Vihjeet

Loistava bonuskierros Lahdessa

"Viime tuloksetkin sen kertovat, että tämä on aika kova äijä", myhäili vakio-ohjastaja Juha Länsimäki.

Yhteenveto: Lahden Toto76-viikonloppu käynnistyy Suur-Hollolan välierien värittämällä kierroksella, ja ylimpään voittoluokkaan lisättävä 70 000 euron bonus pitää huolen pelillisestä mielenkiinnosta. Elian Web (T76-2) ja A.T. Veeti (T76-6) saavat Ravinetin luottamuksen, vaikka molemmille voi povata ongelmia heti alkumatkasta.T76-1: Ensimmäisen välierän ykköshevoseksi erottuu 6 Shadow Woodland, mutta syynä on ylivertaisen kunnon sijaan oletettu keulajuoksu. Nopea avaaja ei välttämättä saa kutosradalta suoria keuloja, mutta sisäpuolelta lähtevillä tuskin aletaan väkisin vastaamaan suosikille. Viime starttien suoritukset jättivät parantamisen varaa, mutta viivalla oli molemmilla kerroilla tosi hyviä vastustajia. Östersundin kilpailu oli UET:n Gr.II –tason lähtö ja vaativuudeltaan lähempänä Suur-Hollolan finaalia kuin välierää. Ruuna kiri tarkalla juoksulla lopun kohtalaisesti, ja vastaava noin 12-aika olisi tässä porukassa kovaa valuuttaa.

Shadow Woodland ei kelpaa yli 50-prosenttisena varmaksi, vaikka aikainen keulaan eteneminen voi tietää sille tosi suosiollista juoksua. Ykköshaastajat eivät ole viime näytöiltään kaukana suosikista. 1 Special Promise kiri Härmässä kolmannesta ulkoa tosi kovaa maaliin, mutta keulahevonen oli 13,5-vauhtisen avauskierroksen jälkeen ohittamaton. Ori kohtasi Bodenissa maailmanluokan vastuksen, eikä sen kisan suoritus ollut merkittävästi huonompi kuin suosikilla vastaavissa lähdöissä.

3 Callela Ladyboss ei päässyt käyttämään Kouvolan vauhtijuoksussa kaikkia voimiaan, ja suoritus oli kova tammavastus huomioituna erittäin lupaava. Viime aikoina tammalähtöjä juosseen hevosen otteita on vaikea suhteuttaa tähän porukkaan, mutta Callela Ladybossin pohjia ei olla varmasti vielä nähty. 10 Still Loving You voitti alkuerän uhrautuvaisella juoksulla, ja tällä kertaa kuolemanpaikalle eteneminen voi olla viisas taktiikka. Ori joutuu parantamaan viime suorituksistaan voiton eteen, mutta paljoa ei vaadita.

Juoksunkulku: Eturivissä on monta nopeaa, mutta kaikilla ei välttämättä satsata alkuun. Arctic Helen ja Callela Ladyboss hamuavat sisäradalle, ja molemmille kelvannee Shadow Woodlandin selkä. Grainfield Oliver saattaa yrittää yllättää suosikin.

A: 6,1 B: 3,10,7,2,5T76-2: 7 Elian Web onnistui saamaan vain pykälän verran paremman lähtöradan kuin viime aikoina, ja juoksunkulun suhteen riittää taas huolenaiheita. Ruuna on ollut parissa viime startissa tekemättömien paikkojen edessä, mutta suoritukset ovat olleet eittämättä maailmanluokkaa. Elitloppetin karsinta päättyi pussitukseen, ja viimeksi Bodenissa ruuna saavutti kirivaiheessa kärkeä hieman, vaikka joutui puskemaan huippuhevosia vastaan lopun ulkokautta. Pieleen mennyt juoksukaan ei välttämättä tarkoita suosikin tappiota.

5 Jonesy sai Kymi GP:ssä sisäradalta maalisuoralla vapaata ja teki kovassa seurassa voitavansa. Pelkästään kilometriaika kertoo suorituksesta oleelliset tiedot, ja ori saattaa olla kolmen huippukovan lähdön jälkeen entistä parempi. Orin lähtönopeus on maamme kärkiosastoa, mutta sisäpuolella on sattumoisin pari muuta starttikanuunaa. Niistä 4 Express Duo on ollut hyvä juuri keulasta, ja alkukilpailun voitto tuli johtohevosen rinnalta jäätävällä suorituksella. Viime startin suoritus oli tappiosta huolimatta loistava , ja orin kunto vaikuttaisi olevan parhaassa terässä juuri oikeaan aikaan.

