Vihjeet

T86 siirtyy taas Xpress-aikaan

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Björn Goop, 44, on ruotsalaisen, pohjoismaisen ja eurooppalaisen raviurheilun kultapoika.

Kesän provinssikiertueen jälkeen Ruotsin keskiviikkoiltojen T86-peli siirtyy taas normitilaan: kahdelle radalle pikana läpivietäväksi ja myöhäisiltaan.

Tänä keskiviikkona Xpress-vauhtia mennään Solvallan ja Åbyn väliä. Peliaika siirtyy taas päättymään pimeämmässä vuodenajassa kello 21.30 Suomen aikaa, joten suomalaiskatsojille, jotka ovat esimerkiksi keskittyneet seuraamaan Vermon T64-raveja, tilanne on melko optimaalinen.

Viikko on niin Suomessa kuin Ruotsissakin Derbyjen aikaa, mutta jo keskiviikon ajoissa on taikaa. Ruotsin raveissa riittää hyviä hevosia. Kelin pitäisi suosia molemmissa päissä. Solvallaan on luvattu aurinkoa koko päiväksi - Åbyssä saattaa saattaa ja jopa salamoida päivällä, mutta illaksi luvataan selkeää.

Anu LeppänenKierros alkaa kahdella Björn Goopin valmentamalla ainakin etukäteen käyttökelpoisella pankilla. Mellby Free oli sairastellut ennen tammojen EM:ää, ja siihen nähden varsinkin se teki huiman juoksun. Avaus oli 07,2/500 metriä, ja Goopin ajokki osallistui siihen alussa sekä jäi ravaamaan ilman vetoapua toiselle. Kierroksen väliaika oli 10,8, ja siinä Mellby Free oli aivan rinnalla. Kaiken huomioon ottaen se kesti mahtavasti. Mellby Free avaa niin lujaa, että se ottanee automaattisesti keulan, ja tässä sopivassa porukassa sen koko matkan johtoa ei uhkaa mikään muu, kuin karkea alisuorittaminen.

Rajah Silvio (T86-2) ei liene ehkä aivan yhtä todennäköinen Solvallassa, kuin tallikaverinsa Åbyssä, mutta tosi lähellä sekin on. Carl Johan Jepson ajaa Goopin suojattia, joka varsinkin viime juoksussa oli hirmuinen voittaessaan melkein ajamatta johtavan rinnalta, vaikka tässäkin mentiin reipasta. Tämäkin Goopin valmennettava on nyt lähellä johtaa koko matkan. Hyvä se on ollut myös aikaisemmin. Esimerkiksi viimeistä edellinen startti 75-finaalissa oli jo alkuun tuomittu, kun lähtönumero oli 12. Esityksessä ei ollut vikaa, mutta kaikki meni vain juoksun kulun suhteen koko ajan pieleen.

Ravinetin porukkavihjesysteemi illan T86:een:

1 Mellby Free (8,2)

2 Rajah Silvio (9,3)

2, 1, 3, 5 (4,7)

9, 10, 2 (7,1)

5, 8 (3)

2, 1, 11, 10, 9 (4,5)

6, 8, 7, 9 (2,5)

3, 6, 14, 4, 5 (10,1)

2400 riviä - 120 euroa.

Anu LeppänenDontlooseallmoneyyn (T86-3) ei kannata pudota, eikä se olisi hassumpi ideavarmakaan. Tamma avaa lujaa ja saanee kovalta vastustajaltaan Sashay My Waylta alussa keulan, jos kuski haluaa. Toisaalta Dontlooseallmoney kiri mahtavasti viimeksi kaukaa takaa viimeiset 400 metriä viidettä rataa 08,3-tahtia tasapäävoittoon, joten selkäjuoksukaan ei olisi paha.

Västerbo Crush (T86-4) on ihmeesti melkein neljä kertaa vähemmän alustavasti pelattu, kuin viereltään starttaava Awaited, vaikka hevosten näytöt viidessä startissa ovat jokseenkin tasaveroiset. Viimeksi Västerbo Crush painio liikaa keulassa ohjille E3-karsinnassa ja laukkasi lopussa väsyneenä, mutta kyvyt eivät ole hävinneet mihinkään. Vastus helpottuu tässä. Neloskohde on muutenkin yllätysherkän oloinen.

Crazy And Quick (T86-6) jäi viimeksi tosi voimissaan pusiin, ja ykkösradalta on samaa riskiä ilmassa, mutta vire ei ainakaan estä menestystä. Odds Indicator on parantanut tosipaljon otteitaan, ja on hyvän avaajan takaa turhaan vähän pelattu samassa kohteessa.

Päätöskohteen suosikit ovat turhan paljon pelattuja. Esimerkiksi EdricaImilie Boko tai Caipirinha Razz ovat melkein yhtä todennäköisiä onnistujia, kuin paljon pelatut Lisa Sånna tai Fikonia AM.

Ravinetin porukkavihjesysteemi illan T86:een:

1 Mellby Free (8,2)

2 Rajah Silvio (9,3)

2 Dontlooseallmoney (1,3)

9, 10, 2 (7,1)

5, 8 (3)

2, 1, 9 (11,10)

6, 8, 7, 9 (2,5)

6, 14, 4 (3,5)

216 riviä - 10,80 euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mount Everestin korkuinen T86-potti?

Global Vintage hankalan 86:n loistoveto

Päivän ravit: Killeri, Örebro ja Vincennes

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video