Pelataan potti kotiin? - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Pelataan potti kotiin?

Kuva: Ville Toivonen
Joulupukki? No ei ihan, mutta Steen Juul voi tuoda lahjan keskiviikon T86-kierroksella Victory Islandin rattailla.

T86-peli tuo Xpress-vauhdilla ison potin jollekin tai joillekin totoajille keskiviikkoillan päätteeksi. Peliin löytyy nyt oivat ideat.

Molemmilla ravipaikkakunnilla Malmössa ja Tukholmassa kelin pitäisi olla kohdillaan, joten siitä homman ei pitäisi jäädä kiinni. Kahdeksan oikein -potissa on jopa 1,4 miljoonaa euroa tänään illalla, kun viime keskiviikon kuusi oikein -tulosten 705515 euroa jäivät viime keskiviikkona jakamatta ja ovat piristysruiskeena täysosumille tänään.

Anu LeppänenPetri Salmelan valmentama Einstein Sisu (T86-6) on kehittynyt kohinalla, ja ruuna on tänään mittatilaustyönä tehdyssä kisassa enemmän kuin lähellä onnistua. Viimeksi se jäi voimissaan kiinni loppusuoralla paljon kovemmassa Sebastian Journeyn voittamassa 75-lähdössä. Sitä ennen ruuna jyräsi ylivoimavoittoon johtaneen Lightningskyn ulkopuolelta. Nyt Ulf Ohlsson voi ajaa rohkeasti eteenpäin, ja tässä seurassa valjakko tuskin kohtaa vastustusta. Jos suosikki pettää, myös Buzzer Beater ja Djorkaeff Sisu ovat nyt riviään parempia, mutta tehtävä tuntuu nyt suosivan ennen kaikkea Einsteiniä.

Voit lukea valmentaja Petri Salmelan mietteet päivän tehtävistä tästä linkistä.

Steen Juulin uusi voittokone Victory Island jatkaa sarjojensa tuulettamista Jägersrossa. Takarivi ei ole este vaan hidaste. Italialaisruuna on ollut aivan ylivoimainen Tanskan juoksuissaan. Halmstadin 75:ssä se juuttui kuolemanpaikalle rajua tempoa vetäneen Da Pepperboyn rinnalle, ja kärkihevoset eivät pystyneet vastaamaan selistä spurtanneiden haasteisiin loppusuoralla, mutta tulos oli silti kivikova täydellä matkalla ja tuolla juoksunkululla. Takaa tulee lisämetrejä, mutta Victory Island tuntuu ylivoimaiselta tähän porukkaan, ja Steen Juul ajanee jälleen eteenpäin heti alun jälkeen.

Ravinetin porukkasysteemi T86:een Jägersron ja Solvallan kierrokselle:

7, 9, 1 (4,8)

3, 2, 9, 5, 11 (8,6)

10, 2, 1, 3, 4 (8,6)

4, 7, 8 (2,5)

10 Victory Island (5,3)

10 Einstein Sisu (8,7)

5, 3, 4 (10,8)

11, 1, 3, 5 (4,10)

2700 riviä - 135 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenBikini (T86-1) on paljon parempi hevonen, kuin mitä moni muistaa tai ymmärtää tällä hetkellä. Se voitti Tanskan Tammaderbyn ja muita ikäluokkalähtöjä 2017 syksyllä aivan yläpystyyn, mutta sen jälkeen alkoivat ongelmat. Tamma jäi 09-avauksen jälkeen pussiin Bjerken avoimessa nelivuotistammalähdössä, mutta loukkasi itseään, ja 2018 oli iso pettymys. Joulukuussa Jeppe Juel ajoi Åbyssä tammalla eteenpäin, kuten suurella kyvyllä kuuluukin, mutta offensiivi päättyi laukkaan kovassa vauhdissa. Paikka on ulkona ja onnistumisesta on aikaa, mutta jos Bikini alkaa suorittaa tasollaan, se on ylivoimainen hevonen tällaisiin lähtöihin. Tässä sillä on vielä tammaetu, kun mukaan pääsee kauniimpaa sukupuolta korkeammilla voittosummilla.

Koskelan perheen suojatti Carla d'Eronville (T86-2) on vahva jyrä sarjoihinsa, ja viime starttien perusteella ravi on alkanut sujua paremmin. Viime juoksut se on selvittänyt voimalla johtavan rinnalta, ja viimeksi vastassa oli keulassa paljon tämän kisan hevosia kovempi vastustaja Zinco Jet. Illan lähdön suosikki Quite Right voi hoitaa homman, mutta se ei ole esittänyt ihmeitä, ja alustava 50% osuus 86-pelissä on karkeasti liikaa. Carlan viisi prosenttia sen sijaan on alakanttiin - sauman täytyy olla nykyvireessä osuvassa sarjassa yli 10:n. Tamma ei ole siis ronkeli juoksustaankaan.

Jägersrossa ajettavassa kolmoskohteessa on mielenkiintoiset hevoset. Ei saa unohtaa toissakerralla 09:ää lopettanutta ja viimeksi voltista laukannutta Havefunwithmetä eikä Panameraa, joka tulee nyt joka kerran hyvin loppua. Sen kirit ovat vain aina alkaneet liian myöhään tai liian kaukaa kärjestä.

Cannon Flame (T86-7) oli myös potentiaalinen ikäluokkahevonen Tanskaan, mutta tilit menivät ohi. Vahva ruuna oli ensin loppuvuonna kahdesti tauolta kuolemanpaikalta kova, sitten se lensi tänä vuonna Jägersrossa loppusuoraa kaukaa takaa. Kärki oli jo karussa, mutta Peter Untersteiner veti ilmeisesti ensimmäistä kertaa ainakin vähään aikaan korvat auki, ja valjakko ehti jo toivottomalta näyttäneeltä takamatkalta vielä voittoon, kun keula samalla meni puujaloille. Samassa lähdössä myös Franklin Face on kiinnostava nopeana avaajana pienillä prosenteillaan. Ori tuli hyvin loppua viimeksi tosi kovan hevosen Majestic Winen kanssa tasatahtia.

Ravinetin ideasysteemi T86:een Jägersron ja Solvallan kierrokselle:

7 Bikini (9,1)

3, 2, 9, 5, 11 (8,6)

10, 4 (2,1)

4, 7, 8 (2,5)

10 Victory Island (5,3)

10 Einstein Sisu (8,7)

5, 4 (3,10)

11, 1, 3, 5 (4,10)

240 riviä - 12 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenPäivän Duon (Xpress, lähdöt seitsemän ja kahdeksan) kohteissa on ideaa mutta pankin keksiminen on haaste. Päätöskohde Solvallassa tuntuu sellaiselta, että eturivistä tykitetään heti alusta, ja ylivauhdin tapauksessa Chapter N.Deo on vahvin Vallan pitkällä loppusuoralla. Se oli tosi epäonninen viimeksi 75-lähdössä jäädessään lopussa kaiken kiertämisen jälkeenkin pussiin. Sitä edelsi kaksi hienoa voittoa johtavan rinnalta.

Ravinetin vihje Päivän Duoon:

Kohde 1: 5, 3, 4

Kohde 2: 11 Chapter N.Deo

Kolme yhdistelmää tasapanostuksella.

Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Bodenissa suomalaisryntäys - tyyntä myrskyn edellä

Päivän ravit: Copenhagen Cup ja Makethemark kruunaavat

Päivän ravit: Australiasta Bodeniin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video