Vihjeet

Myyntitykki varmaksi

Kuva: Ville Toivonen
Tommi Kylliäisen Salesman on Joensuun maistuvin T76-varma.

Yhteenveto: Joensuun Toto76-kierros ajetaan poikkeuksellisesti iltaravimuodossa, kun ravit alkavat klo 18.30 ja Toto76-pelin peliaika päättyy klo 19.50. Kierroksen pankeista Pauhis (T76-3) kelpaa varmaksi, ja toinen piikki on Kyvyt Esiin –divarissa sopivan vastuksen kohtaava Salesman (T76-1)T76-1: 5 Salesman voitti Lahdessa kuolemanpaikalta vakuuttavasti ja jatkoi Vermossa selvästi tasokkaammassa lähdössä nelossijalla. Ruuna nousi viidennestä ulkoa aikaisin kiriin ja pisteli 14-vauhtia perille. Suosikki on vastaavalla suorituksella tässä porukassa lähellä voittoa.

1 Moor's Avenger juoksi Lappeenrannassa kovavauhtisessa lähdössä, eikä pystynyt rankaisemaan kärkihevosia 12-vauhtisesta avauskierroksesta. Ruuna kiri lopun ulkokautta tasaisesti, mutta meni kuitenkin ennätyksensä, eikä saa suorituksesta miinusmerkkiä. Edelliskerran voitto 3100 metrillä tuli keulaan etenemisen ja tasaisen vauhdin kiihdyttämisen jälkeen, ja tuon startin perusteella 2600 metrin matkan ei pitäisi olla ongelma. 2 Cape's Caroline pääsi viimeksi seiskaradalta kolmanteen sisälle ja seurasi kärkeä reippaassa vauhdissa hyvin, mutta kolmannessa kurvissa tapahtui rengasrikko, ja Iikka Nurmonen käänteli tamman sisäkentän puolelle. Voimia oli jäljellä, ja tamma lienee mennyt eteenpäin edellisestä Lahden kilpailusta. Vastus oli tuolloin parhaiden osalta liian kova.

7 Amelie Boost kokeilee 76-tasolla lupaava suoritus allaan ja on yllätysosaston selvästi kiinnostavin rasti. Viime startissa kiritilat löytyivät vasta maalisuoralla, mutta terävä loppuveto nosti tamman kakkoseksi. Tämän lähdön voittaminen seiskaradalta vaatii paljon, mutta ainakin alla on uran paras suoritus - ja varaakin jäi. 11 Blow In The Sky on kirinyt parissa viime startissa selkäjuoksujen päätteeksi hyvin, mutta nyt luvassa voi olla raskaampaa etenemistä ulkokautta. Vastus tiukkenee hieman.

Juoksunkulku: Cape's Caroline ja Cassie Beyonce avaavat reippaasti, mutta molemmille saattaa kelvata suosikin selkä. Vauhti tuskin säilyy pitkään kovana.

A: 5 B: 1,2,7,11,10,6,8,12,4
T76-2: 6 Fakir Victory eteni Riihimäellä aikaisin johtohevosen rinnalle, puristi loppukurvissa kärkeen ja karkasi muilta turvallisen välimatkan päähän. Ruuna on pärjännyt pronssidivareissa ennenkin ja on nyt tosi hyvin sarjassa sisällä. Juoksusta tuskin tulee helppoa, mutta vahva vääntäjä saattaa voittaa siitä huolimatta.

10 So Clueless vakuutti viime voitossaan suuresti, kun ruuna kiri kolmannesta ulkoa maalisuoralla selvään voittoon. Viime kaudella vahvan sarjanousun tehnyt ruuna on mennyt tänä vuonna lisää eteenpäin. 5 Knox Hanover teki viime startissaan hyvin samanlaisen suorituksen kuin Fakir Victory ja palasi kurakelissä voittokantaan. Kunto on ennätystasolla, ja ruuna riittää silloin 76-ympyröissä taatusti. 2 Ahsoka avasi Suomen uransa lupaavalla suorituksella jä hävisi keulasta vain kovakuntoiselle Past Or Flashille. Johtoon pääseminen maksoi paljon ruutia, mutta tamma jaksoi silti taistella voitosta perille saakka. Nopea avaaja voi päästä taas keulaan.

4 Edlance otti viimeksi lyhyen alkulaukan, mutta selvisi nopeasti kolmanteen sisälle. Maalisuoran kiri oli lennokas, eikä voittokaan jäänyt lopulta kauas. Kengittä ajaminen nostaa ruunan vauhteja, mutta samalla myös laukkariskiä. Viimekertaisen tapainen tarkka reissu lienee taas taktiikkana. 3 Boulder Cannon puristi viimeksi kuolemanpaikalta ohi keulan Stariton, mutta ei voinut So Cluelessin kirille mitään. Ori kärsii usein raviongelmista, eikä välttämättä paranna startti alla merkittävän paljoa. Viime suoritirus on joka tapauksessa riittävää kauraa tähän porukkaan.

