Vihjeet

Ravihistorian ensimmäiset Kavioliiga GP:t 75-rivissä

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Ari Moilanen on tottunut menestymään Lexus Dreamilla kovemmissakin lähdöissä.

Alkutalven ykköstapaus ravirintamalla on Kavioliiga -kilpasarjan eteneminen Grand Prix -vaiheeseen. Kylmäveriset mittelevät GP:n voitosta Seinäjoella ja lämminveriset Vermossa. Panoksia riittää myös pelipuolella, sillä Toto75-kierroksella on täysosumille luvassa puolen miljoonan euron jackpot. Näin päävoitto voi nousta jopa miljoonaan euroon.

Vihjerivin vartija on lämminveristen Kavioliigaa johtava Lexus Dream. Salama-avaaja sai ykkösradan, mikä tietänee sitä, että Ari Moilanen kannustaa ajokkinsa koko matkan johtoon. Kirikanuuna Sobel Conway on raju vastustaja, mutta huippuvireistä Lexus Dreamia on hankala ohittaa. Kolmantena erottuu edukseen Chief Orlando, mutta oriin askelissa ei ole ollut kahdessa tuoreimmassa kisassa samaa tenhoa kuin parhaimmissa starteissa.

Kylmäveristen GP:n taistelupari on pistepörssiä ylivoimaisesti johtava Josveis ja joko-tai -sähikäinen Välähdys. Kolmantena poimitaan kuitille mukaan kohinalla suomenhevoshuipulle kohonnut kotiradan tähti Joriini. Sen sijaan kesällä hehkunut Vixen jää varahevoseksi. Voimaoriin ominaisuudet passaavat syys- ja talvikeleille, mutta voitto on tällä kertaa kiven alla. Samaa mieltä on valmentaja-ohjastaja Markus Porokka.

”Viimeksi oriilla oli ongelmia ravin kanssa. Sitä ei voinut laskea menemään lainkaan. Muutellaan nyt kengitystä. Lähtöpaikka on hyvä. Tuskin me Josveisille pärjätään, mutta sen takana taistellaan”, kertoo Porokka.

Vaihtoehtoista varmaa hakevat voivat pohtia Evarttiin ja Ricoconeen luottamista. Ensin mainittu, kolmen vuoden takainen Pikkukunkku, on tekemässä vahvaa paluuta pahan loukkaantumisen jälkeen. Antti Ojanperän suojatilla on oivat saumat päästä dominoimaan tapahtumia johtopaikalle.
Ricocone on kohonnut rähinäkuntoon, mistä osoituksena viimekertainen viuhuva loppuveto kovassa St. Leger -lähdössä.


Lähtö 1: 6,1,2,4,3,10,8 (7,9)
Lähtö 2: 3,1,7,9 (2,11)
Lähtö 3: 1 Lexus Dream (3,2)
Lähtö 4: 3,6,4 (2,8)
Lähtö 5: 2,1 (11,12)
Lähtö 6: 6,1 (9,5)
Lähtö 7: 2,3,5,8,9 (4,1)
1680 riviä x 0,05 euroa = 84 euroa


Toto75, lähtö 2: Voitokkaalla Jepuliksella on ylisarjassa kova pähkinä purtavanaan.


Toto75, lähtö 3: Lexus Dream hallinnee keulasta, kun rinnalle tuskin on matkalla ruuhkaa.


Toto75, lähtö 1: Ruudikas kiihdyttäjä Even Smaller Plum on riittänyt tämänkertaista kovemmissakin koitoksissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Team Kallellaan joutui luopumaan aarteestaan Koivikon Kallesta – ”Elämäni hevonen”, sanoo valmentaja Porokka

Ravivihje: Tammavaltikkaa ja tahtojen taistoja Pilvenmäellä - ”Miehelle pitää asentaa kierroslukumittari kisaa varten”

"Kolmenkympin tietämissä useimmat meistä alkavat kaivata takaisin synnyinseudulleen" – Erkki Lappi muutti Pohjois-Savoon

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video