Vihjeet

Eliitti-tason urheilua ja 60 000 euron jackpot

Kuva: Anu LEppänen
Viimeksi SE-lukemat paukutellut Graceful Swamp kerää syystäkin "vieskermäiset" peliprosentit T76-pelissä.

Killerin 76-finaaliravit ovat parhaat ravit Keski-Suomessa miesmuistiin. Pelillisen mielenkiinnon takaa 60 000 euron jackpot 76-pelissä, jota helpottaa kolmivuotistähti Graceful Swamp.

Lauantain lähdöt vilisevät huippuhevosia ja tunnetusti juoksupaikoilla on iso merkitys. Killerillä on käytössä loppusuoran ohituskaista eli Open Stretch, mikä kannattaa pitää mielessä lähtöjä analysoidessa. Kierrokselta löytyy yksi jättisuosikki ja selkeä varmaehdokas, mutta muissa lähdöissä riittää haastetta.

Anu Leppänen

3 Graceful Swamp (T76-1): Kolmivuotias hevonen ja 92 prosentin peliosuus on yhdistelmä, josta voisi ladella varoittelevia viisauksia, mutta Graceful Swamp ei haavereitta häviä. Kotimaassa kilpailevista ikätovereista ainoastaan Viking Grace on osoittanut pystyvänsä edes lähituntumaan, mutta sen tasoisia vastustajia ei ole nyt mukana. Jos kaivamalla kaivaa epävarmuustekijöitä, Seppele-ajon voiton yhteydessä hevonen ei ollut Ari Moilasen mukaan parhaimmillaan. Toisaalta hevonen meni täyden matkan silloin 13,2 ja Kuopiossa voltista 13,5 ja tällä kertaa saa ajaa sekuntikaupalla rauhallisemmin. Keulaan ja kukat!

4 Costello (T76-5): Päivän toiselle suursuosikille otetaan näissä vihjeissä varmistuksia. Talven hallitsija on ollut suunnitellulla tauolla, jonka aikana se on keskittynyt vahvasti siitospuuhiin. Samoista lähtökohdista se tuli myös viime vuonna Killerin Kimaraan ja voitti heti kovalla täyden matkan ajalla 21,3. Nyt tauko on viime vuoteen verrattuna muutaman viikon pidempi, ja vastustajilla on tuoreita näyttöjä kovasta kunnosta. Ravaava 2 Pikkukahveli pitää huolen siitä, että vauhtia riittää tälläkin kertaa ja voittoon tarvittaneen ilman muuta 21-alkuinen tulos. Costello siihen toki pystyy, mutta vastustajista erityisesti 8 Jokivarren Kunkku on pelimielessä kiinnostava. Sen olemus oli Kajaanissa hyvä ja todennäköisesti Kunkku vain parantaa tähän lähtöön. Voi mennä hetki seuraavaan kertaan, kun Jokivarren Kunkkua pääsee pelaamaan T-peleissä noin kuusi prosenttia vedettynä. Neljäs kova edellä mainittujen lisäksi on 11 Tähen Toivomus, joka harasi parissa kevättalven startissa ansiokkaasti Costelloa vastaan ja on ollut kaiken aikaa hyvä.

Anu Leppänen

7 Robin Roof (T76-6): Hopeadivisioona-finaalissa erottuu melko selvästi kova kolmikko, joista Robin Roof valitaan rohkeasti varmaksi. Sillä on kaikki mahdollisuudet edetä aktiivisella ajolla keulaan saakka, mikä olisi jo puoli voittoa. Haastajista 1 William Birdlandin lähtönopeus ei taida riittää keulan pitämiseen ja ehkä se suurin loistokkuus on vielä puuttunut kykyhevosen otteista. 12 Zeus Kemp saa puolestaan huomattavasti vaikeamman juoksun, mutta on toki hirmuiskussa. Keulaan pääsevän Robin Roofin kukistamiseen vaaditaan kova suoritus, eikä hevonen ole toki riippuvainen keulapaikasta. Viimeksi Elitloppet-sunnuntaina Solvallassa se kiersi viimeisen ringin selässä kolmatta rataa ja jyräsi rehdisti loppuun asti.