3 Seabiscuit lähti Kouvolassa kutosradalta erittäin kovaa, mutta tuloksena oli kolmannelle juuttuminen jääkylmässä kyydissä. Jatkossa ruuna sai toisella radalla selän eteensä, mutta esirippu laskeutui viimeisellä takasuoralla nopeasti. Startin voi unohtaa, ja hevosen edelliset suoritukset sekä lähtönopeus kannattaa sen sijaan muistaa. 8 Sahara One pääsi kovimpaan välierään ja kasiradalle – tervetuloa Suomeen Conrad Lugauer! Viime startti tuotti pettymyksen suursuosikkina johtavan takaa, mutta hevosen kauden parhaat otteet riittäisivät tässäkin porukassa korkealle.

Juoksunkulku:  Amazing Soul yrittää päästää edelleen yhden hyvän hevosen, mutta ulkoa tulee heti useampi. Express Duo saanee keulat Seabiscuitilta joka tapauksessa, ja Ari Moilanen saattaa kokeilla ajaa johtopaikalta Jonesyä ja Elian Webiä vastaan. Juoksupaikat eivät välttämättä selviä nopeasti, ja vauhti pysyy tällöin kovana.

A: 7 B: 5,4,3,8,1,9,2

 

T76-3: 3 Venice on saanut pitkästä aikaa kunnon lähtöpaikan, ja tamma on valmis palaamaan voittokantaan. Kouvolassa tamma voitti kaikki muut paitsi Some Summitin kymmenillä metreillä ja oli kengät jalassakin erittäin hyvä. Kolmessa edellisessä startissa vastusti juoksunkulun kanssa erilaisilla asteilla, mutta nyt Mika Forss saattaa päästä huipputammalla aikaisin keulaan.

9 Ranch Kelly juoksi viimeksi kengät jalassa, ja sen vaikutuksen tammaan tietää varmaan jo naapurin kissakin. Juoksu meni lisäksi liian raskaaksi, kun tamma juuttui kovavauhtisessa lähdössä pitkäksi aikaa kolmannelle. Tähän kisaan riisutaan luultavasti kenkiä, ja tamma oli esimerkiksi Solvallassa aivan pökerryttävän hyvä etukengittä. 5 Midnight Hour jäi viimeksi keulasta kolmanneksi, ja vastus on nyt parhaiden osalta yhtä sarjaa korkeampi. Ruuna on juossut kaksi viime starttia kengät jalassa, ja tähän välierään on varmasti tähdätty jo pitkään. Nopeus voi riittää keulaan pääsemiseen tai ainakin sisäradalle pujahtamiseen.

10 Top Of The World voitti Killerin Eliitin valtaosin onnistuneen juoksun ansiosta, mutta vaikea ruunaa on moittia alle 11-ajasta ja ennätyksestä Suomen avauksessa. Tehtävä on nyt vaativampi, ja voitto vaatinee kovavauhtisen avauskierroksen. 6 Jontte Boy ei ollut viimeksi keulahevosen rinnalta parhaimmillaan, ainakin jos vertaa edelliskerran hulppeaan suoritukseen. Orin on vaikea saada hyvää juoksua nopeiden avaajien ulkopuolelta.

Juoksunkulku:  Venice ohittaa Up-Date Hossin alussa, mutta Midnight Hour saattaa iskeä heti edelle. Ranch Kelly pitää huolen matkavauhdista, jos juoksupaikat ratkeavat nopeasti.


A: 3,9 B: 5,10,6,1,2T76-4: 7 Flight April palasi viime starttiin lyhyeltä sairaustauolta ja tuli keulahevosen takaa kiritiloja saamatta maaliin. Voimia ei ollut paljoa jäljellä, mutta tamma eteni loppumetreillä ajettuna aivan kiinni edellämenevään. Startti luultavasti teki hyvää, ja Mika Forss saattaa kokeilla starttiraketilla suoraviivaista taktiikkaa. Sisäpuolella on pari nopeaa avaajaa, mutta mitään kiihdytysajoa tuskin on luvassa.

Suurin este suosikin keulajuoksulle on kakkosrankiksi nouseva 4 Dionne Sisu, joka avaa viime startin perusteella auton takaa todella kovaa. Tamma piti tuolloin 08-vauhtisessa avauksessa keulat, eikä rata edes ollut huippukunnossa. Loppu sujui johtohevosen takaa seuraillessa, mutta raju alkurynnistys verotti varmasti kiriruutia. Edelliskerran voitto tuli samalla reseptillä, mutta tällä kertaa tamma oli kirivaiheessa voimissaan ja spurttasi maalisuoran kaksintaistossa vakuuttavaan voittoon.

