Vihjeet

Illan T86-haaste alkaa kahdella varmalla

Keskiviikkoiltojen ravipähkinä, Ruotsin kahdella radalla ajettava T86, on jokseenkin aina iso haaste, mutta tällä kertaa kaksi keulavarmaa alkuun auttavat liikkeelle.

Molemmille paikkakunnille, Tukholmaan ja Sundsvalliin, luvataan kelpo ravikeliä, joskin pohjoisemmalla paikkakunnalla ravien alussa saattaa sataa räntää. Sen pitäisi pian kuitenkin loppua reilusti ennen T86-pelin alkua, jos ennuste osuu.

Avauskohteessa Reverend Wine on päässyt erittäin sopivaan tehtävään ja johtanee maaliin asti. Kakkoskohteessa pelimerkit ohjautuvat väärin, kun Hope Of Joy kerää jättimäisen suosion. Ori on vahvassa iskussa, mutta se ei ole ravannut hyvin - viimeksi tuli laukkakin - ja keulapaikka voi jäädä haaveeksi, jollei meno muutu sulavammaksi. Varsinkin, kun Balto d'Huon lähtee sisäpuolelta lujaa ja näytti vahvaa menoa viimeksi takaa. Vastaavalla menolla keulapaikalta muille ei taida jäädä ohitussaumaa.

Anu LeppänenReverend Wine (T86-1) ei ole raketti alussa, mutta ok-avaaja kuitenkin. Se kohtasi viimeksi T75:ssä aivan erilaisia hevosia hopeadivisioonassa Uralin voittaessa. Reverend Wine kiri takarivistä lähteneeenä ulkoratoja viimeiset 800 metriä noin 09,7-tahtia ja sitä häirittiinkin hieman loppukaarteessa. Nyt ruuna käy hakemassa keulan ja pitää viime kertaa selvästi köykäisemmät vastustaja aisoissa.

Päivän maistuvin pelihevonen on siis Balto d'Huon (T86-2), joka jo toissastartissa teki vahvan lopetuksen. Tuosta startista puuttuu laukkamerkintä, kun ruuna kompuroi alussa ja jäi hännille ja ratkaisevasti voiton suhteen. Se tuli viimeisen puolikkaan ulkoratoja 10,5-tahtia saavuttaen koko ajan kärkeä. Viimeksi se kulki lyhyessä voltissa viimeiset lentävät 1600 metriä 11,2-tahtia, lopetti ulkoratoja 10,0-kyytiä puolikkaan ja ehti vielä ykköseksi. Paras on vielä kertomatta: ruuna osaa avata auton takaa hyvin. Se voi onnistua pitämään piikkipaikan, jolloin muut olisivat voimapesän kanssa tosi vaikeuksissa.

Porukkasysteemi:

3 Reverend Wine (10,4)

1 Balto d'Huon (2,3)

8, 1, 5, 6 (4,7)

9, 11, 1, 2, 10 (6,5)

1, 7, 5, 11 (4,9)

1, 10, 3, 8 (4,9)

9, 5, 12 (4,1)

8, 11, 6 (1,3)

2880 riviä - 144 euroa.

Anu LeppänenT86 on siitä hyvä pelimuoto, että lähes aina löytyy maistuvaa ja aivan liikaa maksavaa pelattavaa. Montélähdön (T86-3) suosikki, kotiradan Donners AM, voisi toisaalta parin poisjäännin jälkeen olla vaikka ideavarmakin. Ruuna oli suosikki kaikkein kovimpia vastaan montén Ruotsin mestaruudessa viimeksi, mutta ravi ei pitkämatkalaiselle sujunut. Se ei ole hävinnyt vielä ehjää juoksua montéssa, ja nyt on sauma jatkaa tuota trendiä. Toisaalta Oscarssoneille siirtynyt Joyride Cane oli debyytissään uudesta tallista juuri tässä lajissa johtavan rinnalta aivan ylivoimainen, ja sitä kannattaa varoa ylisarjassakin.

Requiem For A Dream (T86-4) on parhaita pelihevosia myös. Ruuna oli hyvä saadessaan myöhään tilaa ja kiriessään terävästi jo ennen parin kuukauden paussiaan. Viimeksi se palatessaan sai taas aivan liian myöhään tilaa neljännestä sisältä ja tuli 10,0-tahtia viimeiset 400 metriä tätä kovemmassa porukassa - No Limit Royalty lopetti siinä keulasta lujaa. Nyt meno voi tiivistyä lisää, mutta silti nelivuotiaan peliosuuden kohdalla lukee 3% tätä kirjoitettaessa, nam!

Vahvassa vireessä kilpaileva mutta hieman tasavauhtinen Angel Ovea (T86-5) ja Davy Jones Sisu (T86-6) ovat myös hyviä pelihevosia iltaan ainakin alustavien osuuksiensa mukaan. Tomi Haapion ohjastama Davy Jones on loistovedossa, nyt hyvällä paikallakin, ja se osaa avata kovaa.

Kierroksen suurin suosikki Andre Agassi (T86-7) tuntuu lyhyellä matkalla takarivistä ylipelatulta. Toinen takarvin hevonen Twinkle Kronos lienee hevosena samaa luokkaa. Se palaa pikku paussilta, mutta niin se teki viimeksikin vastaavista asemista ollessaan lopulta ylivoimainen. Suosikin osuus rasteista on lähes kymmenkertainen, joten Twinkle houkuttelee.

Myös päätöskohteen Pelle Barossossa on ainesta jopa ideavarmaksi. Ori avaa lujaa, ja se on toinen kova keulantavoittelija M.T.Malkinin ohella. Kumpaakin auttaa kaksi poisjääntiä, mutta eiköhän Björn Goop Pellen rattailla vedä pitemmän korren Göran Westeriä vastaan? Man At Work voi olla porukan kyvykkäin, mutta melkein vuoden tauko ja lähdön isoin numero tasoittanevat ainakin peliä. Lisäksi 10 kertaa uransa 26 startista voittanut saksalaisori Pelle Barosso voi hevosenakin olla suosikin veroinen - ainakin se lienee jaloistaan kestävämpi, kuin vaivoista kärsinyt Man At Work.

Porukkasysteemi:

3 Reverend Wine (10,4)

1 Balto d'Huon (2,3)

8 Donners AM (1,5)

9, 11, 1, 2, 10 (6,5)

1, 7, 5, 11 (4,9)

1, 10, 3, 8 (4,9)

9, 5, 12 (4,1)

8 Pelle Barosso (11,6)

240 riviä - 12 euroa.

Anu LeppänenPelle Barosso käy myös Duon (Xpress, kohteet 7 ja 8) ideavarmaksi.

Kohde 1:  9, 5, 12, 4, 1

Kohde 2: 8 Pelle Barosso

Viisi yhdistelmää, minimipanoksella viisi euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pyhän ravit: suomalaisjuhlaa Uumajan GS75-raveissa

Ruotsin 86-potin jahtiin suomalaiseväin

Päivän ravit: Forssin tallin kaksikko Färjestadin T64:ssä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video