Vihjeet

Kymenlaakso-ajo jälleen huippu mielenkiintoinen 75-kohde

Kuva: Ville Toivonen
Juhliiko Kari Savolainen Kymenlaakso-ajon voittoa lauantaina? Morris voitti karsintansa vakuuttavasti.

Kolmevuotiaat lämminveriset kilpailevat 45 000 euron ykköspalkinnosta Kouvolassa. Suosikiksi noussee keulasta karsintaansa varmoin ottein hallinnut American Hero. Pekka Korven suojatti kehittyy kaiken aikaa, mutta finaalissa tarvitaan jo venymistä.

Kari Savolaisen valmentama Morris voitti karsintansa niin ikään keulasta. Se lähti voltista matkaan aivan eri vauhtia kuin muut ja hallitsi kisaa helpon oloisesti maaliin saakka. Valmentajalle voitto ei ollut yllätys.

”Pelaajat eivät vissiin katsoneet heinäkuun laukkastarttia videokirjastosta. Se kulki piiska kainalossa alle 13-vauhtia viimeiset 1200m. Se kiihtyy todella lujaa ja odotuksia on finaalin suhteen”, jutteli Kari Savolainen.

Takamatkan hevosista mielenkiintoisin on Sahara True Lies. Kriteriumin finalisti parantaa karsinnasta.

”Tampereen jälkeen oli murheita, eikä sitä päästy valmistelemaan karsintaan oikein mitenkään. Finaalissa voidaan nähdä aivan erilainen hevonen, kun saatiin startti alle”, vihjasi Timo Korvenheimo.

Koveri jäi viimeksi johtaneen Raggarin taakse pussiin ja voi Kouvolassa jäädä vähälle huomiolle.

”Jos Porissa olisi tiloja ilmaantunut, olisi Koveri taistellut kärjessä. Se oli tosi jämäkän tuntuinen koko päivän kun kilpaili hokkikengillä. Koveri kiihtyy lujaa ja keulapai-kalta se on aina parhaat esityksensä tehnyt. Ulompana on hyviä hevosia, mutta ei tämän ulkopuolelta ole helppo keulaan päästä. Muutama epäonnistuminen on alla, joten Kouvolassa olisi jo aika palata voittokantaan”, kertoi ohjastaja Ahti Antti-Roiko.

Ranskan suuriin koitoksiin tähyävä Sobel Conway kilpailee Kavioliigan osalähdössä. Takamatkan sisärata voi aiheuttaa murheita juoksun kulun suhteen. Vain siksi mukaan pari varmistusta.Lähtö 1: 2,3,1 (10,11)
Lähtö 2: 5,4,3,6 (2,1)
Lähtö 3: 3 Koveri (6,7)
Lähtö 4: 6 Välähdys (2,5)
Lähtö 5: 10,3,6 (8,9)
Lähtö 6: 1,6,11,12,10,9,7 (8,3)
Lähtö 7: 3,4,9,5,8 (11,1)

1260 riviä x 0,05e = 63eToto75-3 3 Koveri. Jäi viimeksi voimissaan pussiin Raggarin taakse. Keulasta hankalasti voitettavissa.Toto75-3 4 Kihisee. Voitti viimeksi sopivan lähdön. Parantaa kaiken aikaa, mutta vastus on Kouvolassa ehkä liian kova.


Toto75-6 6 Morris. Katapultin lailla kiihtyvä ori voitti vakuuttavasti karsintansa. Kulki heinäkuussa Vermossa laukan jälkeen 1200m 12,8-vauhdilla helpon oloisesti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Palomäki Kymenlaakso-ajon ennakkoasetelmasta: An-Dorra Kriteriumia paremmassa iskussa

Holttisen Ulk Delle Selve kuntoutukseen, saumoja viikon raveissa ja jännä varsa tulokkaana

Korpi: Massilla Ruotsiin - Hotshot Luca yllätysvalmis - Kymenlaaksoon hyviä varsoja

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video