Juoksunkulku: Ahsoka, Edlance ja Rooney avaavat hyvin, ja ensin mainittu on sisimmältä lähtöradalta keulasuosikki. Lähdössä on mukana monta kuolemanpaikan kestävää valjakkoa, ja vauhti tuskin menee pitkäksi aikaa hiljaiseksi.

A: 6,10,5 B: 2,4,3,7,9,1T76-3: 2 Pauhis on yli 60 prosenttia pelatuksi hevoseksi siinä mielessä erikoinen tapaus, että oriin taulussa ei näy ainuttakaan voittoa. Viime startissa edelle jäi vain Välähdys, ja Pauhis teki kuolemanpaikalta 22-lopetuksessa loistavan suorituksen. Myös edelliskerran meno oli merkittävästi sijoitusta parempaa, kun ori jäi lähtölaukan jälkeen kauas taustalle ja lopetti avaruuskaistoja pitkin viidenneksi. Vastus ei näytä kovin erikoiselta, ja Pauhis on timantinkovan juoksupäänsä vuoksi miellyttävä pelihevonen.

5 Kartelli eteni viimeksi Välähdyksen ja Pauhiksen tuntumaan kolmanneksi ja teki tosi epäsopivassa sarjassa plusmerkkisen suorituksen. Suosikin lyöminen edellyttää joko sen epäonnea tai Kartellin merkittävää parannusta. 7 Untero paikkasi Oulussa alkulaukkansa hyvin ja kiri sisäradalta rahasijalle. Lähtö oli tätä helpompi, eikä orilta löydy edelleenkään selkeitä näyttöjä voitontahdosta. Uusi kuski voi muuttaa asian.

4 Virin Eko tyytyi viimeksi lähinnä seurailemaan 25-vauhtisella päätöskierroksella. Suoritusta ei voi mennä moittimaan, etenkin kun ruuna pystyi 2600 metrin matkalla uusiin ennätyslukemiin. Kuntonäytöt eivät ole kovin kaukana suosikista, mutta voitto tällä tasolla vaatii taistelua lopussa. 3 Hevillä ei kestänyt viimeksi kierroksen kiriä kovavauhtisessa lähdössä. Aiemmista starteista löytyy pari tosi hyvää suoritusta.

Juoksunkulku: Pauhis avaa hyvin ja saattaa pitää suorat keulat. Kartelli ja Villi-Anna pystyvät reippaaseen avaukseen, jos kuskit päättävät satsata. Matkavauhti on rauhallista.

A: 2 B: 5,7,4,3,8,6T76-4: 6 Midnight Hour on Joensuu-ajon selkeä ykköshevonen, vaikka juoksunkulun kanssa saattaa tulla murheita. Alla on St. Michelin voitto keulasta, kun Iikka Nurmonen sai vetää avauskierroksen yllättävän rauhassa. Maalisuora tultiin alle kymppiä, ja Midnight Hour piti tätä kovemman vastuksen kurissa varmoin ottein. Tuohon starttiin oltiin varmasti satsattu, ja tällä kertaa sekä varustus että ajotaktiikka saattavat olla maltillisempaa sorttia.

3 Up-Date Hoss jäi Suur-Hollolan välierässä mehut pullossa pussiin ja voitti Kaustisella terävällä lopetuksella ulkoratoja pitkin. Ori avaa kovaa ja saanee tässä tarkan selkäreissun, mikä onkin voiton kannalta tarpeen.

4 Twigs Voici on yksi starttiin satsaavista, ja Pekka Korpi saattaa ladata alkuun kaiken mitä löytyy, sillä keulapaikka on tammalle vahvasti mieleen. Mikkelissä lähtörata oli ulompana, ja juoksupaikka löytyi kolmoskaistan kiertämisen jälkeen johtavan rinnalta. Tamma taipui lopussa parhaiden tahdista, mutta saa suorituksestaan puhtaat paperit. 8 Good Dynamite teki Suur-Hollola-viikonloppuna loistavat suoritukset, eikä finaalissa siunaantunut edes kunnollista kirisaumaa. Vastus on parhaiden osalta tosi kova, ja kasiradalta voittaminen vaatii paljon.

Juoksunkulku: Ainakin Up-Date Hoss, Twigs Voici ja Midnight Hour avaavat kovaa. Ensin mainittu tyytynee hyvään selkäjuoksuun, mutta kaksi muuta saattavat kilvoitella johtopaikasta hetken aikaa.

A: 6 B: 3,4,8,7,10T76-5: Kuusivuotiaiden suomenhevosten lähdössä on mukana muutama ikäluokan parhaimmistoon kuuluva, mutta kokonaisuutena lähdön osallistujien tasoerot ovat räikeät. Suosikkien osalta riittää silti mielenkiintoa. 9 Tähen Toivomus lähtee jahtaamaan numeroa 2 Liisan Tulilintu, ja huippupystyvä 7 Lissun Eerikki yrittää sotkea kissa-hiiri-leikkiä parhaansa mukaan.

