Vihjeet

Ruotsista pukkaa taas kunnon 75-pottia

Kuva: Ville Toivonen
Conrad Lugauer palaa Derbyn epäonnen jälkeen radoille tallinsa tähdellä Campo Bahialla ja tähtää Jägersron 75:n jälkeen Pariisin Talvimeetingiin.

Lauantain Ruotsin 75 ravataan Jägersron radalla. Jaossa on komea potti.

Jos saisi potin yksin, voisi voittaa jopa neljä miljoonaa euroa, kun mukana on viime viikonlopulta jakamatta jäänyttä bonusrahaa yli 1,4 miljoonaa. Malmössä on hyvä keli ja lähes 10 astetta lämmintä ennusteen mukaan, joten olosuhteet eivät todennäköisesti voisi olla paremmat tähän aikaan vuodesta Pohjoismaissa. Lähdöt ovat myös huippuluokkaa, joten luvassa on huippu-urheilua.

Anu LeppänenHeti avauskohteessa on potentiaalinen maailmantähti Campo Bahia. Ori laukkasi Derbyn suosikkina ja jälkeenpäin kuultiin, että hevonen ei ollut terve. Nyt se on treenannut valmentajansa Conrad Lugauerin mukaan jonkin aikaa hyvin ja tuntuu iloiselta. Normaalisti ori hoitaa tällaisen lähdön "lonkalta", vaikka paalun parhailla paikoilla on tosi lupaavia kolmevuotiaita.

Heti kakkoskohteesta löytyy toinen vieläkin maistuvampi veto pankiksi: Bordeaux Doc. Ori tuli loppua hyvin Derbyn karsinnassa Campo Bahian taustalla, viimeiset 400 metriä se tuli 10:n pintaan ja meni koko 2640 metrin matkan kilometriaikaan 13,6. Sen jälkeen ori räväytti mahtavan keulavoiton, mutta viimeksi hevosta ei ollut tuntea samaksi. Åke Lindblom kertoi, että kavioura oli tälle hevoselle aivan liian kova, ja ravi ei sujunut siksi. Nyt kuski lupaa tehdä kaikkensa, jotta hän saisi ajaa koko matkan keulassa, joten lupaavalta kuulostaa. Lindblomilla on Jägersrohun mielenkiintoinen kolmikko, sillä myös Chapuy (T75-5) ja U.B.Cool (T75-3) voivat päästä keulaan lähdöissään. Kaikki voivat hänen mukaansa voittaa, mutta selvästi paras sauma on hänenkin mukaansa Bordeaux Doc. Viimemainitun hommaa avittaa olennaisesti myös se, että kovimmat vastustajat ovat kaikki takarivissä.

Porukkasysteemi:

9 Campo Bahia (2,1)

1 Bordeaux Doc (10,11)

6, 7, 4, 3, 8, 2, 5 (11,12)

1, 2, 5, 4 (10,9)

6, 4, 1, 11, 2 (5,9)

5, 1, 2, 6, 9 (7,10)

3, 8, 5, 1 (7,9)

2800 riviä - 140 euroa.

Anu LeppänenMuihin kohteisiin löytyy jackpotkierrokselle sopivasti huimia yllätysvetoja, joiden menestymiselle on itse asiassa hyviä perusteita. U.B.Coolin ohella Eldorado Mearas (T75-3) voi yllättää matalalla peliosuudella hyvältä paikalta, jos juoksu onnistuu. Kisan juoksun kulkua on tosi vaikea ennustaa. U.B.Cool ja juoksuradat lähtevät lujaa.

Uppfödningslopp tarjoaa kaksivuotiaille 700000 kruunun ykköspalkinnon. Suosikit ovat sisimmiltä radoila vahvoilla, mutta Gordon Brodde avaa tosi lujaa ja voi yllättää alkumetreillä sekä lopussakin. Ruuna jäi karsinnassaan ajamattomaksi suosikki Global Badmanin taakse. Fire Piston voi myös olla yllättäjän nimi. Ori jäi karsinnan kakkoseksi, eikä ollut oikein ajettavissa, mutta tiistain autolähtöharjoituksessa ravi sujui, ja hevonen näytti todella hyvältä ja rennolta.

Jos tietäisi, että Man At Work (T75-5) keskittyy työhönsä, se voisi olla vaikka pankki, mutta ruuna on omapäinen. Lähdöstä löytyy maistuvia yllätysvetoja, Chapuy, kuten mainittu, sekä Hierro Boko, joka lensi loppua viimeksi palatessaan tauolta ja Barolo D.K., joka on kohdannut hyviä hevosia Tanskassakin. Viimeksi vastus oli melkein 75-tasoa, ja Flemming Jensen voitti niukalla erolla ruunalla johtavan ulkopuolelta, mutta hallitsin silti tilannetta.

Angle Of Attack (T75-6) voisi yllättää johtamalla koko matkan Kultadivisioonaa, mutta sen takaa voi pölähtää vielä isompi yllätys. Shadow Gar on tottunut koviin porukoihin, koittaa seurata keulahevosta sisäradalla, ja jos lopussa tulisi tilaa... skräll! Shadow Gar on vain prosentin verran pelattu, ja viimeksi meni juoksu aivan pieleen neljännestä sisältä, ja vain kolmossija oli otettavissa.

Se kaksikosta Martin De Bos ja Esprit Sisu (T75-7), joka avaa paremmin on liki saada hakea keulan ja johtaa koko matkan. Kuitenkin molempien juoksu voi mennä vaikeaksikin, ja jättiyllättäjä Only One Winner pelaamattomana huippukunnossa on tosi kiinnostava. Se ottaa takuulla ensimmäiset keulat, seuraa sitten ja jos lopussa tule tilaa, voi tulla iso yllätys. Ruuna sai toissakerralla liian myöhään tilaa ja jäi viimeksi Eskilstunan 75:ssä täysissä voimissa pussiin Esprit Sisun voittaessa.

Porukkasysteemi:

9 Campo Bahia (2,1)

1 Bordeaux Doc (10,11)

6, 7, 4, 3, 5 (8,2)

1, 2, 5, 4 (10,9)

6 Man At Work (4,1)

5, 1, 2, 6, 9 (7,10)

3, 8, 1 (5,7)

300 riviä - 15 euroa.

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video