Anu Leppänen

Killerin Eliitti (T76-7): Päivän päälähtö on erityisen tasokas kisa. Asetelmista tekee entistä kiehtovammat se, että 10 Next Direction on takarivissä ja 6 Workout Wonderin päivän vireestä ei ole täyttä varmuutta. Usean hevosen rastaaminen kupongille on hyvä vaihtoehto. Näissä vihjeissä luotetaan kuitenkin kahteen hevoseen ja lähdetään siitä, että joko 3 Midnight Hour palaa huipputasolleen ja täräyttää Ari Moilasen ajamana pitävään piikkiin tai sitten Next Direction osoittautuu takarivistäkin lyömättömäksi. Next Directionin loppuveto Seinäjoki Racessa avaruuskaistoja pitkin oli komeaa katseltavaa, ja viimeksi se paineli Oulun rataennätyksen parastaan antamatta. Midnight Hour oli viimeksi kova pettymys keulasta ja vaivaantui taustajoukkojen mukaan kovasta radasta. Normaalisuorituksella se on tässä todennäköisenä keulahevosena vahvoilla.

Laatulähdössä on monta muutakin mahdollista. Vähän pelatuista mainitaan Eliitti-katsastuksen komealla soololla ja 11,2-ajalla voittanut 5 Attack Diablo, jolla on kovana lähtijänä mahdollisuudet monia muita suotuisampaan juoksuun. 8 T.Rexille taas osui jälleen huono lähtörata, mutta jos johtavan rinnalle pääsisi ilman raakaa revitystä tai kiertelyä, luokkahevonen ei ole siitäkään aivan ulkona. Viimeksi Kuopiossa tuli epäonnistuminen, mutta edelliskerralla "Peto" näytti todella hienolta ja meni 12,5 puolihuolimattomasti.

Anu Leppänen

3 Piedmont (T76-2): Hyvä sijoitus on ollut Piedmontille aina todennäköisempi kuin voitto, mutta ruuna on äitynyt tänä keväänä tosi kovaan iskuun. Viime lauantaina se tykitti maalisuoran kovaa ja voitto jäi vain senttien päähän. Nyt on eturivi, jonka reipas lähtijä pystyy hyödyntämään. Moni muukin lataa alkuun, mutta joka tapauksessa Piedmont päässee ainakin iskuasemiin. Kymmenisen prosenttia pelattuna se on maistuvampi merkki kuin esimerkiksi takarivin enemmän pelatut 9 Double Boost ja 10 Exuberance.

9 J.A. Ninja (T76-4): Tammaa tarjottiin yllättäjäehdokkaaksi jo viimeksi Kuopiossa ja se tekikin vahvan loppukirin, mutta joutui aloittamaan sen turhan kaukaa kärjestä eikä tavoittanut voittaja 8 Petersiniä. Nyt asetelmat ovat sikäli otollisemmat, että nopean 1 Fast Timen tai suosikki 2 Reverend Dredin takaa on hyvä lähteä. Reverend Dred ja 3 Jamie Hyneman ovat toki hevosina astetta kovempia kuin J.A. Ninja, mutta jos tässä tulee yhtään ylimääräistä kilvanajoa, optimibalanssilla eli ilman kenkiä juokseva J.A. Ninja ei ole täysin vaaraton.

Anu Leppänen

T76-1: 3 Graceful Swamp (1,5)
T76-2: 3,1,10,6,2,9 (5,11)
T76-3: 4,5,1,10 (9,7)
T76-4: 3,2,1,9 (10,6)
T76-5: 4,8 (2,11)
T76-6: 7 Robin Roof (12,1)
T76-7: 10 Next Direction (3,6)

Anu Leppänen192 riviä - 9,60 euroa

Anu Leppänen

T76-1: 3 Graceful Swamp (1,5)
T76-2: 3,1,10,6,2,9 (5,11)
T76-3: 4,5,1,10 (9,7)
T76-4: 3,2,1,9,10,6,8 (7,11)
T76-5: 4,8,2,11 (5,6)
T76-6: 7 Robin Roof (12,1)
T76-7: 10,3 (6,8)

Anu Leppänen1344 riviä - 67,20 euroa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Kultakelloon kutossuosikki varmaksi - kierroksen pelipankki varmistetaan

Ravivihje: Marlon Dee ja Mask Off Vermon tukipilarit

Ravivihje: Suosikki kelpaa takarivistä huolimatta varmaksi – Toto75-pelissä on jackpot-rahaa yli 2,2 miljoonaa euroa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video