Vihjeet

Zorro Swingillä alkuun naapurin 75:ssä

Kuva: Anu Leppänen
Ruotsin T75-pankin norjalaisen kylmäverilupauksen Löv Teddyn ohjissa nähdään Gävlessä Pohjoismaiden voitokkain ohjastaja, Jorma Kontio.

Östersundin T75-kierroksen paras tipsi tulee heti alkuun: Zorro Swing.

Helteet jatkuvat Ruotsin puolellakin. yöllä on luvassa ukkosta, mutta lauantaina mennään taas auringossa. Huippuraviurheilun ystäviä hellitään nyt joka suunnalla: Jämtlands Stora Pris 700000 kruunun ykkösellä lauantain Östersundissa ja pyhänä Oslo Grand Prix 1,5 miljoonan kruunun palkinnolla voittajalle. Seuraava viikonloppu tuo Kymi GP:n 100000 euron ja Bodenin Norrbottens Grand Prixin miljoonan kruunun ykkösillä.

Östersundin päälähdössä ei ole helppoa ratkaisua pankiksi, mutta onneksi kierroksella on muissa kohteissa pari mainiota ajatusta.

Anu LeppänenHeti kärkeen löytyy siis Zorro Swing, joka on liki johtaa koko matkan, ja mikä parasta muut pelaajat eivät näytä sitä täysin sisäistäneen. Zorro lähtee nimenomaan voltista tosi terävästi, ja keulapaikka on ainakin lähellä. Se on ollut viime juoksuissaan erinomaisen vahva, ja keulapaikalta ruunaa ei olisi luultavasti helppoa ohittaa.

Kierroksen käytetyin pankki on Global Winner (T75-3) tutusta Timo Nurmoksen tallista, joka sai taivaltaa Gävlessä koko matkan johtavan rinnalla, mutta joka nyt saanee hakea piikkipaikan astetta kevyemmässä seurassa. Tässä pieni kiertelykään ei haitanne, mutta ruuna avaa lujempaa auton takaa, ja se tosiaan suunnistanee keulaan.

Ravinetin porukkavihjesysteemi lauantain 75:een:

3 Zorro Swing (7,4)

6, 1, 4, 9 (13,11)

7 Global Winner (9,4)

6, 11, 13, 4, 1, 15 (3,5)

9, 6, 1, 4, 10, 11 (12,7)

2, 4, 10 (5,7)

5, 1, 2 (7,12)

1296 riviä - 64,80 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenÖstersundiin riittää ison kertoimen yllättäjäehdokkaita, joilla tuntuisi olevan paljon pelisuosiotaan parempia mahdollisuuksia. Global Well Off (T75-2) avaa lujaa ja on nappipaikalla. Jostain syystä peliprosentti ei ole nousussa (7% tätä kirjoitettaessa), vaikka esimerkiksi suosikkiin Walkie Talkieen verrattuna on etua, kun suosikki ei ole nopea avaaja.

Faks Nils (T75-4) on ollut hyvä viime aikoina kenkiä riisuttaessa, eikä sitä kannata unohtaa, varsinkin, jos etsii yllätystä Bellfaksin tai U.R.Faxen takaa. Samoin Röyns Kasper on hyvä avaaja mainiolla radalla, ja Atle Solhus on parannus kuskinpukille. Eidshaugdjerven ei aina onnistu, mutta on melko pelaamaton ja riittävän kyvykäs kuitenkin.

Klass I (T75-5) on upea ja tasainen lähtö, mutta kahta hevosta en missään tapauksessa jättäisi pois lapulta. Kaj Widellin ohjastama Tale Of Jacks loisti viimeksi, ja Widell pääsi valitsemaan tässä lähdössä sen sekä Hungarian Hotwaxin välillä ja otti ensinmainitun. Kenkien riisuminenkin saattaisi olla plussaa. Toinen tosi maistuva on Findus M., joka kiersi viimeksi kolmatta avauspuolikkaan ja kesti sen jälkeen mahtavasti johtavan rinnalla 12,8-tuloksella täydellä matkalla. Juoksun mennessä hieman paremmin ruuna voi yllättää.

Alessandro Gocciadoron ajokki Volnik Du Kras loisti viime vuonna alemmissa sarjoissa. Nyt se on avoimella tasolla, mutta varsinkin jos keulassa pidetään reipasta menoa, vahva ori on nyt jännä vähän pelattuna. Vermossa Volnik meni saman ajan 10,5, kuin Readly Express Finlandia-ajossa. Keli muuttui tosin huonommaksi päivän mittaan. Volnik voi vielä parantaakin kauden avausstarteistaan. Napolissa ennen Vermoa se laukkaili mutta kulki kovaa siinä ohessa.

Ravinetin ideavihjesysteemi lauantain 75:een:

3 Zorro Swing (7,4)

6, 1 (4,9)

7 Global Winner (9,4)

6, 11, 13, 4, 1, 15 (3,5)

9, 6 (1,4)

2, 4, 10 (5,7)

5, 1, 2 (7,12)

216 riviä - 10,80 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenMilligan's School (T75-6) ei pysynyt viimeksi Elitloppet-karsinnassaan Aubrion Du Gersin kannassa lopussa, mutta vastus oli eri ja kelikään ei välttämättä suosinut. Nyt se on selvästi vähemmän pelattu, kuin toinen Solvallan karsinnoissa pettänyt, Double Exposure, vaikka lähtöasetelmat suosivat ensinmainittua. Se tuntuu parhaalta vedolta Päivän Duoon (lähdöt 10 ja 11). Kakkoskohteessa keulapaikka ratkaisee paljon, ja se taisto käydään Noble AmokinWeekend Funin ja Sign Me Up Toon kesken.

Kohde 1: 2 Milligan's School

Kohde 2: 5, 1, 2

Kolme yhdistelmää.

Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Millondollarrhyme nimensä veroinen päätöskohteessa?

Videovihjeet Elitloppetiin: kuinka käy Haaviston vihjeillä sunnuntaina?

Mika Forss ja Antonio Tabac sinetöivät myöhäisillan Ruotsin 75:n

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video