Vihjeet

Tuttu varma 64-pelin päätöskohteeseen - Mika Taittoselta hyvät vinkit

Kuva: Antti Savolainen
Sanna Kuusimäen valmentama Credit To Love on MT Ravinetin 64-vihjeen varma.

Maan pääradalla lokakuussa kahdesti vieraillut Credit To Love pisti ensin uusiksi tasoitusennätyksensä, ja kaksi viikkoa myöhemmin oli autolähtöennätyksen vuoro. Uran toistaiseksi paras noteeraus 14,0a syntyi 2120 metrin matkalla.

Credit To Love tuli molemmilla kerroilla ensimmäisenä maaliin, mutta viimeksi tuomaristo nosti Capon voittajaksi. Credit To Love kampesi maalisuoralla hetkellisesti ulospäin ja häiritsi samalla Capoa. Tuomaristo katsoi, että Capo olisi ilman häiriötä tullut ohi, ja käytti siirtosääntöä. Aiemmin vastaavassa tilanteessa vaihtoehtona olisi ollut ainoastaan Credit To Loven suorituksen hylkääminen. Juoksun aikana tuli reilusti lisämetrejä, eikä Credit To Loven esitystä voi kuin kehua. Vähänkään samanlaisena sillä on loistava sauma päättää keskiviikon Toto64-rivi, sillä tehtävä kolmen kilometrin kisassa tuntuu sopivalta. Sanna Kuusimäen valmentamaa ruunaa ajaa tällä kertaa Jukka Torvinen, kun Hannu Torvinen joutuu ajokiellon takia olemaan kolme päivää poissa työmaalta.

Deangelo jää vihjeessä toiseksi varmaksi. Aripekka Pakkasen valmentama viisivuotias hakee kolmatta peräkkäistä ykkössijaa hyvistä asemista. Se on ottanut viime voittonsa johtopaikalta, ja etenkin tuoreimmassa startissa se oli erinomainen kovan avauksen jälkeen.

Truedream A.F. on kolmas mahdollinen tukipilari. Sillä on potentiaalia pitkälle, mutta asioiden täytyy olla kunnossa, jotta menestystä irtoaa. Lahden erikoiskilpailun finaalissa näin ei ollut.

"Sillä oli selässä sanomista", Mika Taittonen harmittelee. "Sitä hoidettiin startin jälkeen, ja se on ainakin kotona suoralla ollut ihan hyvän tuntuinen. Se on ollut hokkikengässä viikon verran, eikä se ole siitä ainakaan mitenkään huonommaksi muuttunut. Starttiin voi vielä vaihtaa eteen kesäkengät, mutta ei se balanssista jää kiinni, pärjääkö se vai ei. Eikä sille ole väliä, missä se juoksee. Se menee mistä vaan, jos pysyy rauhallisena."

Mika Taittonen tuntee takarivistä aloittavan kovan vastustajan Crazemanin hyvin. Hän on tehnyt yhteistyötä Tapio Lehtorannan kanssa pitkään, ja pari kuukautta sitten hän muutti hevosensa Jokikunnan tilalle, kun sieltä vapautui paikkoja.

"Mulla on kahdeksan valmennettavaa, ja olisiko Lehtorannalla saman verran, niin yhteensä on 16 ajohevosta, ja yhdessä niitä on nyt ajettu", Mika Taittonen taustoittaa.

"Crazeman oli hyvä viimeksi, ja vaikea näitä on verrata. Juoksunkulku sen loppupelissä ratkaisee, miten siinä tulee käymään."

Alkupään kohteista systeemiin pyritään laittamaan kaikki realistisen mahdollisuuden omaavat kilpailijat.

Mika Taittonen vinkkaa Truedream A.F:stä. Kuva: Ville Toivonen

Lähtö 1: 7 Pauhis, 8 Larsman, 6 Jetsu, 2 Humiro (4, 3)
Lähtö 2: 9 Beat Of Love, 2 Hijack'em, 3 Denver Brodde, 6 Past Or Flash,
1 Grainfield Aiden, 11 Reverend Dred (7, 5)
Lähtö 3: 7 Tohtori, 2 Heporix, 5 Passikuva, 1 Eliten, 9 Krannin Pihla (6, 4)
Lähtö 4: 3 Truedream A.F., 9 Crazeman, 7 No Vice (6, 11)
Lähtö 5: 3 Deangelo (4, 8)
Lähtö 6: 10 Credit To Love (3, 5)

4 x 6 x 5 x 3 x 1 x 1 = 360 riviä = 36 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravinetin 64-varmalla riittää lahjoja ikäluokkakisoihin asti

Iikka Nurmosella monta avainhevosta 64-lähdöissä

Uusi matka suosii 64-varma Limuskaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video