Ison T75-potin haussa - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Ison T75-potin haussa

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Lentävä ruotsalainen? Carl Johan Jepson on viime vuosina naapurimaan ohjastajapörsissä eniten osakkeitaan nostaneita kuskeja. Hän ajaa lauantain jackpotkierroksen pankkia, ajokiellossa olevan Björn Goopin valmentamaa Giant Shadowia.

Jägersron lauantain T75:een syntyi iso jackpot, kun jo viime lauantaina pelattiin jackpotista, ja viitosten rahat jäivät jakamatta. Täysosumalla voisi saada jopa viisi miljoonaa euroa, kun bonusta on potissa päälle kaksi milliä.

Lauantaille on Malmön seudulle luvattu sateita, mutta ennusteen mukaan vasta ravien jälkeen. Giant Shadow on "kaikkien pankki" aiheesta, mutta kuuteen jäljelle jäävään kohteeseen sisältyy niin paljon vaikeusastetta, että rivillä voi silti saada ihan mitä tahansa.

Paras pelikohde ja niinmuodoin ideavarma on kotiradan Comanche Moon (T75-5). Sen pelaaminen perustuu siihen, että ori on lähellä päästä seiskanumerollakin keulaan, kun nopein avaaja Xlnt Chili Tripel napannee ensin sisäpuolelta keulan. Seuraavana ne hakenee Comanche Moon, ja loistoiskussaan Joakim Lövgrenin valmennettava on lähellä vetää maaliin saakka lyhyttä matkaa. Jägersrossahan piikkipaikka on erityisen iso etu.

Anu Leppänen



Giant Shadow (T75-3) siis on niin vahvoilla, että varmistaminen tuntuu turhalta, vaikka ei se mitenkään alipelattukaan 79%:n osuudellaan ole. Ruuna on todella voitokas, se ei ole esittänyt heikkouksia Ruotsissa. Viime esitys oli vahva ja hevonen avaakin hyvin parhaalta mahdolliselta lähtöpaikalta, joten erittäin todennäköinen voittaja se on. Comanche Mooniin uskotaan siis myös, mutta se on ideavarmaosastoa.

Porukkasysteemi:

10, 6, 7 (11,3)

6, 9, 7 (1,12)

2 Giant Shadow (3,1)

4, 2, 1, 3, 11 (12,9)

7, 9, 10, 12 (1,2)

8, 6, 10, 11, 5 (4,1)

4, 5, 3, 9, 10 (1,11)

4500 riviä - 225 euroa.

Anu Leppänen



Muista paitsi Giant Shadown kolmoskohteesta löytyy siis paljon maksavia yllätysvetoja. Kakkoskohteen Sempre Avanti lienee, hevonen, josta ruotsalaipelurit eivät ymmärrä paljoa. Steen Juulille täksi kaudeksi siirtynyt ruuna on iskussa ja olisi voinut voittaa tosi hyvätasoisen Travliga-lähdön viimeksi hieman aikaisemmin tilaa saadessaan. Sempre Avantin tulokset viim starteista ovat kovia Tanskan kaviourille, jotka eivät ole yhtä nopeita, kuin Ruotsin puolella. Lähtönopeutta voltista piti etsiä hevosen uran alkuvaiheen Bornholmin (580 metriä!) startesta, mutta niiden perusteella se voi olla hyvinkin nopea juoksuradalta. Eli se on alhaisella osuudellaan hyvältä paikalta oikein maistuva pelihevonen tänään.

Domestic Ås (75-4) on iltapäivän kiinnostavimpia. Se toki ailahtelee, mutta viime esitys raskaahkola juoksulla kertoo hyvästä vireestä. Jos tamma on elokuun lopun starttinsa veroinen, se voittaa melko varmasti. Se meni 11,1 avattuaan 08,8/500 metriä ja karkasi kauas vastustajista Mantorpissa. Se on todennäköinen keula tässä lähdössä ja turhaan vain 5% pelattu.

Jos hakee viitoskohteeseen Comanche Moonin sijasta megayllättäjää, se voisi olla Secret Mission (1%!), joka on ollut pitkään hienossa vedossa ja jonka lähtöpaikka parani selvästi poisjäännin myötä. Toki takaa on vaikea lyhyellä matkalla ehtiä.

Samoin kultadivisioonaan ja päätöskohteen pronssiin löytyy maksavaa. Kullassa Ringostarr Treb on uonnollisesti liki, mutta sille hieman oudompi matka 2609 metriä, lähtöpaikka ja tauko ovat kuitenkin  asioita, joista tulee miinuksia, vähintään kysymysmerkkejä. Päätöskohteen Ymer Brick on iskussa ja voi juosta vaikka keulassa, joten sitä ei kannata unohtaa.

Porukkasysteemi:

10, 6, 7 (11,3)

6, 9, 7 (1,12)

2 Giant Shadow (3,1)

4, 2, 1, 3, 11 (12,9)

7 Comanche Moon (9,10)

8, 10, 11 (6,5)

4, 5, 3 (9,10)

405 riviä - 20,25 euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suuri jackpot mehevöittää Halmstadin 75-kierrosta

Uutisviikko minuutissa: Hippos-kuvioita, Suur-Hollola-yllärin traaginen kohtalo ja Goopin juhlaa Kouvolassa

Kymi GP:ssä loppusuora 08-vauhtia – Vitruvio voitti kaksintaiston

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video