Supersuosikin vastapainoksi yllätyshakuja - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Supersuosikin vastapainoksi yllätyshakuja

Kuva: Anu Leppänen
Viime talven Prix d'Ameriquessa kolmanneksi kirinyt Propulsion tähtää jälleen Ranskaan ja viimeistelee virettään lauantaina Rommen 75-lähdössä.

Propulsion on lauantain Rommen 75-kierroksen tähti ja selkeä varmavalinta sopivassa lähdössä. Muutaman kinkkisemmän lähdön ansiosta kierros on kokonaisuudessaan mielenkiintoinen.

Anu Leppänen

7 Propulsion (T75-3): Kaikki kunnia kotiradan kunniakkaalle veteraanille 3 On Track Piratenille, mutta Propulsion ei normaalitapauksessa häviä. Maanosan parhaisiin ravureihin kuuluva ori tähtää kuukauden päästä juostavaan Prix d'Ameriqueen ja on yksi kuumista nimistä sielläkin. Rommen tynkälähdössä ei löydy vastusta hirmuiselle menijälle, joka on kilpaillut viimeiset kaksi ja puoli vuotta Euroopan absoluuttisella huipulla. Propulsion on ollut häkellyttävän suoritusvarma ja Pohjoismaiden lähdöissä huonoin sijoitus on ollut neljäs - Elitloppet-finaalissa 09,5-ajalla... Voitto kotiin Rommesta ja matka kohti Vincennesiä jatkuu!

5 Global Trust (T75-1): Timo Nurmoksen tallin ruuna aloitti syksyllä tauon jälkeen ruunana ja voitti heti kolmesti, mutta laukkasi viimeksi 75-finaalissa mahdollisuutensa ensimmäiseen kurviin mentäessä. Kuten Jorma Kontio tässä jutussa arvelee, hevosessa taisi olla pientä sanomista ja tässä se palannee entistä ehompana kehiin. Lisäksi huomionarvoista on se, että tämä ei ole Hopeadivisioonaksi erityisen loistelias lähtö. Global Trust hoitelee tämän tehtävän ilman harha-askeleita vaikka johtavan rinnalta ja on itse itsensä pahin vastustaja. Jos varautuu suosikin epäonnistumiseen ja hakee yllätystä, hiljalleen parantava 1 Västerbo Grosbois ja rehti 8 Rafiki Fri ovat kiinnostavimmat. Västerbo Grosbois on sisäradalta taktisesti avainroolissa, mutta kun Rauno Pölläsen suojatti ei ole ollut kahdessa viime kisassa loistokkaimmillaan, suosikin selän luulisi kelpaavan.

Anu Leppänen

11 Chocoboy (T75-4): Lahjakas nelivuotias on kiinnostava pelikohde etenkin, kun suosikki 4 Kimbee Crownilla on volttilähdön nelosradalta suuri laukkariski. Kimbee Crownin kohdalla kysymysmerkin aiheuttaa myös talvibalanssiin siirtyminen, eikä ruunan meneminen ole aina ollut kaarteissa kovin sulavaa. Chocoboy aloitti tauon jälkeen jämerällä kirivoitolla, eikä viime kerran suoritustakaan voi tyrmätä. Ori lähti auton takaa yllättävänkin kovaa ja oli terävänä, mutta niin oli myös rinnalla painanut vastustaja ja vauhdinpito kostautui hieman lopussa. Tällä kertaa kirivoimat säästyvät loppuun, ja Chocoboylla kestää lähteä ajoissa reissuun. Jarno Koskelan ajokki on nelossuosikkina rohkeimmille hyvä ideavarma. Suuryllättäjiä hakevien ei kannata unohtaa voltin vitosradasta huolimatta 5 Bourbon Rainia, joka on kyvyiltään lähdön parhaimmistoa. Sen tauolta paluu pilaantui laukkaan, mutta tähän sille tehdään balanssimuutoksia.

