Vihjeet

Jolly Roy Korvenheimon paras voittosauma Vermon 64:ssa

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Iikka Nurmosen ohjastama Jolly Roy on Timo Korvenheimon suurin toivo Derby-karsinnoissa.

Vermon keskiviikkoraveissa ajetaan viisi karsintalähtöä lämminveristen Derbyyn, jonka suuri finaali on vuorossa puolitoista viikkoa myöhemmin lauantaina. Nelivuotisikäluokan paras kuittaa silloin 150 000 euron jättipotin.

Timo Korvenheimon tallista karsinnoissa kilpailee neljä hevosta. Valmentaja antaa parhaan sauman Jolly Roylle, joka starttaa neljännessä Toto64-kohteessa numerolla yhdeksän.

"Se on nopea ja jaksaa mennä, kun kaikki on kohdallaan. Se on ollut muutenkin ikäluokan kärkeä nyt viimeisen vuoden", Korvenheimo perustelee.

"Se ei saanut Lahdessa viimeksi itsestään irti. Siinä oli selvä syy, eikä sen pitänytkään olla tauolta hyvä. Sitä ei viimeistelty yhtään siihen, ja oli saanut liikaa sapuskaa. Sen jälkeen on mennyt tosi hyvin, ja hevonen on kyllä ihan huippumallilla. Treenien perusteella just sellainen, kuin valmentaja haluaakin."

Club Nord Easy on mukana samassa erässä. Sillä on Korvenheimon mukaan tähdätty viime viikot tähän ja se on aiempaa parempi, mutta huonon lähtöpaikan takia valmentajalla on sen suhteen maltilliset odotukset.

Seuraavassa lähdössä starttaava Sahara Sandstorm pystyy Korvenheimon mielestä vahvaan suoritukseen, vaikka arpa ei suosinut.

"Sillä on mahdollisuudet finaaliin, mutta kyllähän se vaatisi ihan huippusuoritusta, kun pahimmilla vastustajilla on noin hyvät paikat", hän arvioi. "Viimeksi viimeinen satanen oli liikaa, mutta se oli just sellainen startti kuin tarvittiinkin, että saatiin kunnon kova paikkojen aukaisu. Uskon, että heppa on nyt tosi hyvä. Se meni startista eteenpäin tosi paljon."

Ambriel osallistuu ensimmäiseen karsintalähtöön, joka ajetaan ennen pääpelin kohteita. Vastassa on ikäluokan kärkinimi Graceful Swamp, joka kiihdyttää 2600 metrille Ambrielin sisäpuolelta radalta seitsemän. Asetelman takia Korvenheimo ei ole vielä varma, satsataanko tähän tosissaan vai jatkuuko keskittyminen kohti Villinmiehen Tammakilpaa.

Vihjeessä haetaan yllätystä alkupään kohteisiin, mutta sen jälkeen edetään hyvin kapeasti. Amatöörikarsinnan suosikki Ulk Delle Selve ohjastajanaan Hannu Korpi kelpaa loistopaikalta varmaksi, ja myös Lewis Ale jää lähdössään yksin kupongille. Tuomas Korvenkorven suojatti oli viime kilpailussaan oikein positiivinen ja hallinnee tapahtumia nyt alkuhetkistä lähtien.

Tammojen kohtaamisia hallinnut Bosses Lady saa viimeisessä erässä vastaansa Marrakeshin, jolla on takana vasta seitsemän kilpailua. Timo Nurmoksen valmennettava ylsi pitkältä tauolta heti mainioon suoritukseen ja paineli derbymatkan vaikeasta juoksusta huolimatta aikaan 13,6a.Lähtö 1: 5 Flexible Journey, 2 Tattoo Avenger, 4 MAS Capacity, 1 Cacshot, 10 Whogonow (3, 6)

Lähtö 2: 3 Sultan Journey, 1 One Direction, 7 O.P.Roc, 5 Petersin, 9 Snowdon, 6 Justine Case, 4 Bombard (2, 12)

Lähtö 3: 2 Ulk Delle Selve (9, 3)

Lähtö 4: 9 Jolly Roy, 3 Callela Louis, 6 Knows Best (5, 2)

Lähtö 5: 2 Lewis Ale (1, 7)

Lähtö 6: 4 Bosses Lady, 8 Marrakesh (1, 6)

5 x 7 x 1 x 3 x 1 x 2 = 210 riviä = 21 euroa

Anu LeppänenLue lisää Derby-karsinnoista: Graceful Swamp täydessä valmiudessa kohti Derbyä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nettihuutokauppalöydöt Tanskasta Perttuselle ja Korvenheimolle

Vermon kausi päättyy – Korvenheimolla kaksi yllättäjäkandidaattia

Derbyn karsintajako selvillä - lähtöradat arvotaan torstaina

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video