Ferrari auttaa liikkeelle T86-potin haussa - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Ferrari auttaa liikkeelle T86-potin haussa

Kuva: Ville Toivonen
Saksalaissyntyinen mutta Etelä-Ruotsissa vaikuttava Conrad Lugauer ajaa Åbyssä T86-jackpotkierroksen vankinta pankkia Ferrari Riveriä heti avauskohteessa.

Keskiviikon myöhäisillan herkkuna on tällä kertaa jopa 2,3 miljoonan euron täysosumapotti T86-pelissä.

Sateet saattavat vaikuttaa jackpotkierroksen olosuhteisiin kummallakin paikkakunnalla. Åbyn radalle luvataan sadetta, joka voi loppua ravien aikana. Solvallassa taas päivä on poutainen, mutta illalla saattaa tulla sadetta, joka kummassakin paikassa voi arvatenkin olla olomuodoltaan hyvinkin märkää.

Anu LeppänenPeliin löytyy kaksi-kolme hyvää ehdokasta varmaksi. Heti avauskohteessa Ferrari River tuntuu ylivoimaiselta kyvyltä, vaikka ori palaa muutaman kuukauden paussilta. Se juoksi viimeksi lokakuussa Hampurissa avoimessa lähdössä 11-ajan raskaalla reissulla Generaal Biancon ja Shadow Garin mennessä kymppiä. Ferrari River meni itsekin kesällä Jägersrossa ennätyksekseen 10,5. Ori avaa lujaa, Conrad Lugauer tuo hevosensa starttiin yleensä erittäin valmiissa vireessä ja vastus ei ole nyt lähellekään Ferrarin viime kaudella kohtaamien tasoa. Näillä perusteilla Ferrari nähdään hyvin todennäköisesti keulilla jokseenkin alusta loppuun. Tähän uskoo valmentaja itsekin kotisivunsa kommenteissa, joissa kertoo hevosen tuntuvan tosi hyvältä treenissä.

Kakkoskohteeseen löytyy suomalaishevonen varmaehodokkaaksi: Riina Rekilän Viking Grace ratkaisi viime viikolla samassa paikassa Solvallassa viimeisellä askeleella johtavan takaa. Tässä pienessä lähdössä suosikkina sen todennäköisin vaihtoehto lienee koko matkan johto. Kovin vastustaja S.G.Maleficient voitti viimeksi johtavan rinnalta kovan 300000 kruunun ykköspalkinnon Margaretan aikaisten hevosten kisan. Nyt vastus on silti kovempi, kun vastassa on enemmän tienanneita ja vastustajien ei tarvitse olla syntynyt Ruotsissa.

Voit lukea Riina Rekilän kommentit tästä.

Kolmoskohteen viidessä juoksussaan tappioton Ecu De Mielouikin voisi kelvata pankiksi, mutta norjalaisoriilla on vastassa rajuvireinen tanskalainen Aqua Photo sekä Robert Berghin lupaava Whipped Eggs, ja tämä kisa mennään sittenkin kolmella merkillä ainakin isossa systeemissä.  Flemming Jensenin ajokki Aqua Photo ei ole raketti alussa, mutta se on jaksava menijä näihin sarjoihin - kuten kaksi muuta suosikkiakin. Aqua Photo on kärsinyt vaivoista koko uransa, mutta ruuna ollut hieno talven kisoissaan, joissa se on kaikissa saanut raskaat reissut.

Sen lisäksi loppupäässä sekä B.B.S.Poetry (T86-6) että Randemar R.D. (T86-7) olisivat tarjokkaina varmoiksi, ja kummassakin on puolensa. Poetry oli vaisu viimeksi, mutta sitä ennen hieno keulasta, ja jos se nyt pääsisi voltin juoksuradalta kärkeen ja palaisi tasolleen, ei voitto olisi kaukana. Kun Poetry on vain alustavasti 18-prosentisesti rastattu, tuntuu se vireen epävarmuudellaankin mehukkaalta ajatukselta. Randemar taasen on laukkaherkkä jättikyky, jolla koitettiin jopa Derbyyn viime syksynä. Jos ruuna on jatkanut kehitystä ja tekee ehjän startin, se on tällaiseen lähtöön omaa luokkaansa.