Anu Leppänen

15 Mrs Lindy (T75-6): Viidentoista hevosen tammavoltti - klassinen revityslähtö. Niukasti pelatuimmasta Mrs Lindystä ei sentään vedetä kokonaan ohitse, mutta varmistetaan laajasti. Tässä voi käydä kuten tamman toissa juoksussa Bergsåkerissa eli vahva ulkoratakiri kantaa vain kakkoseksi, kun jonkun vastustajan juoksu onnistuu sujuvammin. Paalun parhaat ovat viimeksi hyvin kirinyt ja startti alla petraava 1 Whataboutyou Zaz sekä 2 Lima Mermaid, joka on ollut muutama startti sitten tehtyjen muutosten myötä entistä parempi ja kamppaili viimeksikin johtavan rinnalta sitkeästi. Yllättäjistä kiehtovin on keskinkertaista tulosriviään paremmassa iskussa oleva 6 Global Revenue, joka on löytänyt parissa viime startissa liian myöhään kiritiloja.

Anu Leppänen

2 Pablo Andover (T75-7): Terävästi lähtevä ruuna saa varmuudella hyvät iskuasemat ja mahdollinen skenaario on, että ruuna päästää keuloja kyselemään tulevan suosikki 5 Volocity De Vien eteensä. Joka tapauksessa Pablo Andover on kahden prosentin peliosuuttaan varteenotettavampi menijä näistä asemista. Viime kerralla Solvallassa se tuli ihan hyvin maaliin asti, mutta juoksu meni täysin pieleen. Lähdön suosikeista Volocity De Vie on epäonnistumisaltis, mutta jos se pääsee etenemään keulaan ja saa tehdä häiriöttömän juoksun, sitä ei ole helppoa ohittaa. Takariviin joutuneista 11 Indy Lane joutui viimeksi revittämään 07-vauhteja ennen kuin pääsi keulaan, mutta hallitsi sen jälkeen varmasti. 12 It's Showtime Zaz taas oli Eskilstunan lounasravilähdössä täysin murskaava ja vaikka vastus koveneekin, vastaava kiritykitys kantaa tässäkin pitkälle.

1 Findus M. (T75-5): Selvähkön suosikkikaksikon kaveriksi kupongille otetaan Findus M. joka ei pidä sisäradalta keuloja, mutta tuskin jää ratkaisevan kauas kärjestä. Se ratkaisi viimeksi onnistuneen reissun jälkeen varmasti ja oli hyvä myös edelliskerralla, jolloin tosin suosikki 4 Reverend Wine oli vielä näyttävämpi. Reverend Winen viime lauantain juoksu meni vihkoon, mutta tässä sillä ajetaan varmasti suoraviivaisesti. Ykköshaastaja 3 Sete voi kuitenkin pitää sisäpuolelta keulat, eikä sillä varmasti päästetä suosikkia suosiolla eteensä 1640 metrin kisassa. Johtavan rinnalta Reverend Winen voitto on tiukemmassa ja suosikkien keskinäinen kilvanajo taas nostaisi Findus M.:n osakkeita.

Anu Leppänen

T75-1: 5 Global Trust (1,4)
T75-2: 14,2,11,1,5 (9,3)
T75-3: 7 Propulsion (3,1)
T75-4: 11 Chocoboy (4,1)
T75-5: 4,3,1 (7,9)
T75-6: 2,1,15,14,6 (9,10)
T75-7: 11,12,5,2 (7,10)

Anu Leppänen300 riviä - 15 euroa

Anu Leppänen

T75-1: 5 Global Trust (1,4)
T75-2: 14,2,11,1,5 (9,3)
T75-3: 7 Propulsion (3,1)
T75-4: 11,4,1,9,5,7 (12,8)
T75-5: 4,3,1 (7,9)
T75-6: 2,1,15,14,6,9,10,3 (13,7)
T75-7: 11,12,5,2 (7,10)

Anu Leppänen2880 riviä - 144 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Goopilla vastauksia 75-jättipottikysymyksiin

Ohjastaja 75-avainhevosesta: "Karstulassa kävin ajamassa hiitin ja hevonen oli oikein letkeä ja hyvän tuntuinen"

T86-peli siirtyy kesäaikaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video