Suomalaisvihjeet kullan arvoisia Ruotsin T75:ssä - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Suomalaisvihjeet kullan arvoisia Ruotsin T75:ssä

Anu Leppänen
Suomen päivä koittaa Elitloppetissa, niin myös Timo Nurmoksenkin? Siinä on kisa, jota Ruotsin Kriteriekungen ei ole vielä voittanut. Tämän vuoden tallin paras kortti toukokuun lopun vauhtimyllyyn on valmentajan mukaan italialainen tamma.

Lauantaisin Pohjoismaiden isot rahat raviurheilussa - niin pelissä kuin ravikilpailuissakin - ovat jaossa Ruotsin T75:ssä. Tänä lauantaina parhaat Ruotsin tipsit tulevat Lahden seudulta.

Solvallan parhaat ideavarmat löytyvät samasta kuljetuksesta: Timo Korvenheimon valmentama Sahara Sandstorm (T75-1) ja Risto Airaksisen Wind Of Victory (T75-5) ovat löytäneen punaisen langan raviurillaan, ja kumpikin on lähellä johtaa koko matkan. Jorma Kontion tällä kertaa ohjastama Sahara Sandstorm on alustavasti ihmeen vähän pelattukin (alustavasti 18%, kun onnistumisen sauma nappipaikalta lienee vähintään kaksinkertainen tuohon lukemaan verrattuna). Eikun pelaamaan!

Voit lukea Korvenheimon ja Airaksisen kommentteja tästä linkistä.

Tukholmaan luvataan sääennusteessa vesisadetta, jonka pitäisi iltapäivän lopuksi eli 75:n alkajaisiksi tauota, joten olosuhteista voi tulla vaativat, mutta sen ei pitäisi suomalaisia haitata.

Anu LeppänenWind Of Victory on ollut vakuuttava, sen ohjastaja Björn Goop on myös vakuuttava, ja pieneltä paalulta tamma pääsee luultavasti keulaan. Valmentaja Airaksinen kertoo, että tamman kengitystäkin kevennetään, eli vauhtia pitäisi tulla entistäkin räväkämmin. Suuri menestyssauma.

Vielä Airaksisen hevostakin kiinnostavampi, pelillisesti, on siis Sahara Sandstorm, jonka hyvyyttä ruotsalaispelurit eivät täysin ymmärrä - toki peliosuus voi h-hetkeen mennessä vielä nousta. Kuitenkin tässäkin tuntuisi olevan erinomainen sauma johtaa koko matkan. Vastuskaan ei tunnu ylitsekäymättömältä, vaikka Petri Salmelan tallin Zinco Jet on toki iso lupaus. Kuitenkin Zinco Jetin matka kärkeen tässä lähdössä vaikuttaa paljon monivaiheisemmalta kuin Sahara Sandstormin eli Korvenheimon lauantain isoimman sauman pullat ovat hyvin uunissa. Valmentaja itse uskoo, että Sahara Sandstormissa voisi ensi syksynä olla ainesta jopa Derbyyn.

Ravinetin porukkasysteemi Ruotsin T75:een:

1 Sahara Sandstorm (11,2)

10, 3, 1, 7, 8, 9 (4,2)

14, 4, 1, 9, 7 (15,10)

10, 9 (13,6)

5 Wind Of Victory (14,1)

5, 4, 8, 3, 7, 6, 1 (11,2)

6, 2, 9, 8, 4 (1,3)

2100 riviä - 105 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenAvauskohteessa on loistavassa iskussa ja täysin pelaamattomana toinenkin suomalaishevonen Wilds Celebrity. Ruuna tuli tykittämällä loppua toissakerralla saadessan liian myöhään tilaa Solvallassa. Viimeksi Mari Kyllösen valmennettava ei saanut samalla radalla tilaisuutta lainkaan, mutta hevonen näytti hyvältä. Nyt sarja ei ole aivan nappiin räätälöity ja vastassa on kovia, mutta jos juoksu menisi nappiin, voisi tässä silti olla kierroksen megayllättäjä, jos esimerkiksi laatii hajotuksia tai kaipaa ruutia muihin pelimuotoihin. Näissä vihjesysteemeissä ruuna saa jäädä kuitenkin vain erikoismaininnaksi.

Hevin Boko (T75-2) tuli viimeksi Double Exposuren taustalla Stoelitenissä viimeisen 500 metriä kolmatta rataa ilman vetoapua 09,5-tahtia upeasti maaliin saakka. Nyt tehtävä on sittenkin helpompi, ja Timo Nurmoksen valmennettava tuntuu jopa aliarvostetulta (alustava osuus 15%). Parhaiden paikkojen Queen Of Sand ja EL Fitzgerald, Hevin Bokon tallikaveri, tuntuvat kovassa seurassa yliarvostetuilta. Toki ne voivat pärjätä, mutta vastus on aiempaa kovempi, ja taustalla on nyt monta liian vähän pelattua. Johan Unterstenerin tallin kaksikko Unrestricted ja Havefunwithme tuntuu myös tosi edullisilta.

Kahdessa kierroksen päättävässä kohteessa Timo Korvenheimon valmennettavat Cyrius d'Ariane ja Hazelhen Hermes ovat edullisia yhdellä ja kahdella prosentillaan. Kumpikin on loistovireessä ja tehtävässä, jossa niillä on myös mahdollisuus käyttää vahvuuksiaan. Kuutoskohteessa on Cyriuksen ohella toinen pelaamaton, Unique Findings, jota ei ehkä kannata jättää huomiotta. Myös se on vahva ja hyvävireinen, ja pelaamattomuus tuntuu yllättävältä.

Ravinetin porukkasysteemi Ruotsin T75:een:

1 Sahara Sandstorm (11,2)

10 Hevin Boko (3,1)

14, 4, 1, 9, 7 (15,10)

10, 9 (13,6)

5 Wind Of Victory (14,1)

5, 4, 8, 3, 7, 6, 1 (11,2)

6, 2, 9, 8, 4 (1,3)

350 riviä - 17,50 euroa.

Anu LeppänenAnu LeppänenT75:n päättävät lähdöt, Päivän Duon kohteet perinteisesti (lähdöt 10 ja 11), ovat Solvallassa nyt iso haaste. Korvenheimon Cyrius d'Ariane on vahva, ja valmentaja kehuu ruunan treeniotteita. Pitkä matka siis sopii, ja ruuna ei tunnu sopivan ruotsalaistotoajien peleihin, joten koitetaan se varmana! Kakkoskohde onkin vaikea, ja sinne siinä määrin tavaraa, ettei peli mene ohi, jos idea voittaa avauskohteen. Ainoa hevonen, joka kakkoskohteessa nousee esiin erityisesti, on Havbergs Knight, joka voi juoksuradalta saada keulan. Ori on ollut tosi hieno taukonsa jälkeen. Sen kurkkua oli operoitu tauon aikana, ja vaikutus näyttää olleen hyvä. Vastusta piisaa kuitenkin!

Ravinetin vihje Solvallan Päivän Duoon:

Kohde 1: 4 Cyrius d'Ariane

Kohde 2: 6, 2, 9, 8, 4, 1, 3, 12, 13

Yhdeksän yhdistelmää tasapanostuksella.

Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Chapuy johdattaa Elitloppet-pottiin

Elitloppet-lauantait tuottavat lähes varmuudella ison 75-potin

Next Direction ja Sobel Conway unelmapaikoilta Elitloppet-lipun metsästykseen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video