Poetryn taustalla Freddie Silvåkra ja Enjoy's Pajazzo jäivät viime juoksuissaan voimissaan pussiin, ja niistä jälkimmäinen on vähemmän pelattuna kiinnostavampi.

Ravinetin porukkasysteemi T86-jackpotkierrokselle:

5 Ferrari River (2,9)

5 Viking Grace (7,2)

6, 4, 3 (2,1)

13, 2, 6 (12,14)

2, 9, 4, 5 (3,8)

7, 4, 10, 11, 9 (3,5)

9 Randemar R.D. (7,2)

4, 7, 1, 3, 2, 6, 5, 9, 8, 11, 12 (4,7)

1980 riviä - 99 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenVirna Jet (T86-5) on alustavasti melko pelaamaton (4%), vaikka se ei olisi ollenkaan nolo hevonen, jos nyt tulee ehjä suoritus. Tamma on nopea avaajakin, ja menestykseen on siis eväitä. Kuitenkin se on laukkaillut viime kaudella ja koelähdössäkin, eli epävarmuuttakin löyty. Jägersron koelähdössä Conrad Lugauerin valmennettava olisi kylläkin mennyt 15,4 täyden voltin, ellei se olisi laukannut viimeisellä askeleella ennen maalia. Åbyssä tamma kulki ravia ja oli ylivoimainen koelähdössä hiljaisemmassa vauhdissa. Jos Lugauer on saanut ravin kohdalleen Virna voi johtaa koko matkan tai Åbyssähän voi myös koittaa open stretchiä pitkin lopussa.

Jos Randemar R.D. (T86-7) ei onnistu, sille löytyisi hyvä paikkaajakin Mira Hörstassa. Norjalaistamma on ollut syksystä saakka aivan kaameassa iskussa, vaikka joka kerta ei ole tullutkaan onnistumista. Jos tamma pysyy rauhallisena, se voi olla kova haastaja ehjän suorituksen tekevälle suosikillekin.

Päätöskohde Solvallassa on aivan epätoivoisen tasainen ja hankala veikattava. Mikä tahansa voi siis voittaa, mutta esimerkiksi Ivan Pavlov A.T. on kitrinyt viime juoksuissaan hänniltä lujaa, viimeksikin 10,7-tahtia 800 metriä. Se avaa hyvin ja voi kärjen läheltä kiriä kärkeenkin, vaikka on jäämässä matalaan peliosuuteen.

Ravinetin ideasysteemi T86-jackpotkierrokselle:

5 Ferrari River (2,9)

5 Viking Grace (7,2)

6 Ecu De Mieloui (4,3)

13, 2, 6 (12,14)

2, 9, 4, 5 (3,8)

7 B.B.SPoetry (4,10)

9, 7 (2,11)

4, 6, 7, 1, 3, 2, 5, 9, 8, 11, 12 (4,7)

264 riviä - 13,20 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenPäivän Duo (Xpress, lähdöt seitsemän ja kahdeksan) tarjoaa siis haasteen, kun päätöskohteessa on melkein kuin etsisisi neulaa heinäsuovasta. Onneksi avauskohteen vie todennäköisesti Randemar R.D. Voi siis laittaa vaikka kaikki päätöskohteeseen ja toivoa maksavaa vaihtoehtoa tai aloittaa kuponkihevoset juuri vaikkapa noista isompikertoimisista!

Ravinetin vihje Åbyn ja Solvallan Päivän Duoon:

9 Randemar R.D.

Kohde 2: 4, 7, 1, 3, 2, 6, 5, 9, 8, 11, 12

Yksitoista yhdistelmää tasapanostuksella.

Anu Leppänen

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elitloppet-viikko pähkinänkuoressa: Huippumiehet ajokieltoon

T86-potin ratkaisut Italiasta ja Norjasta

Forssilla ässä 86-peliin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video