Vihjeet

Widellillä piikkihevoset T86:een

Kuva: Anu Leppänen
Kaj Widellillä on hyvät ajokit ja tipsejä illan T86:een. Voit lukea hänen kommenttinsa vihjeistä.

Keskiviikkoillan T86;een löytyy taas kivaa pelattavaa. Parhaat tipsit tarjoilee Kaj Widell, jolla on saumaa kahteen keulavoittoon.

Kierros on aivan huikea haaste, joten isot rahat lymyävät mahdollisuutena, jos tapahtuu oikeita ja onnekkaita valintoja. Kummallakin paikkakunnalla, Sundsvallissa (Bergsåker) ja Tukholmassa (Solvalla) vallitsee ennusteen mukaan hyvä, joskin kylmä, loppusyksyn sää, ja esimerkiksi kaikki balanssivaihtoehdot ovat Ruotsissa vielä mahdollisia kuun loppuun asti. Peli päättyy tavalliseen tapaan noin 21.30 Suomen aikaa.

Anu LeppänenKohteet ovat jättipyöreitä, ja tosiaan vain Kaj Widellin kaksi ajokkia, joilla toisaalta keulajuoksu tuntuu todennäköiseltä ja toisaalta kumpikin tekee hyvät suoritukset vaikka johtavan rinnalta, kelpaavat varmoiksi. Hyvänä puolena asiassa on mm. se, ettei kumpikaan ole mitenkään megasuosittu valinta muiden pelaajien keskuudessa.

Caipirinha Razz (T86-5) on ykkkössuosikki, mutta aliarvostettu kuitenkin. Se "saapuu" takuulla kerran kolmesta näistä asemista: todennäköisyys on jopa 35%-40%, kun peliosuus on jäämässä alle 30:n. Ensimmäkin keulapaikka on todella lähellä ja toisekseen tammalla voi pitää rajun kovaa vauhtia, jolloin takamatkalaiset ovat vaikeuksissa. Viimeksi tämä onnistui ylivoimaisesti jopa johtavan rinnalta.

"Caipirinha on huippukyvykäs sarjoihinsa, ja jos se on samanlainen kuin viimeksi, olemme kyllä liki", Kaj Widell toteaa.

"Keula on myös lähellä, ja siitä voisi pitää tasaisen kovaa vauhtia, mikä tekisi muiden homman hankalaksi - tämä jaksaa kyllä. Sillä on omat ongelmansa, ja ravi tahtoo kadota lopussa, mutta sisärata olisi plussaa ja sillä voi ehkä pitää niin reipasta tahtia, että lopussa voisi olla jo eroja, eikä tulisi niin hätää lisätä enää vauhtia. Hyvä sauma joka tapauksessa."

Cesar F.C. (T86-7) on ollut myös mainio viime juoksuissaan. Viimeksi se jäi johtavan rinnalle tätä ehkä kovemmassa seurassa ja sitä ennen Åbyn T75:ssä takuulla kovemmassa porukassa jäi kaikki ruuti talteen neljännestä sisältä. Nyt eturivissä on muitakin hyviä avaajia, mutta sisäradan Power Broline oli viimeksi keulasta lepsu, joten siksikin piikkipaikka voisi olla saatavilla, ja rinnaltakin Cesar menee lyhyen matkan lujaa.

"Luulin viime vuonna, että Cesarista tulee jopa tähti, mutta tämä vuosi on siksi ollut ehkä sittenkin pettymys minulle. Nyt se on nousukuntoinen. Tähän asti ei ole ladattu pitkään aikaan alkuun, kun se joskus alkoi pörrätä vähän liikaakin. Nyt lataan kuitenkin ihan täydet, jotta ne keulat voisi saada. Hevonen on ollut rauhallisempi viime aikoina - siksikin uskaltaa nyt koittaa kovemmin alusta. Luotan että se menee tämän matkan nyt aika lujaa läpi."

