Vihjeet

Kuninkaan poisjäänti pisti 65-kuviot uusiksi

Costellon poisjäännin myötä Tapaninpäivän 65-kierros on kinkkinen, sillä Köppinen kiittää -lähtö muuttui paljon tasaväkisemmäksi. Pelaajille on tarjolla 2000 euron bonusrahat Sija-pelissä lähdöissä 4-9.


Anu Leppänen

1 Pyörylän Paroni (T65-3): Pelijakauma elää vielä paljon, mutta Costellon massiivisista peliprosenteista valtaosa meni Pyörylän Paronille. Se elää nopeudellaan ja sykäisee selkäjuoksulla loppua melkoista kyytiä. Lauantain välistartissa sillä ajettiin varovaisesti ja ruuna tuli voimia tallella maaliin. Pyörylän Paronin suosikkiasema uudessa tilanteessa on oikea, mutta jättisuosikki sen ei sentään kuulu olla. Edullisimmat pelihevoset lienevät uransa tässä päättävä 7 Hullumies ja 6 Nopsan Vauhti. Ne avaavat tunnetusti kovaa ja luovat alussa painetta Pyörylän Paronille. Katapulttiavaaja Hullumies ei tunnetusti ole hokit jalassa parhaimmillaan, mutta lauantaina Teivossa se oli keulasta ihan hyvä häviten vain Diktaattorille ja Polaralle.

Anu Leppänen

7 Viking Grace (T65-1): Ravinetin vihje kasataan kovaluokkaisen kolmivuotiaan varaan, vaikka Viking Gracella onkin vastassa itseään rutinoituneempia tammoja. Ikäluokkalähtöihin vertaaminen on hankalaa, mutta joka tapauksessa Viking Gracella on kokemusta kovista kisoista eikä tämänkertainen tehtävä ole tasokkaisiin kolmivuotislähtöihin verrattuna liian kova. Viking Gracen Italian-reissu epäonnistui, sillä sen ravi ei ollut Orsi Magnellin tammakisassa kohdallaan. Se palasi kuitenkin viimeksi Jokimaalla hyvälle tasolle ja tuli keulavoittaja Ice Winen puserossa hyvävoimaisena maaliin. Takamatka on tässä tapauksessa vain hidaste, kun lähtöpaikka on kuitenkin valmiiksi toisella radalla.

1 Tupla Tommi (T65-2): Suomenhevosten matala sarja ei ole niitä lähtöjä, joihin ensimmäisenä tulee mieleen hakea varmaa. Tehdään kuitenkin pienemmällä lapulla poikkeus ja uskotaan Tupla Tommiin, joka on näissä sarjoissa lähinnä itse itsensä pahin vastustaja. Se on aloittanut 10-vuotiaana uransa vakuuttavasti ja oli viimeksi tappiosta huolimatta positiivinen suoraan neljän ja puolen kuukauden tauolta. Todennäköisesti Tupla Tommi pitää kärkipaikalla tasaisen reipasta tempoa ja kun vastus ei ole kovimmasta päästä, voitto on lähellä.

Anu Leppänen

T65-4: Uudenmaan Upeimman finaalissa suosikin paineet menevät Kasvattajakruunu-voittaja 1 Arctic Elsalle, joka voitti tämän kisan karsintalähdön tyylikkäästi johtavan rinnalta. Paljon ratkeaa ensi metreillä: saako Arctic Elsa pidettyä voltin ykkösradalta keulat vai riistääkö paalun ykköshaastaja 3 Bean Dead Cert piikkipaikan? Arctic Elsan edellinen volttilähtö on maaliskuulta, joten tuoretta näyttöä alkumetrien räväkkyydestä ei ole. Jos Arctic Elsa pääsee keulaan kontrolloimaan juoksua, se on totta kai vahvoilla. Yli 50 prosenttia pelattuna sitä tekee mieli kuitenkin varmistella. Takamatkan kovin nimi on Kriteriumissa kolmanneksi kirinyt 15 Mr Big Star, joka hakee revanssia pieleen menneelle Kasvattajakruunu-finaalille. Jos Uudenmaan Upeimpaan tulee yllätys, se tullee perinteisesti perusmatkan tammojen joukosta. Yllättäjä voisi olla 7 Double Revenge, joka oli karsintalähdössä asiallinen pikkutauolta ja parantanee finaaliin. Tammalla on rutiinia kovemmistakin tehtävistä, sillä se oli syksyllä Oulu Expressissä vahva kolmas Graceful Swampin ja Zogo Matchin jälkeen.

Anu Leppänen

6 Bluebird Nash (T65-5): Suosikin kaveriksi otetaan maltillisesti pelattu Bluebird Nash, joka todennäköisesti petraa lyhemmällä starttivälillä. Se taisteli Forssassa johtaneen 4 Mr Nice Wayn rinnalta rehdisti ja kun alla oli pieni sairaspaussi, parempaa voi olla luvassa. Suosikki on perustellusti 2 Grace Match, joka näytti toissa kerralla taistelijan lahjansa johtavan rinnalta. Viimeksikin se kiri asiallisesti, mutta 11 Leader Aria meni keulasta menojaan. Grace Matchilla ei ole kahdessa viime kisassa satsattu alkuun, mutta nyt voi olla suoraviivaisemman taktiikan vuoro.

Anu Leppänen

T65-1: 7 Viking Grace (1,3)
T65-2: 1 Tupla Tommi (6,7)
T65-3: 1,4,7,9,6 (3,5)
T65-4: 1,3,15,7,16 (8,6)
T65-5: 2,6 (9,3)
T65-6: 10,3 (4,9)

Anu Leppänen100 riviä - 10 euroa

Anu Leppänen

T65-1: 7 Viking Grace (1,3)
T65-2: 1,6,7,3,16 (4,11)
T65-3: 1,4,7,9,6 (3,5)
T65-4: 1,3,15,7,16 (8,6)
T65-5: 2,6 (9,3)
T65-6: 10,3,4,9 (5,11)

Anu Leppänen1000 riviä - 100 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Tammavaltikkaa ja tahtojen taistoja Pilvenmäellä - ”Miehelle pitää asentaa kierroslukumittari kisaa varten”

Ravivihje: Ideavarman varassa Ruotsin Toto86-pelissä

Ravivihje: Mahtikunnossa jatkava Unique Creation Vermon varmin valloittaja

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video