Nikkasella ässä Ruotsiin? - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Nikkasella ässä Ruotsiin?

Kuva: Ville Toivonen
Björn Goop, "kultakypärä", ohjastaa molempia Mantorpin kierroksen pankkeja, suomalaistaustaista Short In Cashia ja Thrust Controlia "Tarzan" Melanderin tallista.

Hyvät hevoset täyttävät 75-kohteet Mantorpissakin, vaikka Elitloppet on juuri takana.

Ravipaikkakunnalle reilut parisataa kilometriä lounaaseen pääkaupungista luvataan sadetta alkuiltapäivälle saakka, mutta hyvää keliä 75:n ratkaisujen ajaksi. Hevosista yksi ehdottomasti mielenkiintoisimmista on suomalaisen Stall Nikkanen Oy:n kasvattama ja omistama ori Short In Cash, joka on myös kierroksen parhaita pankkeja.

Anu Leppänen

 Harvoin pääsee pelaamaan niin kovaa hevosta klass I -divisioonassa, kuin Short In Cash on tässä. Björn Goopille viime syksynä siirtynyt ori juoksi Petri Purolta mm. UET Grand Prixin finaalissa Pariisissa, missä se laukkasi. Muutenkin koko viime kauden oli tunne, että hevonen on riittävä aivan parhaitakin ikätovereitaan vastaan, mutta se ei epävarmuutensa takia onnistunut tekemän kunnon "tiliä". Nyt Goopilta ori on mennyt ravia kahdessa kisassaan, ja se oli aivan omaa luokaa kauden avauksessaan Solvallassa. Lähtörata viisi voltista ei ole paras mahdollinen, mutta Goop voi ottaa alun rauhassa, ja jos siitä selvitään, on vaikea uskoa vastustajien pärjäävän oriille.

Mantorpiin löytyy toinenkin pitävänoloinen pankki - muuten on tosi kiemuraista, ja seiskat tuskin tulevat jakamaan pikkurahaa! Sitäkin ajaa Björn Goop, mutta Thrust Control tulee Stefan Melanderin valmennustallista. Viimeksi Kungapokalenin finaalissa se otti ensimmäisen keulan tiukassa taistossa, ja silti se pystyi pysymään kahden tulevan maailmantähden Campo Bahian ja Attraversiamon tuntumassa lopussa rajulla tuloksella 11,0/2140 metriä. Nyt nuo hirmut puuttuvat, ja "Tarzanin" ori johtaa hyvältä paikaltaan koko matkan.

Ravinetin porukkasysteemi Mantorpin 75:een:

3 Thrust Control (9,1)

5, 4, 3, 1 (8,6)

5 Short In Cash (10,4)

6, 12, 11, 1, 2 (5,13)

4, 1, 5, 3, 2 (8,9)

5, 10, 2, 3 (1,4)

4, 2, 11, 9, 3 (1,6)

2000 riviä - 100 euroa.

Anu Leppänen

Anu LeppänenMuihin kohteisiin löytyy taas maksavaa tavaraa - kuten tässä pelimuodossa yleensä on asian laita. Qwartz (T75-2) oli viimeksi tosikovassa porukassa, kuten voittajakertoimesta 133 näkee. Ori näytti kuitenkin todella hienolta takarivistä kolmanteen sisälle juuttuneena. Voimia jäi paljon, vaikka vastus oli kova. Nyt hyvältä eturivin paikalta edelleen vähän pelattuna. Oskar Anderssonin ajokki avaakin lujaa, ja kukaties nyt koitetaan keulasta? Hyvä juoksu on joka tapauksessa luvassa.

Jos Short In Cash ei onnistuisi, Jorma Kontiolla on ajokkinaan hirmuvireinen Maverick Dream (T75-3), joka jostain syystä (epävarmuus?) on jäämässä pelaamattomaksi, vaikka on hyvällä paikalla ja voi yllättää.

Tammalähtöön (T75-4) kaikki? Vanha ohje voisi olla hyvä, mutta yllättäjä voisi olla myös Bring Me Happy (1% alustavasti), joka palasi tauolta hyvännäköisenä viimeksi pistelähdössä, vaikka saikin antaa periksi lopussa. Vire lienee nousussa ja paikka tuonee nappireissun.

Viitoskohteessa paikat 1-5 on miehitetty parhailla, joten kiihdytys ratkaissee. Tässä Stefan Perssonin ajokki (Kuten Bring Me Happykin on) Wingait C.H. sekä vähän pelattu Dragster avaavat lujaa ja ovat peliosuuksiaan parempia vetoja.

Kullassa derbyvoittaja Who's Who on liikaa pelattu, vaikka se avasi kauden hienolla tyylillä. Valmentaja Pasi Aikio toivoi takarivistä nättiä reissua tässä vaiheessa kautta, ja tämä voi auttaa esimerkiksi Racing Mangea johtamaan varsin maltillisesti 2640 metrillä - ideavarma!

Ravinetin ideasysteemi Mantorpin 75:een:

3 Thrust Control (9,1)

5, 4, 3, 1 (8,6)

5 Short In Cash (10,4)

6, 12, 11, 1, 2 (5,13)

4, 1, 5 (3,2)

5 Racing Mange (10,2)

4, 2, 11, 9, 3 (1,6)

300 riviä - 15 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenRacing Mange on hyvä idea myös Päivän Duoon (lähdöt 10 ja 11).

Ravinetin vihje Päivän Duoon:

Kohde 1: 5 Racing Mange

Kohde 2: 4, 2, 11, 9, 3

Viisi yhdistelmää.

Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaisvalmentajat avainasemassa Mantorpin 75-pähkinässä

T86-potin ratkaisut Italiasta ja Norjasta

Italian Elitloppet-hevonen vaihtaa valmentajaa skandaalin seurauksena

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video