MT Ravinetin 64-varmalla riittää lahjoja ikäluokkakisoihin asti - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

MT Ravinetin 64-varmalla riittää lahjoja ikäluokkakisoihin asti

Kuva: Ville Toivonen
Tuomas Korvenoja uskoo Always Readyn riittävän pitkälle keskiviikkona.

Vermon keskiviikkokierroksen tukipilariksi valikoituu Tuomas Korvenojan valmentama Always Ready, jossa tuntuisi olevan ainesta pitkälle.

Viidestä kilpailustaan kolme voittanut ja niissä viiden tonnin palkintorahat kerännyt Always Ready osallistuu 3-vuotiaille rajattuun tasoitusajoon, jossa on mukana useita muitakin lahjakkaita nousijoita. Always Ready on alkusyksyn täyden matkan ennätyksellään 15,4a lähdön nopein, ja sen jälkeen suvukas ori on kehittynyt vielä lisää.

"Tuossa alkukaudesta, vaikka se pärjäsikin, se oli pikkuisen vihreä eikä tuntunut valmiilta. Nyt ravi käy paremmin, ja se tekee asiat oikealla tavalla. Se on tosi hyväpäinen, rehti ja nöyrä hevonen, ja alkaa olla paketti pikkuhiljaa kasassa", Tuomas Korvenoja kuvailee.

"Voitto ei yllättäisi, vaikka se onkin takamatkalla. Sarja istuu hyvin, ja lähtöpaikka näyttäisi hyvältä, kun on yksin siellä takamatkalla juoksuradalla. Tulee varmaan saamaan hyvän lähdön sieltä. Uskon kyllä, että sen pitäisi olla voittokahinoissa mukana. Se on kaiken kaikkiaan semmoinen kehityskelpoinen, ja ehkä ensi kaudeksi sillä on jopa ikäluokkahevosen elkeitä."

Lähtöä aiemmin starttaava tallin toinen edustaja ei sen sijaan ole huippuvireessä.

"Fernando Vixillä on ollut joku sitkeä virustauti päällä", Korvenoja harmittelee. "Nyt sitten tuntuisi, että alkaisi olla toipunut siitä. Ajetaan vähän kilpaa, että saadaan jonkinlainen käsitys siitä. Yhden kerran sillä on ajettu vähän reippaampaa Vermossa, ja kun tietää Vermon tason, niin voitto olisi kyllä ihan oikeasti yllätys."

Kahdesti peräkkäin johtohevosen rinnalta parhaaksi jyrännyt Bluebird Nash voi vähän helpommalla juoksulla jatkaa voittojen tiellä, mutta isommilla numeroilla löytyy niin kovia haastajia, että tehtävä on ilman muuta edelliskertoja tiukempi.

Kaksi alkupään kohdetta pyritään selvittämään pienemmillä merkkimäärillä. Johtopaikalla viihtyvä Donato E. saattaa vetää avauskohdetta alusta loppuun, mutta tavallista pidemmän kilpailumatkan takia vihjeeseen otetaan mukaan myös tulosriviään parempi Zeus Kemp. Paljon riippuu siitä, saako Tommi Kylliäisen ajokki määrätä tahdin ja malttaako se mennä rauhassa.

Outlander ja Extrem Brodde erottuvat kolmannessa kohteessa, joka on 3-vuotislähdön tavoin aloittelevien lämminveristen sarja. Outlanderille valittiin tämä lähetystavan vuoksi, sillä voltista lähteminen tuotti Kymenlaakso-ajon karsinnoissa ylivoimaisia vaikeuksia. Keskiviikkona ratkaisevaan rooliin voi nousta kengitys, sillä hokeista olisi haittaa.

Hollaus saa rankingin kärkipaikan välissä ajettavassa kylmäveritasoituksessa, mutta sen varmaksi laittavat pelaajat saavat jännittää kyllä koko 2600 metrin kilpailumatkan ajan.Lähtö 1: 3 Donato E., 1 Zeus Kemp (7, 5)
Lähtö 2: 11 Hollaus, 14 Laksin Lyyti, 15 N.P. Turbo, 12 Karlo, 1 Riinan Kirma (7, 4)
Lähtö 3: 7 Extrem Brodde, 2 Outlander (5, 3)
Lähtö 4: 4 Bluebird Nash, 11 Casimir Tof, 9 Boulder Rocket, 7 Filius Felix, 10 Fountain Dynamite (2, 1)
Lähtö 5: 11 Always Ready (9, 6)
Lähtö 6: 1 Grainfield Aiden, 5 Stonecapes Picasso, 3 The Dude, 11 Axel Foley (2, 4)

2 x 5 x 2 x 5 x 1 x 4 = 400 riviä = 40 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Always Ready haastaa Derbyssä - Raskolnikovkin aloittaa torstaina

Tuomas Korvenoja tuhannen voiton klubiin

Tuomas Korvenoja tilanteestaan: ”Toistaiseksi jatketaan tällä sapluunalla”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video