Vihjeet

Kihlström taas 75-avaimena

Kuva: Miika Lähdeniemi
Örjan Kihltrömin ohjastama Dibaba on Ravinetin 75-pankki sunnuntain startissaan Stochampionatin finaalissa.

Axevallan ravijuhlat ja 75-meininkikin jatkuu sunnuntainakin, ja pyhänä isoin kysymys on tietysti, kuka voittaa Stochampionatin? Muuan Örjan Kihlström liittyy tapaukseen.

Stochampionatin ykköspalkinto on 1,2 miljoonaa kruunua, ja suosikkeina on kaksi Ready Cashin tytärtä, Dibaba ja Vamp Kronos. Dibabaan uskotaan paljon ainakin Roger Walmannin talleilla, ja miksei uskottaisi? Tamma on ollut kyseisen nelivuotisikäluokan kuningatar toistaiseksi, vaikka se on myös välillä epäonnistunut.

Voit lukea Walmannin tallilla työskentelevän Tino Ärlingin kommentit sunnuntain hevosista tästä.

Dibaban ohjastaja Örjan Kihlström ajaa myös kierroksen eniten pelattua hevosta Double Exposurea, mutta tämä Örjanin ajokki varmistetaan, lue alta miksi?

Anu LeppänenDibabassa (T75-6) on ajatusta varmaksi asti. Tamma on ehkä yksinkertaisesti kovan porukkansa vahvin, ja nyt oletuksena siis on, että tähän starttiin löytyy hieman enemmän vaihteita, kuin esimerkiksi viime juoksussa. Lisäksi lähtöpaikka parani kuitenkin poisjäännin myötä pykälän, ja nykyisillä tiedoilla arvio voiton mahdollisuudesta on noin yksi kahdesta, eli alustavalla alle 40% osuudella Dibaba on tosi edullinen pankki.

Double Exposurea (75-1) moni kaavailee siis pankiksi, mutta Shadow Gar on juossut urallaan vähintään yhtä kovia lähtöjä, kuin vastustajansa, ja tehnyt sen vastaavalla menestykselläkin, kuten voittosummatkin kertovat. Shadow Gar on yhden startin Jerry Riordanilta juosseena tosi kiintoisa juuri nyt. Tamma aloitti Pohjoismaissa Jarlsbergin kuolemanpaikkajuoksulla ajalla 10,2 eli oikein vahvasti. Riordankin on melkoinen avainhahmo Axevallassakin, sillä halmstadilaisvalmentajan hevosia on myös Stochampionatin toinen suosikki Vamp Kronos.

Ainoa miinus Shadow Gar -tipsissä on, että se ei toistaiseksi urallaan ole ollut raketti auton takaa. Voi olla että syynä on enemmänkin, että sillä ei ole ladattu, ja lähtöradat ovat myös pitkään olleet huonoja, mutta kaikesta huolimatta kiihdytykseen liittyy riskejä. Näillä eväillä avauskohteeseen pannaan kaksi merkkiä, ellei pelijakaumassa tapahdu suuria muutoksia. Shadow Gar on nyt aivan liian unohdettu suosikkiin verrattuna (prosentit 77-12 suosikille).

Sen sijaan kakkoskohteeseen Axevallan suureen amatööripalkintoon löytyy pankki. Cobourg Hanoverilla on kuusi peräkkäistä ykköstä, ja se ei missaa tässäkään keulapaikkaa. Putki on paitsi tarkan kilpailuttamisen, myös hevosen lahjakkuden ansiota. Tässä vastassa on toinen kova Gento, mutta kokemattomampi kuski, ainakin Ruotsin kaviourilla, sekä se, että tämä ruuna ei avaa lujaa, kääntävät vaakakupin Cobourgiin. Niclas Benzon on ruotsin parhaita, ellei paras, amatööriohjastajia. Kaikesta huolimatta Coubourg on jäämässä kakkossuosikiksi.

Ravinetin sunnuntain iso 75-vihjesysteemi:

5, 1 (7,3)

1 Cobourg Hanover (3,5)

8, 2, 4 (3,1)

1, 12, 7, 13, 14, 11 (8,9)

1, 8, 10, 5 (7,9)

11 Dibaba (6,3)

6, 5, 14, 11, 2, 3 (8,10)

864 riviä - 43,20 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenYksi sunnuntain parhaista tipseistä on kasiradasta huolimatta Luce Axe. Belgiassa syntynyt venäläistamma jäi viimeksi täysissä voimissa 925000 kruunun ykköspalkinnon lähdössä E3-finaalissa pussiin, ja nyt vastus ei ole samaa luokkaa. Keväällä Euroopan kärkiajan mennyt tamma avaa lujaa mutta on toisaalta vahva, joten sillä ei tarvitse ajaa pussiin, eikä Kaj Widell rattailla teekään niin nyt. Sauma on paljon isompi kuin alustava 13%, vähintään kerran neljästä, ja tässä voisi olla vaikka ideavarman ainesta.

Voit lukea tästä Kaj Widellin kommentit muun muassa tästä ajokistaan.

Toisen suomalaisprofiilin Veijo Heiskasen ajokki Kindy Cane (T75-7) Axevallassa on myös tosi kiinnostava, pelillisestikin. Se ei ole Heiskaselta vielä hävinnyt, ja vaikka takana on pientä taukoa, se voisi myös olla kierroksen ideavarma tai pelihevonen Päivän Duoon (lähdöt 10-11). Upea iso tamma voi kehittyessään mennä urallaan vaikka kuinka pitkälle.

Ravinetin sunnuntain 75-ideasysteemi:

5, 1 (7,3)

1, 3, 5, 12, 11, 10, 2 (8,7)

8 Luce Axe (2,4)

1, 12, 7, 13, 14, 11 (8,9)

1, 8, 10, 5 (7,9)

11 Dibaba (6,3)

6 Kindy Cane (5,14)

336 riviä - 16,80 euroa.

Anu LeppänenRavinetin vihje Päivän Duoon (Lähtö 10):

Kohde 1: 11, 6

Kohde 2: 6 Kindy Cane

Kaksi yhdistelmää.

Anu Leppänen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kotitekoinen varsa voitti Elitloppetin kolme miljoonaa kilpailuennätyksellä – katso lähtö videolta

Videovihjeet Elitloppetiin: kuinka käy Haaviston vihjeillä sunnuntaina?

Kuumeinen Click Bait joutuu jäämään pois Finlandia-ajosta

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video