Viiden voiton putkessa – silti kokeillaan ohipeliä - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Viiden voiton putkessa – silti kokeillaan ohipeliä

Kuva: Anu Leppänen
Timo Nurmoksen 3-vuotias Mellby Hoffa ei ole vielä laukatta tappiota kokenut, mutta tänään sellainen uhkaa. Muitakin hyviä voittosaumoja mieheltä kyllä löytyy.

Timo Nurmos marssittaa Eskilstunan 75-lähtöihin huippukyvykkään ja –kuntoisen viisikon.

Etukäteen yksi luotetuimmista on Mellby Hoffa. Se aloitti uransa laukkaamalla, mutta on sen jälkeen tehnyt virheetöntä työtä ja voittanut kaikki viisi seuraavaa starttiaan. Viimeksi 3-vuotias kellisti johtaneen tuoreen 75-voittajan Dominic Wibbin kuolemanpaikalta!

Lähtönopeutta ei ole kuitenkaan vielä testattu, ja on iso vaara, ettei se riitä tällä kertaa keulapaikan pitämiseen ykkösradalta. Silloin voi vaikeuksia olla luvassa.

Tiger Journey lähtee keskeltä rataa kuin ohjus, mutta voitti viimeksi mailin sen verran niukasti, että lähtee  tuskin vastaamaan 3140 metrilllä toiselle starttiraketille 6 Fighter Mearasille. Se on ollut viime aikoina keulaan päästessään niin vakuuttava, ettei ole siitä välttämättä nytkään lyötävissä, vaikka Mellby Hoffa pääsisikin vapaaksi sisäradalta. Kakkossuosikkina mainio ideavarma!

Anu Leppänen6 Fighter Mearasin (Toto75-2) taulussa voisi olla aivan hyvin neljäkin voittoa. Toissa startissa se joutui jarruttelemaan edessä haparoineen hevosen takana ja häiriintyi tämän laukattua 1. kaarteessa itsekin laukalle. 23.9. Örebrossa suosikki jäi yllättäen kuolemanpaikalle, ja keulahevosen nakertaminen maksoi sen verran, että takaa tuli yksi ohi. Voittonsa Fighter Mearas on ottanut keulasta eleettömästi, eikä pohjia ole katsottu.

Anu Leppänen8 Whipped Eggs (Toto75-6) hurmasi vime talven pitkillä matkoilla ja jatkoi huippukunnossa Elitloppet-viikonlopulle asti. Tuolloin se paikkasi lähtölaukkansa Harper Hanoverin lähdössä hienosti ja nousi vielä kuudenneksi. Kesän ruuna piti taukoa, ja kahteen sen jälkeiseen starttiinsa se ei ole vielä voittanut. Mikä tärkeintä, ravi on käynyt kuitenkin täksi hevoseksi hyvin, ja vahvan viime kuolemanpaikkajuoksun perusteella Whipped Eggs on valmis palaamaan nyt voittokantaan. Rattaille hyppää pitkästä aikaa Örjan Kihlström, joka ajoi Whipped Eggsillä sen viime talven vakuuttavimmat voitot.

Anu Leppänen5 Milligan’s School (Toto75-3) joutui toissa kerralla keulasta tosi tiukoille Elian Webin kanssa, ja viimeksi takaa kiri jäi heppoiseksi. Laskukuntoa on ilmassa, eikä maiin matkakaan suosi. Keulaan voi nopeiden avaajien ulkopuolelta olla vaikea päästä, ja muilta paikoilta Milligan’s School on vain yksi monesta mahdollisesta.

Anu Leppänen9 Disco Volante (Toto75-3) ei ole voittanut aikoihin, mutta nousukuntoa on ilmassa. Viimeksi Ruotsin mestaruudessa vain matka oli väärä (2640) metriä ja vastus liian kova, ja sama päti edelliskerran Solvallan finaaliin (2140). Juoksutkaan eivät onnistuneet nappiin. Nyt ruuna on mielimatkallaan maililla, jolla lopetti 14.9. Bollnäsissä 800 metriä 4. ulkoa 08-vauhtia. Keulaspesialisti pystyy tulemaan siten takaakin, ja takarivin paikaksi ysirata kahden nopean avaajan takana on paras mahdollinen. 1 Zack’s Zoomer on antanut kahdesti 2140 metrillä keulasta vähän periksi, mutta on maililla siitä yllätysvalmis.

5 Krakas (Toto75-4) jäi painamaan viimeksi kuolemanpaikalla kovasti ohjille Breeders Crownin välierässä ja tukehtui viimeisellä takasuoralla pahoin. Keulapaikkakaan ei ole Bergsåkerin 24. elokuuta startin perusteella paras mahdollinen, mutta hyvän selkäjuoksun jälkeen tamma kirii aina vahvasti. Örjan Kihlström tuntee hevosen ja tarjoaa sille varmasti sellaisen pussiinjäämisen uhallakin, ja jos kiritilaa lopussa löytyy, Krakas on hypervaarallinen. Harvinaisen matalalla prosentilla pääsee Björn Goopia pelaamaan tauluaan parempikuntoisen 14 Timotejs Godisin rattailla.

8 Get Ready On Tour (Toto75-5) oli yksi neljästä Klass I:n hevosesta, jotka kohtasivat 26.10. Jägersrossa. Tuolloin se kiersi päätöspuolikkaan 3. rataa ilman vetoapua haastamaan voittokone Giant Shadow’ta eikä ollut yhtään huonompi kuin nyt selvästi enemmän pelatut 5 Hurricane River, 6 Velasquez Gar ja 4 Eclipse Am. Kasirata aiheuttaa tietysti omat ongelmansa, mutta siitä huolimatta peliprosentti on jäämässä liian alhaiseksi.

4 Island Life (Toto75-4) laukkasi keväällä hyviä sijoituksia kovissa lähdöissä, ja laukka tuli viimeksi tauoltapaluustartissakin. Sen jälkeen ruuna jäi kerran pikkuharmien takia pois, mutta tallikommenttien perusteella kaiken pitäisi olla taas kunnossa. Örjan Kihlström rattailla Island Life on jäämässä luokkaansa nähden aivan liian vähän pelatuksi – varsinkin, kun suosikki 5 Esprit Sisun vire on kaviopaiseen jäljiltä arvoitus ja se joutunee juoksemaan sen takia lisäksi kengät jalassa.

Anu LeppänenToto75-1: 7, 6 (4,2)
Toto75-2: 6 Fighter Mearas (1,7)
Toto75-3: 9, 5, 1, 3, 8, 2, 11, 12 (10,7)
Toto75-4: 6, 5, 11, 7, 4, 14, 2, 3, 12 (1,15)
Toto75-5: 7, 4, 5, 6, 8 (2.3)
Toto75-6: 8 Whipped Eggs (9,15)
Toto75-7: 10, 2, 6, 4 (3,9)

2880 riviä – 144,00 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suuri jackpot antaa lisäpotkua Årjängin Toto75-peliin

Sobel Conwayn ja Next Directionin duelli Festivaali-ajossa

Johtavatko suuret suosikit alusta loppuun Visbyn Toto86-kierroksella?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video