Tähen Topelius on Suur-Hollolan voitto alla päivänselvä ennakkosuosikki, mutta paljon on kiinni siitä, kuinka kovaa Liisan Tulilintu pystyy päästelemään alta pois. Lahdessa ori pääsi itse pitämään huolta vauhdista, ja kova tempo varmisti takamatkan pyssyjen loitolla pysymisen. Voitto vaatinee ainakin 23-ajan ja kenties vielä kovempaa kyytiä. Lissun Eerikki ei ole viime starttien perusteella vauhdeiltaan kovin kaukana edes Tähen Topeliuksesta, mutta askellus on edelleen kovassa vauhdissa epävarmaa. Nyt on Ari Moilasen vuoro yrittää epävarman orin raiteilla pitämistä.

Jonkun muun voitto olisi jo tähtitieteellinen yllätys, vaikka mukana on muutama omissa sarjoissaan pärjännyt hevonen.  8 Kukan Tutu meni viimeksi ravia koko matkan ja kesti kuolemanpaikan hyvin, mutta samantasoinen meno tuskin riittää tässä voittoon saakka.

Juoksunkulku: Liisan Tulilintu lähtee vetämään porukkaa, ja Hannu Torvisen taktiikka sanelee matkavauhdin. Tähen Toivomus etenee tilaisuuden tullen aikaisin mukaan kärkiporukkaan.

A: 9 B: 2,7T76-6: 3 Flight April ampui Mikkelissä keulaan ja tuli aivan lopussa Dionne Sisun ohittamaksi. Kohtalo oli täysin sama edellisessä startissa, ja nyt kyseinen kilpakumppani ei ole mukana viivalla. Nopea avaaja on suosikki johtopaikalle, mutta eturivissä on useampi starttiraketti, ja vauhtimittari saattaa painua pitkälle punaisen puolelle.

10 Zigge Silvio jäi viimeksi Mika Forssin taktisen silmän uhriksi, kun kiritilat keulan William Birdlandin takaa siunaantuivat vasta juuri ennen maalia. Mailin matka tuskin on ongelma, mutta takarivin lähtöasemat haittaavat tuntuvasti, vaikka lähtöstä on jäänyt pois kolme hevosta. Ylivauhdin vaara on tosin tuntuva. 11 Whelie Awake kilpailee uransa ensimmäisellä maililla ja pääsee aloittamaan kokeilunsa takarivistä. Viimeksi tuli komea voitto pronssifinaalissa, kun ruuna kesti keulajuoksun jälkeen ykköseksi, vaikka muut lähestyivät lopussa tuntuvasti. Hevosen vauhtivarat riittävät mailillakin, mutta juoksusta voi tulla liian vaikea.

Juoksunkulku: Flight April nappaa keulat tulisessa avauksessa. Hamdalla tai Arctic Muscles saattaa tarjota alusta asti kovaa painetta.

A: 3,10 B: 11,1,4,2,5T76-7:
Päätöskohde näyttää vaikealta pelilähdöltä, ja vihjesysteemiin otetaan suosiolla reilusti rasteja. 4 Poika-Ramiini meinasi voittaa viimeksi viimeisen takasuoran alun haparoinnista huolimatta, mutta tuli ohitetuksi aivan kalkkiviivoilla. Ohituksesta vastasi neljännessä sisällä nappijuoksun saanut 5 Uutelan Liisi, joka pisteli lopussa ulkokautta kärkeen.

2 Vispaus kulki viimeksi laukkojen lomassa hyvin, ja edelliskerran kiri takajoukoista kellottui alle 25-vauhtiseksi. Laukkariski on suuri, mutta hevosen kunto riittää tässä porukassa varmasti. 1 N.P. Villari matkasi viimeksi pääosin johtohevosen takana ja kiri jatkossa toisesta ulkoa kärkeen. Meno näytti 27-lopetuksesa hyvältä, ja nyt lähtöasemat ovat parhaat mahdolliset. 16 Carmikas tuli Oulussa maaliin voimia tallella ja jatkaa hyvässä iskussa. Nyt rattaille palaa ammattikuski, ja ori on vaikeista asemistakin pelihevosia.

Juoksunkulku: N.P. Villari pitää sisältä keulat ja saa Vispauksen tai Poika-Ramiinin rinnalleen.

A: 4,5,2,1 B: 16,9,12,13,14,6

 

Ravinetin Toto76-vihjesysteemi:

 5 Salesman (1,2)

6,10,5,2,4 (3,7)

2 Pauhis (5,7)

6,3 (4,8)

9,2,7 (8,3)

3,10,11,1,4 (2,5)

4,5,2,1,16,9 (12,13)

900 riviä – 45 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

40 metriä riittää

Hyviä lähtöjä ja haastavia kohteita

Pelillistä ja urheilullista mielenkiintoa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle