Ranch Kelly valmistautuu suurkilpailuihin 64-voitolla? - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Ranch Kelly valmistautuu suurkilpailuihin 64-voitolla?

Kuva: Anu Leppänen
Ranch Kelly venyy taas kärkeen Hannu Torvisen ohjastamana.

Kolme viikkoa sitten tammojen pitkän matkan ME-ajan tehnyt Ranch Kelly on kutsuttu Kouvolassa kesäkuun puolivälissä järjestettävään Kymi Grand Prixiin. Sen jälkeen 11-vuotias huipputamma jatkaa Suur-Hollola -ajossa, jonka 120 000 euron voittorahat se nappasi vuosi sitten.

Tulevia suurkilpailuja ennen Ranch Kelly nähdään vielä keskiviikkona Vermossa, jossa se kohtaa taas pelkästään kilpasiskoja. Se lähtee 20 metrin takamatkalta 2600 metrin tasoitusajoon, jossa on mukana kaikkiaan yksitoista osallistujaa.
"Huilimisen kannalta on otettu tätä taukoa nyt enemmän, mutta tämä on startti, joka me tähän väliin tarvitaan", Anne Luttinen kertoi loppuviikosta.
"On se tietenkin liikkunut koko ajan, ja torstaina kun ajoin viimeksi, se oli lenkillä kuin kumipallo, että kyllä kaikki on ok. Viimeistelyt tehdään totta kai sillai, että ollaan starttiin menossa, eikä se suoraan laitumelta tule."

Anne Luttinen katsoi, että edeltä lähtee ainakin kolme hyvää tammaa, jotka saattavat mennä matkan alta neljäntoista. Siinä tapauksessa Ranch Kellyn täytyy voittaakseen alittaa omissa nimissään oleva kategorian Suomen ennätys 13,8.
"Ainahan kilpailuun lähdetään metsästämään voittoa", Luttinen painotti.
"Jos lämmityksessä Hannun mielestä kaikki on ok, niin uskon, että ajaa edelleen rohkeasti. Ainakin Kellyä suosii tuo matka. Viimeksi se kolme tuhatta oli sille niin helppo, että se vähän yllättikin, miten kepeästi se pisteli sen menemään."

Kaikki panokset kannattaa sijoittaa tällä kertaa ylimpään voittoluokkaan, jonka jakosummaan lisätään edellisten viikkojen aikana kertynyt 140 000 euron lisäpotti. Kierros on kaiken kaikkiaan kohtalaisen selväpiirteisen oloinenkin, ja ainakin neljä oikein tuloksilla on vaarassa jäädä nuolemaan näppejään.

Toista varmaa ei Ranch Kellyn lisäksi tarvitse välttämättä käyttää, sillä muutamassa lähdössä voittokamppailu käytäneen kahden tai korkeintaan kolmen hevosen kesken.
Kierroksen aloittavassa mailin ryhmässä isoin kysymys koskee kiihdytystä ja siinä lähinnä sitä, onko sisäradan Staro Moschinolla mahdollisuutta pitää Leon Coger ulkopuolellaan. Ainakin sen onnistuessa Koivusen tallin nelivuotias on liki voittoa.

Kolmatta peräkkäistä Vermon voittoa hakeva Enon Vilppi on ainoa varmistus hurjavireiselle Eetille. Rodun kovemmassa sarjassa tutut kilpakumppanit Tahtova ja Sheikki kohtaavat Hymynkareen, joka joutui koelähtöön purtuaan edellä mennyttä ohjastajaa.Lähtö 1: 1 Staro Moschino, 2 Leon Coger (5, 7)

Lähtö 2: 11 Ranch Kelly (2, 6)

Lähtö 3: 7 Eeti, 5 Enon Vilppi (10, 11)

Lähtö 4: 2 Sheikki, 1 Tahtova, 5 Hymynkare (6, 10)

Lähtö 5: 5 Baby Beyonce, 6 Ambriel, 11 High Flying, 10 Express Junior, 7 Vitesse (8, 4)

Lähtö 6: 8 Whogonow, 3 Wingman, 5 Bosse Nice, 1 Joyride Luxi, 10 Knows Best, 4 Kaptah, (7, 9)

2 x 1 x 2 x 3 x 5 x 6 = 360 riviä = 36 euroa

Anu Leppänen

Lähtö 2: ME-tamma Ranch Kelly kohtaa varsin sopivan vastuksen.Lähtö 3: Eeti on voittanut tänä vuonna jo seitsemän kertaa. 20 metriä edempää lähtevä Enon Vilppi on sopinut hyvin Antti Teivaisen käteen, mistä todistuksena on kaksi peräkkäistä voittoa.Lähtö 1: Rivin avauskohde taitaa ratketa jo lähtökiihdytyksessä. Staro Moschino ja Leon Coger viihtyvät molemmat keulassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Huippusukuinen yhdistelmä näki päivänvalon: Ranch Kellylle orivarsa

75-karonkka: Ranch Kelly on saanut manttelinperijän

Vuoden hevosen "Sämpylän" menetys kosketti monia: "Raha ei ratkaise kaikkea"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video