Vihjeet

Presidentillinen varma sunnuntain T65-peliin

Kuva: Anu Leppänen
Vuoden 2019 Killerin Eliitin ykkönen President Lindy päättää paussinsa ja avaa Antti Ojanperän väreistä lauantaina Äimärautiolla. Oriin ohjat ottaa käsiinsä Santtu Raitala.

St Michel -sunnuntain T65-pelissä jaetaan 40 000 euroa ylimääräistä. Vihjesysteemin varma valitaan Eugen Pylvänäisen Muistoajosta.

Anu LeppänenSt Michelissä voitto menee todennäköisesti ulkomaalaisvieraille, sillä kovakuntoisimmat kotimaiset ovat huonoimmilla paikoilla.

5 Heavy Sound on yksi Ruotsin tämän hetken kiinnostavimmista hevosista ja St Michelin selvä suosikki. Daniel Redénin valmennettava menee sekä lyhyen että täyden matkan. Viimeksi se kiersi matkalla johtaneen Cyber Lanen rinnalle, nujersi sen ja jaksoi vielä pitää hyvin kirineen Sorbet'n takanaan. Gävlen maililla Kenneth Haugstad iski Heavy Soundilla viimeisellä takasuoralla ja ruuna irtosi vakuuttavaan voittoon ajalla 09,2a.

Finlandia-voittaja 3 Pastore Bob on huippumaileri ja varteenotettava vastustaja. Pastore Bob sai kivikovia startteja Elitloppetin karsinnassa ja finaalissa sekä etenkin toissa kerralla Kalmarissa, missä se oli mukana älyttömässä alkuvauhdissa. Rata ei ollut nopeimmillaan, mutta Peter Untersteinerin tuolloin ajama Pastore Bob sekä Conrad Lugauerin Sahara One ottivat yhteen 1.06-avauksessa ja ajoivat täysiä niin pitkään kuin peli veti. Molemmat tietysti katkesivat loppumatkasta pahasti.

Viimeksi Lindesbergissä Pastore Bobilla otettiinkin ykkösradalta suosiolla asemat johtavan takana. Ruuna jäi sinne voittovoimaisen oloisena pussiin, joten kunto näyttää olevan kohdallaan. Pastore Bob on niin kova avaaja, että se pystynee valtaamaan keulat - ottihan se piikkipaikan Elitloppet-finaalissakin seiskaradalta.

2 Peace Of Mind on näyttänt hyvyytensä Seinäjoki Racen, Finlandia-Ajon ja Elitloppetin tammaeliitin kakkosena. Powerparkissa se laukkasi heti alussa, mutta normaalisti Peace Of Mind on suoritusvarma hevonen ja kova lähtijä, joka saa tässä hyvät asemat.

Suomalaiset ovat haastajan roolissa. 1 Workout Wonder ja 4 Midnight Hour olivat viime startteihinsa pettymyksiä ja parannettavaa on selvästi. 6 Victory Bonsain kiri ei ollut Kaustisella yhtä hyvä kuin Powerparkissa, ja kuutosradalta se pakittanee porukan perälle. 7 Elian Web oli Suur-Hollolassa hyvä ja sen luulisi parantavan starttien myötä pitkän taukonsa jälkeen. 8 Starzinner jyräsi Kaustisella hienosti ykköseksi, mutta kasiradalta tehtävä tuntuu lähes toivottomalta.Anu LeppänenEugen Pylvänäisen Muistoajo on hieno lähtö, jossa voidaan mennä miten lujaa tahansa. 7 President Lindy on perushevonen. Kajaanissa se oli aivan liian menoillaan ja tyhjensi itsensä siihen, mutta oikeiden varusteiden löydyttyä tulostakin on tullut. Kouvolassa President Lindyllä ajettiin varovasti ja se jäi pussiin. Viimeksi Killerillä sen huima kiri ei jättänyt ketään kylmäksi, ja tuloksena olikin hieno voitto.

President Lindy lähtee miljoonaa ja Lexus Dreamin poisjäänti helpotti sen tehtävää. Tien keulaan pitäisi nyt olla selvä, ja kun President Lindy on ainakin alustavasti maltillisesti pelattu, se rastataan vihjeen varmaksi.