Porukkasysteemi:

7, 4, 2 (6,12)

5, 4, 2, 3 (7,8)

6, 5, 2, 8 (4,1)

7, 10, 12 (3,4)

1 Caipirinha Razz (11,5)

11, 4, 6, 3, 2 (7,1)

3 Cesar F.C. (11,2)

3, 8, 10, 4 (7,6)

2880 riviä - 144 euroa.

Anu LeppänenPaljon kivaa maksavaa löytyy siis illan kierrokselle. Avauskohteessa Global Unlimited on ihan liikaa pelattu, ja yllättäjistä mm. Kövras So Far on paremmalla paikalla ja luokaltaan vastaava, kuin suosikki, ja Coal Trader taas on ollut pari kertaa tosi jäätävä eli on nyt vireessä. Jälkimmäisellä hyödynnetään viimeisiä aikoja, jolloin saa mennä kengittä, sillä sen ruuna melkein menestyäkseen vaatii.

Avoin kisa (T86-2) on toivottoman avoin myös arviointimielessä. Star Advisor Joli avaa keulaan, mutta ajetaanko siitä vai annetaanko suosikeista tauolta palaavalle On Track Piratenille tai Chiantille, jää nähtäväksi? Snowstorm Hanover on vaikea hevonen, joka parhaina päivinään tulee loppua, ja se tai joku suurempi pommikin voi jysähtää loppusuoralla.

Kolmoskohteessa vähän pelatuista maistuvat piristynyt Timotejs Flicka ja toissakerralla pussiin jäänyt AdrianunowArabesque on ylivoimainen, jos suorittaa viime kerran tasollaan, mutta ruuna on kuuma ja epävarma.

Ti Punch Broline (T86-4) saisi jo onnistua. Se jäi neljästi peräkkäin voimissaan pussiin ja laukkasi viimeksi lähtöön Breeders Crownin välierässä. Nyt paikka on ulkona mutta vastus kevenee ja kovimmat kannot kaskessa ovat lisäksi takarivissä.

Lemon Brodde (T86-6) oli aivan mahdoton viimeksi ilman takakenkiä ja kiinnostaa tänään vähän pelattuna. Samoin Laakkosen veljesten Mr Marvelous, joka oli viimeksi suosikkia Kinky Bootsia parempi, mutta on silti nyt paremmalta paikalta vähemmän pelattu. Lisäksi ruunan jalkoja on ehkä hoidettu, kun meno oli epävarmaa.

Päätöskohde jatkaa illan haastavaa linjaa: suosikki Veritas Grif on epävarma ja jotenkin tavallisenkin oloinen hevonen, joten sen liiat prosentit jättävät maistuvat S.G.'s Atalantan (rattailla Mika Forss) ja Esther Richin ihan liian vähille merkinnöille. Ensinmainittu on riittävä kyvyiltään mutta palaa tauolta ja jälkimmäinen jäi toissastartissaan pussiin ihan eri sarjan lupauksia vastaan Oaksin karsinnassa.

Ideasysteemi:

7, 4, 2 (6,12)

5, 4, 2, 3 (7,8)

6, 5, 2, 8 (4,1)

7 Ti Punch Broline (10,12)

1 Caipirinha Razz (11,5)

11, 4, 6, 3, 2 (7,1)

3 Cesar F.C. (11,2)

3, 8 (10,4)

480 riviä - 24 euroa.

Anu LeppänenCesar F.C. kelpaa Päivän Duonkin (Xpress, lähdöt seitsemän ja kahdeksan) ideaksi.

Kohde 1: 3 Cesar F.C.

Kohde 2: 3, 8, 10, 4, 7, 6, 2

Seitsemän yhdistelmää, minimipanoksella seitsemän euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Forssin tallin kaksikko Färjestadin T64:ssä

Keskiviikkoillan "86-kookospähkinä"

Päivän ravit: Ruotsissa täysi rähinä päällä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video