Southwind Feji matkalla tammahuipulle - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Southwind Feji matkalla tammahuipulle

Kuva: Ville Toivonen
Mikael J Andersson ohjastaa Ravinetin 75-pankki Southwind Fejiä.

Yhdysvalloista ensisijassa siitostammaksi hankittu Southwind Feji on yllättänyt hyvyydellään sekä omistajansa Karl-Erik Benderin että valmentajansa Pär Hedbergin. Åbyn 75-finaalikierroksella Muscle Hillin tytär kiertänee kaikki neljänkympin pakiltakin.  

Kuten finaalit aina, on myös Åbyn lauantain kierros vuodenaikaan nähden tasokas. Pelaajille kohteet muodostavat haasteen, sillä "pomminvarmoja" voittajia ei ole löydettävissä, minkä lisäksi rataolosuhteet saattavat tehdä kierroksesta yllätyksellisen. Mölndalin seudulla on lämpötilan ennustettu heiluvan lauantain aikana nollan molemmin puolin.

Anu Leppänen11 Southwind Feji (Lähtö 5, Toto75-1): Normaalisti ei neljänkympin pakilta houkuttele hakea peleihin varmaehdokkaita, mutta poikkeuksen muodostavat Southwind Fejin kaltaiset luokkahevoset. Pär Hedbergin valmennettava tulee tänä vuonna vahvistamaan paikkansa Ruotsin parhaiden tammojen joukossa. Jo viime kaudella Muscle Hillin tytär näytti riittävänsä niissä porukoissa mainiosti, sillä esimerkiksi 11. marraskuuta Eskilstunan tammaeliitissä se ei ollut Hedbergin mukaan edes parhaimmillaan, mutta kamppaili silti In Toto Sundin voittamassa kisassa rehdisti neljänneksi. Axevallan tauoltapaluussaan Southwind Feji näytti mainiolta jo ennen lähtöä ja hoitikin homman toiselta ilman vetoapua varmaan tyyliin. Viimeiset 1400m tamma kulki aikaan 12,5 ja sopivan kova startti vei kuntoa varmasti paljon eteenpäin. Lauantain lähdössä Mikael J Anderssonin tärkeimpänä tehtävänä on saada ajokkinsa edes jonkinlaisiin asemiin parijonoon. Jos keulapäähän ei ole päätöskierroksen alussa tuhottomasti matkaa, pystyy Southwind Feji tekemään väkevän kirin ulkoratoja pitkin ja ehtinee tavoittaa pienempirahaiset kärkihevoset hyvissä ajoin ennen maalia.

Anu Leppänen

9 Juan (Lähtö 7, Toto75-3): Juan vaihtoi loppuvuodesta valmennustallia Christian Lindhardtilta Joakim Lövgrenille ja voitokkaan hevosen meno tuntuisi vain vahvistuneen. Heti joulukuisessa debyytissään ruuna oli vakuuttava, kun se siirtyi johtavan rinnalta ”kahdessa askeleessa” keulaan loppukurviin mentäessä ja jätti vastustajat parinkymmenen metrin päähän. Viimeksi Jägersron V75:ssä Juan käynnistyi voltista tahtiaan tapaillen ja jäi takaporukoihin. Neljännestä ulkoa alkaneella 800m kirillä ruuna punnersi rehdisti kakkoseksi, vaikka kärsikin taustajoukkojen mukaan haastavista rataolosuhteista. Autolähtö on Lövgrenin treenattavalle plussaa, mutta ysiradan paikalta Juanilla on silti tälläkin kertaa vaara jäädä takapareihin. Jos matkavauhti ei mene aivan kävelyksi, ja kirivaiheessa selät vetävät edes jollain tapaa, on ruunalla joka tapauksessa hyvät mahdollisuudet kiertää ykköseksi asti.