5 Virginia Grif näytti luokkansa Suomessa Seinäjoen ja Vermon voitoissaan. Sen jälkeen se haki Elitloppetin nelivuotiaiden tammojen eliitissä keulat ja voitti vamrasti ennätyksellään 10,5a. Viime startissaan Virginia Grif ei ollut yhtä loistava, vaikka kelpo suorituksen toiselta ilman vetoapua tekikin. Italialaistamma ei ole kovimpien avaajien kaltainen starttiraketti, eikä se tavoittele alussa keulapaikka.

4 Rubio romahti viimeksi eikä sillä voinut olla kaikki kunnossa. Sitä ennen ori oli Bodenissa keulasta kolmas ja Elitloppet-viikonlopun nelivuotiseliitissä viides. Tuolloin se hävisi Lexus Dreamille parikymmentä metriä, ja ilman tason nostoa voittoa ei ole nyt luvassa.Anu Leppänen7 Puce Tanic E (T65-2) maistuu pitkällä matkalla kovasti. Jeroen van Craen luovuttaa oriin ohjat Ari Moilaselle, joka hakee Puce Tanic E:lle juoksuradalta hyvät asemat. Oriin taulu ei kerro totuutta sen kunnosta, sillä kolmanneksi viimeistä starttiaan lukuun ottamatta se on ollut koko ajan hyvä.

Kouvolassa Puce Tanic E juoksi Atupemin voittamassa hirmutasoisessa viisivuotislähdössä, jossa se eteni neljännestä sisältä neljänneksi. Viimeksi van Craen ajoi oriilla radalta 12 sisärataa pitkin, eikä Puce Tanic E päässyt lopussa käyttämään kaikkia voimiaan. Puce Tanic E on parhaimmillaan oikein vauhtikestävä hevonen, jolle pitkä matka käy hyvin. Sarja sopii sille erinomaisesti.

Kisassa otetaan tiukka linja, eikä lapulle mahdu kuin paalun hevosia. Ne pystyvät varmasti menemään 3100 metriä 1.15:n pintaan, ja silloin takamatkalaisten tehtävästä tulee helposti toivoton.

11 Winner Journey (T65-6) on hankalalla paikalla, mutta huippukunnossa. Killerillä se hävisi keulasta vain hirmuhevosille, kun President Lindy voitti ja nyt lauantaina ajan 09,9a mennyt Uraia oli toinen. 20 metrin etumatkalta niihin nähden startannut Winner Journey ei hävinnyt niille hirveästi, ja nyt vastassa ei ole ihan saman tason hevosia. Takarivistä Winner Journeyn toiveet toki lepäävät ylivauhdin varassa.

10 Liisan Tulilintu (T65-4) koki viimeksi Jämsässä kauden ensimmäisen tappionsa, mutta oli tuohonkin starttiin asiallinen. Tulisieluista tammaa rassasi useampi lähdön uusinta, jotka varmasti söivät sen paukkuja jo ennen itse kisaa.

Liisan Tulilintu on nyt ensimmäistä kertaa samalla viivalla avoimen luokan tammojen kanssa. Vauhtivaroiltaan se on varmasti yksi kisan kovimmista, ja Akaasian perässä sen pitäisi päästä takarivistä hyviin iskuasemiin. Liisan Tulilinnun balanssia kevennetään tähän starttiin, ja rohkeimmille se voi olla jopa ideavarma-ainesta.Anu Leppänen15, 9 (1, 11)

2, 1, 7, 6 (9, 11)

7 President Lindy (5, 4)

3, 10, 7, 1 (12, 11)

5, 3, 2 (7, 8)

6, 10, 4, 7, 11 (9, 12)

48 euroa

Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Suuri suosikki varmistetaan Ruotsin Toto75:ssä

Ravivihje: Tammavaltikkaa ja tahtojen taistoja Pilvenmäellä - ”Miehelle pitää asentaa kierroslukumittari kisaa varten”

Ravivihje: Ideavarman varassa Ruotsin Toto86-pelissä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video