10 Fire Spruce sai viimeksi sujuvan juoksun ja eteni kirivaiheessa pääporukan parhaaksi. Tamma sai juosta vauhtijuoksussa kolme kaarretta sisäradalla, eikä suoritusta voi kehua liikaa, mutta vastus on toisaalta nyt selvästi helpompi. 9 Mountain Cleaver palaa pieneltä tauolta, eikä voimatammaa ole helppo arvioida tähän paikkaan. Huippusuoritus yllättäisi, ja tässä seurassa sellainen saattaa olla vaatimuksena voiton eteen. 6 Sylvie de Vie on juossut pääosin helpommissa lähdöissä ja menestynyt tekemällä itse juoksunsa. Voitto on yllätys, elleivät otteet parane tähän starttiin.

Juoksunkulku:  Dionne Sisu tööttää keulaan ja päästää korkeintaan Flight Aprilin edelleen. Fire Sprucella saatetaan ajaa aikaisin eteenpäin, jos vauhti rauhoittuu tuntuvasti.

A: 7,4 B: 10,9,6,8,2

 

T76-5: Haastajadivari on pelihevosten osalta tosi hyvätasoinen. 11 One Break Broline sai viimeksi keulassa kovaa painetta, kun rinnalle edennyt Double Boost jäi painamaan ohjille. Ruuna kesti 12-vauhtisen avauskierroksen hienosti ja hävisi voiton aivan kalkkiviivoilla. Edellinen voitto tuli keulasta, ja sitä edeltävä Suomen avaus kertoi, että selkäjuoksukin kelpaa hevoselle. Vastus on vaativa, ja vaikea lähtöpaikka voi tietää mahdotonta tehtävää.

6 Aisha Simoni on kulkenut viime starteissa suorassa, ja tamma on päässyt vihdoin näyttämään parasta osaamistaan. Toissa kerran voitto ilman kenkiä tuli suvereenilla esityksellä, ja tänään mennään yhden startin tauon jälkeen taas ilman kenkiä. Tamman ravi ei ole vieläkään täysin sulavaa, mutta joka tapauksessa paljon parempaa kuin Suomen uran alkupään kisoissa. Vahva hevonen kestää kuolemanpaikan.  1 Boulder Lucky ei pysty puolustamaan alussa johtopaikkaa, mutta saattaa silti saada sisäradalta onnistuneen juoksun. Viime startin voitto tuli jäätävällä suorituksella, kun ruuna kiersi alle 12-vauhtisella päätöspuolikkaalla kaikki. Vauhti oli maalin kohdalla vielä kovaa, ja jo aikaisemmat suoritukset kertovat hevosen riittävän tässäkin seurassa.

4 Hope’s Hunter rymisteli viimeksi kolmannen kautta keulaan ja jatkoi kovaa vauhtia kohti maisemia. Edelliskerran ykkössija tuli samankaltaisella tavalla, mutta silloin ori hiljensi hieman lopussa. Suunta on ylöspäin, ja tässä aiempaa kovemmassa porukassa siihen on syytäkin. 2100 metrin matka on pieni arvoitus. 10 Finn Mccool teki pitkään luotettavaa työtä, mutta viime startti pilaantui laukkaan kovassa avauksessa. Edelliset Vermon lähdöt olivat parhaiden osalta hyvätasoisia, ja ruuna pitäisi riittää tässä onnistuessaan korkealle. 7 Earp Boko hävisi viimeksi keulasta Aisha Simonille pienellä marginaalilla. Lähtönopeutta löytyy vielä viime kertaa enemmän, mutta seiskaradalta johtopaikalle pääseminen voi maksaa liikaa. Parannusta vaaditaan.

Juoksunkulku:  Flower’s Victory ottaa ensimmäiset keulat, ja myös Andree, Julienne Cane sekä Earp Boko avaavat kovaa. Jälkimmäinen saanee keulat, ellei jollakin suosikilla ehditä ensin.

A: 11,6 B: 1,4,10,7,2,3,5,9,12T76-6: 1 A.T. Veeti vastaa kirivaiheessa muille ihailtavalla tavalla, ja ori onkin vapaalta radalta selvästi paras. Lähtönopeutta löytyy sen verran, että sisärata on etu, mutta 3 Sisuvius taitaa iskeä heti alkumetreillä edelle. Pussitusriski on spekulaation arvoinen seikka, mutta vapaalle päästessään ja vähintään johtavan rinnalle edetessään A.T. Veeti on selkeä voittajasuosikki. Rinnalta lähtevä 2 Virin Eko ei ole kovin nopea alussa, ja suosikin tie toiselle radalle voi olla hyvin helppo.

