylivoimaisuutensa vaan parempien varmojen puuttumisen takia. Jotta systeemit pysyvät järkevän kokoisina, varmoja on pakko löytää vaikka väkisin.

Anu Leppänen4 Alegra B. (T86-3) palasi viimeksi lähes vuoden mittaiselta tauolta. Startattuaan takarivistä se juoksi 5. ulkona, mistä lopetti 800 metriä ulkoratoja vahvasti 11,1. Edellisstartissaan viime vuoden Elitloppet-lauantaina Alegra B. ampui auton takaa keulaan ja irtosi lopussa selvään voittoon. Samanlaisella lähtönopeudella keulapaikka irtoaa nyt saletisti, ja jos startti vei hevosta yhtään eteenpäin niin kuin kuvittelisi, se on keulasta lyömätön.

Anu Leppänen11 Lukas Zaz (T86-6) on ehkä liiankin pelattu siihen nähden, miten epätasaisesti ruuna esiintyy ja miten harvakseen se on kahdella viime kaudella kilpaillut – ja voittanut. Se saattaa myös käydä välillä kuumana. Viime startti kertoi kuitenkin hevosen olevan täydessä kunnossa. Se lopetti 800 metriä 3. ulkoa 10,6. Edelliskerralla se luopui täydellä matkalla keulapaikasta ja jäi lopussa pussiin. Takamatkan juoksuradalta Lukas Zaz lähtee lujaa liikkeelle ja saattaa edetä keulaan saakka. Silloin paljon olisi lyhyessä voltissa voitettu. Kovimmat haastajat lähtevät haastavilta paikoilta, paalun nelosradalta ja takamatkan suljetulta kasiradalta.

Anu Leppänen5 New Steel (T86-8) ampui tauoltapaluustartissaan auton takaa keulaan ja antautui lopussa vain rinnallaan kovan juoksun tehneelle Final Dreamille. Viimeksi kovassa T75-lähdössä kiri takajoukoista ei kantanut kärkeen, mutta nyt eturivistä on keulapaikka taas tarjolla. Jo viime starttien 11-ajoilla on tässä keulasta lähellä voittoa, mutta hevonenkin lienee mennyt starteista eteenpäin ja pystyy tarvittaessa vieläkin parempaan.

Anu Leppänen11 Thelma de Glatigne (T86-2) pelattiin kahden loistavan kirikakkosen jälkeen 17.4. sopivassa seurassa huippupaikalta T86-pankiksi, ja se näyttikin keulassa miljoonalta, kunnes heitti pyyhkeen loppusuoralla kehään. Näin koviin lähtöihin noustuaan se ei ole enää ollut keulasta parhaimmillaan. Viimeksi ajettiin siksi mailillakin selkäjuoksu, ja tamma lopetti 4. ulkoa 600 metriä 10,7. Selkäjuoksulla pitkä matkakaan ei ole ongelma, ja eturivin hevosten pitäessä vauhtia Thelma kirii Solvallan pitkällä loppusuoralla voittotaistoon.

Anu Leppänen5 Moa Margunn (T86-4) revitti toissa kerralla kasiradalta keulaan ja oli niin lähellä voittaa, että taktiikka lienee paremmalta paikalta sama – varsinkin, kun tamma oli viimeksi takaa vain tasainen. Kiritilaakaan ei tosin kunnolla tullut. Suosikit 2 Twice Kronos ja 4 Alone eivät piikkitaistoon osallistu eivätkä ole muutenkaan omimmillaan maililla.

Anu Leppänen2 Twice Kronos (T86-4) on voittanut kolme täyden matkan volttia keulasta putkeen. Sitä ennen sillä ajettiin kaksi mailin autolähtöä, eikä ruuna meinannutkaan lähteä ravia. Niistä yrityksistä voittosumma on kahden T75-voiton myötä 10-kertaistunut. eli vastus on aivan eri tasoa! Vaikka rattaille hyppää Ulf Ohlsson, mikään ei viittaa siihen, että Twice Kronos lähtisi nytkään ravia.

Anu Leppänen5, 6, 2, 10, 7, 8, 9, 1 (4,11)
11, 6, 2, 4, 7, 5 (12,10)
4 Alegra B. (1,7)
4, 6, 5, 10, 12 (1,2)
6, 2 (9,4)
11 Lukas Zaz (4,6)
1, 4, 6, 8, 3, 2 (5,7)
5 New Steel (1,4)

2880 riviä – 144,00 euroa

Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

T86-peli siirtyy kesäaikaan

Åby ja Örebro jakavat isot T86-rahat

Kunnon 86-pähkinä illan päätteeksi

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video