Tiukka 64-kamppailu: Poikolan Neito vai Vennelmon Varma? - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Tiukka 64-kamppailu: Poikolan Neito vai Vennelmon Varma?

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Viime kesänä kuningatarkisassa Iikka Nurmosen valmentamana ja ohjastamana kuudenneksi sijoittunut Poikolan Neito on palannut kotitalliinsa Lieksaan.

Keskiviikon viides Toto64-kohde Vermossa on kylmäveritammoille rajattu rahasarja, jonka osallistujista Poikolan Neito sekä Vennelmon Varma ovat voittaneet kauden aikana jo avoimen tammalähdön. Kumpikin oli voittaessaan iso yllättäjä.Vennelmon Varma onnistui siinä tämän kuun alussa, kun se pääsi etenemään kiihdytyksen päätteeksi johtoon ja vastaili sitten sinnikkäästi maaliin saakka.
Poikolan Neidon osuma tuli heinäkuussa 3100 metrin ryhmäajossa, minkä ansiosta se pääsi mukaan kuningatarkilpailuun. Siinä se ei pärjännyt ja sai sen jälkeen vetää kunnolla henkeä. Paluustartissa juoksupaikaksi siunaantui hitaan alun jälkeen toinen rata ilman vetoapua.

"Poikolan Neito oli alussa hätäinen ja jäi jonkin verran siinä lähtökiihdytyksessä. Se ei pystynyt loppurykäisyyn vastaamaan, mutta ihan asiallinen tauolta paluu, kun 25 meni mailin voltin", Iikka Nurmonen arvioi.

"Kaikki on mennyt sen jälkeen hyvin, ja varmaan se parantaa. Paikka on hyvä, ja siitä saa hyvän juoksun. Ei se varmaan ihan keulaa pidä, mutta pääsee lähelle kärkeä. Ihan hyviä tammoja on vastassa, mutta ei kuitenkaan niin kovia, mitä vastaan se on viimeiset startit juossut."

Vennelmon Varma juoksi viime kohtaamisessa kolmantena hevosena toisen radan jonossa ja kiri päätösvaiheessa muutaman sijan Poikolan Neitoa korkeammalle. Lappeen välistartista tuli kakkossija 1.22-vauhtia lopettaneelle Kihiseelle hävinneenä.

Iikka Nurmosella on muissa kohteissa laina-ajokkeja, joista tutuimpien Cocktail Princessin ja Whogonow'n mahdollisuuksia hän pitää hyvinä.

"Ne ovat hyviä hevosia sarjoihinsa", hän painottaa. "Whogonow hätäili viimeksi, ja tuli laukka auton perässä."

Whogonow ei ole onnistunut kykyjensä edellyttämällä tavalla, mutta nyt voitto on joka tapauksessa tiukassa, kun lähdössä on mukana Credit To Love. Hannu Torvisen ajokki on parantanut kaiken aikaa eikä ole liian tarkka juoksusta, joten eturivin uloin lähtöpaikka ei haittaa.

Fuscus H.L. kelpaa toiseksi varmaksi. Alkupään kohteet tuntuvat haastavilta, ja systeemistä joutuu pudottamaan monta mahdollista yllätyshakua ilman rohkeaa ratkaisua.
Riikka Eskonniemen valmentama 4-vuotias Fuscus H.L. oli loistava voittaessaan viime kuussa kovalla täyden matkan tasoitusajalla 15,2. Se pääsi etenemään tuolloin johtopaikalle ja piti tempon tasaisen kovana. Viime kerralla lähtöpaikka oli takarivissä, mutta Ari Moilanen kierrätti ajokkinsa jo ensimmäisellä takasuoralla kärkihevosen rinnalle. Paikka osoittautui liian vaativaksi.Lähtö 1: 4 Borgmester, 3 Cocktail Princess, 5 Wide Game, 7 Lassic Point, 9 Mister Lane, 2 Mystic Power (6, 8)

Lähtö 2: 2 Lovely Secret, 3 Wonder Woman, 4 Sanni Sky, 1 Yeezuz, 5 Stonecapes Pro, 8 Brown Recluse, 10 War Paint, 12 Geremi Boko, 6 Club Nord Chip (7, 11)

Lähtö 3: 2 Fuscus H.L. (9, 16)

Lähtö 4: 8 Credit To Love (5, 3)

Lähtö 5: 6 Vennelmon Varma, 1 Poikolan Neito (9, 5)

Lähtö 6: 10 Donato E., 12 Zeus Kemp, 2 I'm Just a Sund, 9 Lord Ivar (1, 7)

6 x 9 x 1 x 1 x 2 x 4 = 432 riviä = 43,20 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nurmosen tallista lähti kaksi tammaa

Åby ja Örebro jakavat isot T86-rahat

Päivän ravit: Grand Slam Lindesbergissä ja Elitloppetin rata-arvonta

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video