Vihjeet

Ruotsin Toto75 Norjassa – Pastore Bob haastaa sisäradan suosikin

Kuva: Ville Toivonen
Gunnar Austevoll lataa Gigant Invalleylla sisäradalta kovat piippuun ja yrittää torjua Pastore Bobin.

Johan Untersteiner matkaa Osloon kahden hyvän voittosauman kanssa.

Pastore Bob on kilpaillut huomattavasti kovemmissa Ruotsin lähdöissä ja olisi viime startin – lopetti 700 metriä takaa 09-vauhtia – perusteella maililla toisenlaisista asetelmista mainio varmaehdokas. Arpa heitti sen kuitenkin radalle 7 ja antoi toiselle starttiraketille, suosikki Gigant Invalleylle ykkösradan.

Kun Pastore Bob ei edellisellä Norjan käynnillään lähtenyt ilman piiskaa yhtä hyvin kuin normaalisti, keulaan voi olla ulkona vaikea päästä. Bjerkessä keulapaikka on puoli voittoa – varsinkin tässä, kun keulahevoselle tuskin on prässiä luvassa.

Untersteinerin toinen voittosauma on avauskohteen Dizzy River. Sekin on mainiossa kunnossa, muttei starttiraketti ja voi jäädä keskeltä rataa ikäviinkin asemiin.

Anu Leppänen1 Gigant Invalley (Toto75-3) on voittanut tauon jälkeen kaikki kolme lähtöään keulasta ja pyrkii sinne nytkin kaikin keinoin. Vaikka vastus kovenee Pastore Bobin verran, koko matkan johtoon on hyvät mahdollisuudet.

Anu Leppänen2 Iggy B.R. (Toto75-2) on vasta 3-vuotias ja joukon rutiiniltaan joukon vihreimpiä, mutta kriteriumifinalisti ja erittäin vahva hevonen. Laukatta se on hävinnyt urallaan vain kolmesti. Kriteriumfinaalissa tuli laukka lähtökiihdytykseen ja seuraavassa startissa neljäs sija 2. ulkoa, mutta viimeksi 4. ulkoa irtosi taas voittoisa kiri. Vaikka ori ei lähde lujaa, se saa kakkosradalta mainiot asemat ja on kirissä vahvoilla – varsinkin, kun päävastustajista 3 Corleone D.K. palaa pieneltä sairaspaussilta ja Veijo Heiskanen epäilee sen tarvitsevan startin alle ja 10 Thai Explosivelle matka on miinus. Iggy B.R. ei ole 2600:tta metriä aikaisemmin juossut, mutta otteista päätellen sen pitäisi sopia sille hyvin.

Anu Leppänen10 Hickothepooh (Toto75-1) sai Oslo GP –lauantain esityksellään kutsun Kymi Grand Prix’hin, mutta loukkasi itseään kuljetuksessa ja joutui jäämään Kouvolasta pois. Nyt ruuna on startannut tauon jälkeen neljästi ja on palaamassa tasolleen. Se olisi parhaimmillaan keulasta, mutta on lopettanut viimeisissään asiallisesti myös takaa ja nousee reippaan matkavauhdin jälkeen takaakin taistoon. Ylivauhtia haiskahtaisi olevan luvassa, sillä eturivissä on monta nopeaa avaajaa, joilla mielitään hyviin asemiin.

6 Dusty Shadow (Toto75-4) on mielenkiintoinen tanskalaisvieras, jolla on tähdätty erityisesti tähän lähtöön. Tamma sairastui toissa startin jälkeen, mutta teki silti viimeksi vahvan juoksun ja pitkän kirin. Lähdön jymy-yllättäjä voisi olla 9 Lastsundayinmay. Norjan Tammaderbyn nelonen ei ollut viimeksi parhaimmillaan, mutta täysi matka ja lähtöpaikka kahden nopean hevosen takana suosivat.

9 Beartime (Toto75-5) on jäänyt kahdesti voimissaan pussiin, viimeksi Solvallan Toto75-finaalissa. Siihen nähden ruuna nauttii norjalaisseurassa asialliselta lähtöpaikalta yllättävän pientä kannatusta. Suosikki 4 Shankly Lanella on toki alla 7 voittoa putkeen, mutta helpommista lähdöistä. Myös 2 Eddie Arctous voi haastaa sen keulasta, nyt ilman etukenkiä.

2 Patent Leather (Toto75-6) riittää ainoaksi varmistusrastiksi kierroksen eniten pelatulle 4 Zarenne Fasille. Tämä voitti vuosi sitten Orsi Mangellin ja loisti viimeksi Hampurissa, mutta taipui edelliskerralla Åbyn pitkällä matkalla keulasta eikä ole voittanut tänä vuonna kuin kerran. Kuolemanpaikka olisi iso miinus, ja sille on vaara jäädä. Patent Leather on noussut huippukuntoon ja lähtee lujaa, ja lehtikommenttien perusteella sillä saatetaan hyvinkin haastaa suursuosikki ajamalla keulasta.

2 S.K.’s Mystic Titanilla (Toto75-7) ja 10 S.M.K. Silvousplait’lla ei kannata pudota päätöskohteessa. Ensin mainittu on vahva (myös derbyfinalisti) ja jälkimmäinen kiriraketti ja kumpikin nyt aliarvostettuja peleissä. 1 Red Bar löi syksyllä mm. Lionelin ja on nyt loistopaikalta ja ensi kertaa jenkkikärryillä itseoikeutettu suosikki, mutta on vaihtanut treenaria ja palaa 2,5 kuukauden tauolta. Se sisältää aina pieniä kysymysmerkkejä.

Anu Leppänen6, 10, 12, 5, 1, 3
2 Iggy B.R.
1 Gigant Invalley
6, 2, 1, 4, 5, 9
4, 9, 2, 5, 1
4, 2
1, 2, 10, 9, 5

90,00 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Martin De Bos ankkurina – myös italialaisvarmoja tarjolla Ruotsissa

Kari Lähdekorpi saneeraa hevosenomistamistaan: aikarajana toukokuun loppu

Ruotsin Toto75-vihje: Ronaldo Malibussa on ideaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video