Vihjeet

Lumi-Oosa Tammaderbyn suosikki ja 75-vihjeen varma

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Harri Kotilainen luottaa kovasti Lumi-Oosaan. Tammaderbyn ykköspalkinto on 15 000 euroa.

Tammaderbyn voittaja kuittaa Killeriltä 15 000 euron palkintorahat. Harri Kotilaisen valmentama Lumi-Oosa tuli kilpailun karsintaan kevyin valmisteluin.

”Ajopaikat olivat aivan jäässä, eikä Lumi-Oosaa paljon päästy liikuttelemaan. Kova ajo jäi kokonaan ajamatta, joten siihen nähden tamma oli todella hyvä. Siinä oli karsinnassa sellaista oikeaa painetta ja intoa, juuri sitä mitä kesän kilpailuihin olin toivonut”, kertoi Harri Kotilainen.

Karsinnan jälkeen kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan ja valmentaja lähtee Killerille pärjäämään.
”Startti alla uskoisin Oosan parantavan otteitaan. Tammassa on paljon huippuhevoselta vaadittavia ominaisuuksia. Sillä on helppo ja eteen päin vievä ravi, se on nopea sekä alussa että lopussa ja fysiikka sillä on aina ollut hyvä. Luotto hevoseen on kova”, jatkoi Kotilainen.

Avoimessa tammalähdössä kilpailee Kotilaisen tallista Liisan Tulilintu. Tulisen tamman akilleen kantapää on lähtökiihdytys, jossa usein innokkuus kostautuu laukkana. Killerillä kokeillaan uutta varustusta.
” Tamma käy auton takana aina kuumana, nostaa päänsä ylös ja kompuroi laukalle. Lauantaina kokeillaan ohjasmartingaalia ja yritetään päästä ravia. Jos se onnistuu, tamma pystyy pärjäämään”, uskoi Kotilainen.

Neljävuotiaiden lämminveristen Kasvattajakruunu-finaalit ovat kiehtovia taistoja. Tammojen kilpailussa karsinnoissa vakuuttaneet Peanuts ja Bosses Lady mittaavat paremmuuttaan. Haastajien rooli ei ole kadehdittava, eikä voitto ilman epäonnea lipsahda kaksikon ulkopuolelle.

Oriiden ja ruunien finaalissa kohtaavat karsinnoissa keulasta taipuneet Lewis Ale ja Knows Best. Molemmilta voi odottaa lauantaiksi selvää tason parannusta, eikä niitä ole helppo kukistaa to-istamiseen. Derbykarsinnassa hurmannut Tattoo Avenger voi jäädä liian vähälle huomiolle. Voittajat kuittaavat 30 000e.Lähtö 1: 1,2 (3,9)
Lähtö 2: 3,4,8,6,7 (11,9)
Lähtö 3: 3,4,8,10,6 (7,1)
Lähtö 4: 3,4,6 (1,2)
Lähtö 5: 10,1,3 (6,5)
Lähtö 6: 3 Lumi-Oosa (5,1)
Lähtö 7: 7,2,8 (4,5)

1620 riviä x 0,05e = 81 euroaToto75-6 3 Lumi-Oosa. Ikäluokkansa hallitsijatar oli karsinnassa ylivoimainen ja parantaa vielä finaaliin.Toto75-7 4 Workout Wonder. Vermossa johtavan takaa hyvä esitys. On Killerillä paljon pelattu, vaikka juoksun onnistumisesta ei ole takeita.Toto75-5 10 Humiseva. Kesällä hienosti kulkenut ruuna palasi Seinäjoella tauolta hienon oloisena.
Jäi hyvävoimaisena vaille kiritilaa.

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video