Anu Leppänen3 Sato (Lähtö 8, Toto75-4): Sato väläytteli jo kolmevuotiaana lupaavia otteita ja hevosesta tehtiin reippaita ostotarjouksiakin. Håkan E Johansson halusi kuitenkin pitää hevosen itsellään ja ori saattaa palkita uskollisuuden nyt 75-voitolla. Viime Örebron kilpailuun Sato palasi reilun kuukauden paussilta jouduttuaan jäämään uudenvuodenaattona Axevallasta pois revähdyksen vuoksi. Treenit olivat olleet vauhdeiltaan verkkaisia, mutta tauko ei näkynyt maalisuoralla otteissa millään lailla, vaan ori spurttasi säästöreissun päätteeksi hienolla tyylillä ykköseksi. Varaa vaikutti jäävän vaikka millä mitalla ja Johansson uskoo suojattinsa menevän startin myötä vielä eteenpäin. 75-pelissä Saton kuuluisi olla huomattavasti perjantai-illan yhtätoista prosenttia enemmän rastattu.

2 Västerbo Grosbois (Lähtö 11, Toto75-7): Päätöskohteen juoksunkulku tuntuu harvinaisen selväpiirteiseltä. Västerbo Grosbois on ensimetreillä varmuudella nopein ja yhtä lujaa lähtee viereltä liikkeelle ennakkosuosikki Disco Volante. Ennakkotietojen mukaan Rauno Pöllänen on valmis luovuttamaan sille keulapaikan pois, joten Västerbo Grosbois'lle on luvassa todellinen unelmareissu. Verkkaisesta matkavauhdista Disco Volante tuskin olisi ohitettavissa, mutta koska lähtö on tasokas ja ykköspalkinto 300.000 kruunua, eivät vastustajat välttämättä anna keulahevosen vetää hölkkätahtia. Västerbo Grosbois ei haalarihommiin joudu, vaan saa odotella rauhassa kiritilojen aukeamista maalisuoran open stretchille. Viime 75-starttien voittoisa resepti on ollut juuri nappijuoksu johtavan takana, joten ei siis kahta ilman kolmatta? Solvallassa ruuna eteni 11,6/400m lopetuksella vaivatta ykköseksi ennen nytkin mukanaolevaa Erik Stingiä.

Anu Leppänen10 Vincent Chase (Lähtö 9, Toto75-5): Viidennen 75-kohteen suosikit eivät tunnu kaikkein luotettavimmilta tapauksilta, vaikka esimerkiksi eniten pelattu Sebastian Journey onkin suoritusvarmuuttaan paljon parantanut. Yllätyksiä haettaessa kiinnostava tapaus on Vincent Chase, joka voitti kuukausi sitten Bergsåkerin 75:ssä vain neljä prosenttia pelattuna. Tuolloin kiriladut aukenivat viidennestä sisältä passelisti päätöspuolikkaalla ja ruuna spurttasi maalisuoralla ulkoa täpärästi ykköseksi. Kuntonsa pitävyyden Vincent Chase näytti viimeksi Solvallan 75:ssä. Vielä 500 jäljellä se oli takajoukoissa hankalissa asemissa, mutta kiri jälleen ulkoratoja pitkin vahvasti perille. Örjan Kihlström osaa tarjota ajokilleen tarvittavan säästöreissun ja hyvällä loppuvedollaan Vincent Chase on varmasti vaarallinen. Peliosuus vaikuttaisi jäävän tällä kertaa ainoastaan kolmen prosentin nurkille.

Anu LeppänenT75-1: 11 Southwind Feji (7,12)
T75-2: 8, 2, 11, 6 (4,10)
T75-3: 9, 4, 3, 1, 11 (2,12)
T75-4: 15, 3, 8, 11, 5, 13 (4,2)
T75-5: 1, 2, 10, 3, 6 (5,8)
T75-6: 10, 9 (4,3)
T75-7: 3, 2, 6 (10,9)

3600 riviä = 180 euroa

Anu LeppänenAnu LeppänenIdeasysteemi:

T75-1: 11 Southwind Feji (7,12)
T75-2: 8, 2, 11 (6,4)
T75-3: 9 Juan (4,3)
T75-4: 15, 3, 8, 11, 5, 13 (4,2)
T75-5: 1, 2, 10, 3, 6 (5,8)
T75-6: 10, 9 (4,3)
T75-7: 3, 2, 6, 10, 9 (4,8)

900 riviä = 45 euroa

Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Chapuy johdattaa Elitloppet-pottiin

Elitloppet-lauantait tuottavat lähes varmuudella ison 75-potin

Suomalaisvalmentajat avainasemassa Mantorpin 75-pähkinässä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video