Sisuvius on ollut johtopaikalta lähes aina tosi hyvä, mutta toissa kerran divisioonafinaalissa vauhti oli hevoselle liikaa. 24-aika keulasta voi riittää tässä kärkeen, mutta A.T. Veeti vaikuttaa olevan kuntonsa puolesta hieman edellä. 8 Pauhis sai namutella viimeksi toisessa ulkona A.T. Veetin takana, mutta ei päässyt tästä maalisuoralla yrityksestä huolimatta ohi. Esitystä ei parane silti moittia, ja ori on edelleen kehitysvaiheessa. Nopea avaaja on suosikin tapaan oikein voitontahtoinen hevonen.

12 Tuurin Toivo juoksi Härmässä ilman etukenkiä ja teki loistavan suorituksen. Ori jäi jo alkumatkasta huonoon selkään, eikä tilanne parantunut ennen loppukurvia. Ori pyssytti ulkokautta kovaa maaliin ja menestyy tämäntasoisissa lähdöissä jo lähiaikoina. Nyt asemat ovat synkät, mutta pelikannatus toisaalta matala. 9 Sheikki laukkasi viimeksi runsas kierros ennen maalia, mutta ehti vielä ylivauhtisen juoksun voittoon. Suoritus oli loistava, mutta vastus on nyt parhaiden osalta merkittävästi tasokkaampi. Voitto vaatinee uudet ennätyslukemat.

Juoksunkulku:  Sisuvius avaa keulaan ja saa A.T. Veetin rinnalleen, jos se pääsee sujuvasti ulos sisäradalta. Pauhis on toinen ehdokas kuolemanpaikalle.

A: 1 B: 3,8,12,9,11,5,6T76-7: Päätöskohteessa on mukana iso nippu viime aikojen menestyjiä, ja keskinäiset kohtaamiset ovat kaiken lisäksi vähissä. 5 Juiceman on niukka ykkösrankkaus aiempaa kovemmasta lähdöstä ja tallinvaihdoksesta huolimatta. Ruuna leiskautti viimeksi aikaisin keulaan ja näytti voittavan ylivoimaisesti, mutta kovaa kirinyt Tiger Ecus lähestyi lopussa kovasti. Kuntopuoli lienee riittävä enemmän tienanneita vastaankin, mutta onko vire pysynyt aivan huipussa tallinvaihdoksen keskellä?

9 Davy Jones Sisu jäi viimeksi neljänteen sisälle pitkäksi aikaa jumiin ja kiri tilat saatuaan tulisesti maaliin. Lähtö oli parhaiden osalta tosi kovatasoinen, mutta on tässäkin viivalla vastusta. Nelivuotias voi parantaa edelleen. 7 Oh Goodness voitti toissa kerralla reippaalla matkavauhdilla ja oli viimeksi tappiosta huolimatta vielä parempi. Vastassa oli monta hyvää tammaa, ja edelle jäi vain Twigs Voici. Nopea avaaja on yksi keulaan tähtäävistä.

3 Gorgeous Boko näytti puristavan viime startissa voittomatsiin, mutta taipui päätösmetreillä ulos totosta, kun ohjastaja lopetti voimakkaan ajamisen. Tamma oli joka tapauksessa hyvä kovatasoisessa porukassa ja saa nyt lähteä rauhassa matkaan kakkosradalta. 12 Fury Heart voitti toissa kerralla Madridin, joka toisaalta kylvetti Juho Ihamuotilan suojattia (ja kaikkia muita) seuraavassa startissa ihan surutta. Tamma oli Kouvolassa edelleen hyvä, ja nyt tuurit juoksunkulussa voivat kantaa kiriherkän hevosen ykköseksi. 2 Olivia Trot avaa lujaa, eikä keulataktiikka ole ollenkaan huono ajatus. Tamma on tehnyt parhaat suorituksensa vapaalta radalta tai aivan kärjen takaa.

Juoksunkulku:  Olivia Trot puolustaa sisältä johtopaikkaa ja päästää korkeintaan Oh Goodnessin eteensä. Dennis Boko ja Lord Ivar osaavat avata kovaa ja saattavat hakea alussa asemia. Juiceman nousee ensimmäisenä kirikaistalle.

A: 5,9,7,3 B: 12,2,10,6,8Ravinetin Toto76-systeemi:

6,1,3 (10,7)

7 Elian Web (5,4)

3,9,5 (10,6)

7,4,10 (9,6)

11,6,1,4,10 (7,2)

1 A.T. Veeti (3,8)

5,9,7,3,12,2,10 (6,8)

945 riviä –  47,25 euroa

T7-rasti ruutuun!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

40 metriä riittää

Hyviä lähtöjä ja haastavia kohteita

Pelillistä ja urheilullista mielenkiintoa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video